Feb 23, 2013

TERKINI - NAJIB UMUM BUBAR PARLIMEN 1 APRIL INI.
Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya SPR, Tan Sri Abdul Aziz Yusof menjangka Parlimen akan dibubarkan selepas berakhirnya Pameran Udara dan Maritim Langkawi (LIMA) 2013.

LIMA 2013 akan berlangsung selama lima hari mulai 26 Mac hingga 30 Mac ini.

Astro Awani.com memetik Aziz berkata demikian ketika ditemui media selepas taklimat bersama Pengarah-Pengarah Pilihan Raya zon utara di Langkawi semalam.

Jangkaan itu bagaimanapun, tegas Aziz, adalah pandangan peribadi beliau.

Beliau percaya, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hanya akan menasihati Yang di-Pertuan Agong untuk membubarkan Dewan Rakyat selepas selesai LIMA 2013 kerana pameran itu telah dirancang sejak dua tahun lalu.

"Ini logik saya lah, takkan lah dia (Najib) yang pernah jadi Menteri Pertahanan, banyak kali terlibat dalam LIMA, tiba-tiba nak bubar sebelum LIMA," kata Aziz lagi.

Pengerusi SPR itu juga ditanya mengenai desas-desus yang mengatakan ramai pelabur dari luar negara akan menarik diri jika Parlimen dibubarkan sebelum LIMA 2013.

Menurut Abdul Aziz, Najib sangat arif mengenai kepentingan pelaburan asing yang akan dijana sempena penganjuran pameran berkenaan.

Justeru, Aziz secara peribadi yakin PRU-13 akan berlangsung selepas penganjuran LIMA 2013.

15 comments:

Anonymous said...

tarikh yg menggerunkan..... D-day to UMNO/BN!

Anonymous said...

the economist jangka bn menang besar

Anonymous said...

heeheheeeeeeeeee.......... betul ke the economist tuuuuuuuuu?

bidalan kata "sokong membawa rebah"

Melayu Raya said...

Tarikh berakhirnya dunia pakatan dan matinya politik kotor anwar dan pas!!

Anonymous said...

Perzina & peliwat akan rebah

akiardi said...

setuju sesangat, tak sabar nak tengok pengkhianat tu tersungkur menelan najis sendiri. sinuar tu tak layak jadi pejuang bangsa apalagi agama.

Anonymous said...

1 April 13 tak logik sangat...sbb Dun Johor terbubar sendiri pada 21/3 dan Dun N9 terbubar sendiri 26/3. Mana najib nak letak muka...

Anonymous said...

biase la org xde teloorr mna tau apee2..yg dia tau gila kuasa je..

Anonymous said...

Ano feb 25,

Dok sibuk cakap PM tak ade teloq, kenapa Khalid bodoh tu tak bubarkan saja selangor? Cakap pakai jubuq macam ketua dia si anwar tu
..

Anonymous said...

Satu ramalan yang berasas dan boleh pakai. Kalau aku jadi Najib, tarikh berakhirnya LIMA di Langkawi adalah tarikh yang peling sesuai. Kalau sebelum LIMA bahaya, buatnya PR kalah dan Anwar anjurkan Arab Spring rosak LIMA dan rosak Malaysia.

Sama juga, orang duk heran kenapa Najib tunggu sampai tamat penggal PRU12, kenapa tak buat awal sikit ?

Najib bukan bodoh macam Hadi Awang atau Nik Aziz, dia orang yang bijak dan cerdik. Selangor dan Penang dulu heboh tak mahu ikut pusat bubar DUN, parlimen bubar dia punya pasal lah, mereka akan kekalkan DUN sampai matang. Sekali lagi Najib punya kebijaksanaan mengatasi Guan Eng dan Khalid Ibrahim.

Sampai hari ini Najib tak bubar parlimen, so selepas LIMA di Langkawi memang paling cantik.

Anonymous said...

bodo punye najis.. silap najib. tau laa pnakot! asyik nak tangguh je.. aritu kate bulan 2.. bodoh! pengecut! mmg kalah bsar laa bn kali ni! BE END for BN!

Anonymous said...

GOOD BYE FOR PEMBANGKANG!!!HUHUHU

Anonymous said...

kiok la BN kali nie

Anonymous said...

Allah lebih bijak merancang untuk jatuhkan BN

Rashidy Jamaludin said...

Anon/monday march 25:
Jangan libatkan Nama Allah SWT boleh tak? Allah tak merancang tapi Maha Menentukan. Merancang tu hanya manusia sahaja yang lebih sesuai.

Powered by Blogger.