Jan 20, 2013

TERBARU - NAJIB UMUM BUBAR PARLIMEN DI DEPAN 30 RIBU RAKYAT KELANTAN?"Ambo nak umum pilihan raya dah."


Ungkapan ini dilontarkan PM Najib Tun Razak ketika berucap di hadapan rakyat Negeri Kelantan di Majlis Janji Ditepati di Pusat Transformasi Luar Bandar Kota Bharu Kelantan sebentar tadi.

Najib telah memberi isyarat paling jelas bahawa PRU13 hanya tinggal sejengkal jaraknya dari sekarang.

Kata2 itu diungkap ketika beliau bertanyakan lebih 30 Ribu rakyat Negeri tersebut mengenai persediaan berdepan Pilihan Raya paling panas dalam sejarah politik Negara.

"Hari ini dalam majlis nak tanya adakah rakyat bersedia menyokong BN?" kata beliau yang juga Pengerusi BN.

Dalam ucapan itu, Najib turut mengumumkan tujuh janji kepada rakyat Kelantan sekiranya BN diberi mandat untuk mentadbir negeri.

Antaranya, pembinaan Lebuh Raya Kota Bharu-Kuala Krai, stadium baru, menyediakan kemudahan air, perumahan rakyat, kampus Universiti Teknologi Mara kampus  Kota Bharu dan masjid terbesar di Kelantan.

8 comments:

Anonymous said...

Umno dan Bn mesti tawan kelantan jika Umno dan Bn mahu menang majoriti 2/3 parlimen pd PRU 13 krn Umno dan Bn tidak akan menang banyak kerusi parlimen dinegeri Selangor, Perak, Pulau Pinang, Kuala Lumpur yang majoriti kawasan parlimen-parlimen disana adalah Cina yang pasti mengundi dap.

Angin Laut China Selatan said...

Salam. Saya kagum dengan penulisan tuan dan telah pautkan blog tuan ke blog saya. Mohon kerjasama tuan agar dapat pautkan blog saya ke blog tuan jua. tkasih

http://anginlautchinaselatan.blogspot.com/

Tukang Komen said...

Rakyat Kelantan wajib fikirkan masa depan yg selesa dan makmur buat anak2 mereka. Sampai bila anak Kelantan kena berhijrah keluar negeri untuk menikmati kehidupan mewah. Pas dari dulu hanya bercakap soal agama yg mereka sendiri tidak faham sangat. Rakyat Kelantan hendaklah fokus pada soal kemajuan negeri sendiri dimasa mendatang.

Anonymous said...

Cuma orang tua saja yang ngundi Pas.....

Anonymous said...

Nak masuk syurga pas pis pus...lum pastinlagi allah da d lelongkan, jawap lah nanti

Anonymous said...

yo..yo..ambo nk umum doh..ambo nk umum doh...tapi ambo x berani ..ambo takut kaloh...ambo xnk umum lah...kah kah kah...dah berapa kali ckp nk umum..x umum umum pun..roti canai tarak telur satu...

Nam Ron said...

kesian Najib kena permainkan orang kelantan....rakyat kelantan ketawa dengar janji2 najib, mereka bukan bodoh!!!!

Anonymous said...

Tiada apa lagi yg tinggal, bangsa melayu dah dijual oleh pakatan dan sekarang "Allah " pula nak dijual juga agar agenda politik mereka tercapai.Orang sebeginikah yg patut disokong utk memimpin negara? Hancurlah bangsa dan agama nanti.

Powered by Blogger.