Jan 22, 2013

NIK AZIZ TERIMA 'FATWA' ANWAR - HARAM RAKYAT KELANTAN TERIMA 7 JANJI NAJIB..!!Secara tiba2 hari ini terpapar di beberapa laporan media yang mendapat pelbagai reaksi kotor dari pihak Parasit2 PAS seolah2 panik dengan 7 Janji Manifesto yang diumumkan PM Najib Tun Razak mewakili BN.

Kesemua secara tergesa2 memberi maklum balas sepantas kurang dari 24 jam mendakwa Manifesto BN buat rakyat Kelantan itu adalah rasuah.

Malah Nik Aziz begitu pantas 'ditazkirahkan' oleh Anwar Ibrahim agar tidak mengeluarkan reaksi positif sebagaimana yang dilakukan Diktator PAS itu sebelum ini sejurus menerima peruntukan Kerajaan Pusat.

Nik Aziz secara pantas menfatwakan bahawa Haram bagi rakyat Kelantan menerima kesemua janji tersebut merujuk dakwaan beliau yang mengatakan ianya satu bentuk rasuah.Berikut janji2 PM menerusi Ucapannya pada Program Janji Ditepati di KB semalam :-

 1. Kerajaan Pusat bakal membina lebuhraya Lebuh Raya Kota Bharu-Kuala Krai setelah projek tersebut dijanjikan gagal ditepati Kerajaan Negeri Kelantan menerusi Exco Husam Musa.
   
 2. Bakal membina sebuah stadium baru yang canggih dan moden - berbanding stadium Sultan Mohamad Kota Bharu yang usang dan ketinggalan zaman.
   
 3. Rungutan pasal isu air tak bersih yang sudah lama bergema di negeri itu, Najib janji kerajaan pusat akan selesaikan masalah itu.
   
 4. Kerajaan Pusat bakal membina 3,000 unit perumahan rakyat dan mampu milik. Ini baru jumlah permulaan saja dan akan bertambah dari masa ke semasa.
   
 5. Untuk menyemarakan lagi bidang pendidikan tinggi,kerajaan pusat akan bina sebuah kampus baru Uitm di negeri itu yang boleh menampung 5,000 pelajar.
   
 6. Pengstrukturan semula pengangkutan awam,kemudahan bas Rapid seperti yang kini ada di Kuala Lumpur,Pulau Pinang dan Kuantan akan diadakan di Kota Bharu.


Terdapat 2 Manifesto tambahan yang kini hanya menunggu ketetapan akhir dari beberapa pihak berkenaan tidak lama lagi iaitu :-

 1. Kerajaan Pusat akan bina sebuah masjid baru yang terbesar di negeri itu dengan perkenan Tuanku Sultan Kelantan.
   
 2. Isu royalti minyak kini pada peringkat proses akhir di bawah Jawatankuasa Khas dan dijanjikan bakal diselesaikan tidak lama lagi. Ianya turut membabitkan Negeri Pahang dan Terengganu.


Adakah Manifesto itu sejenis rasuah? Bagaimana pula dengan Janji Anwar kepada rakyat seperti penghapusan PTPTN dan Royalti Minyak Kelantan? Jikalau itu dikatakan hak rakyat mengapa pula janji BN ini difatwakan rasuah?

Adakah menaiktaraf air bersih itu satu bentuk rasuah? Jika peruntukan pendidikan itu salah satu bentuk rasuah? Adakah penyediaan rumah rakyat itu rasuah? Royalti pun rasuah? Maka apa yang dicanang Anwar juga berbentuk rasuahlah.

Cakap politik sangat mudah. Tepati janji2 anda di 4 Negeri yang anda jajah. Dikhuatiri gagal dilaksanakan dek kerana rasuah juga. Janganlah terlalu ekstrim mencipta persepsi buruk terhadap Najib. Kelak memakan diri kamu  PAS.

Tidak salah memuji dan ucap rasa terima kasih. Jikalau tidak puji sekalipun sekurang2 nya berdiam diri. Tidak sampai 24 Jam sudah dihina. PAS semakin 'bijak' amal politik kotor.
Janganlah diludah begitu sahaja sebuah Kerajaan yang pernah kamu puji kepimpinannya 1 ketika dahulu walaupun kekangan ideologi. Akan tetapi kini terkedu lidah kebas dek kerana hasutan rakan baru kamu itu.

Kamu mengubah pendirian tidak menentu yang akhir sekali mengikut prinsip individu bernama Anwar Ibrahim. Dahulu dianggap musuh. Kini dijulang sahabat. Tidak mustahil esok lusa manusia ini kembali menjadi musuh kamu.

Sejak dahlu kamu bekerjasama dengan pelbagai parti waimah Penentang Undang2 Islam sekalipun semata2 mahu membunuh UMNO.  Tapi akhirnya sahabat2 kamu ini menikam kamu. Itupun masih ego, buta dan ada rasa dendam.

VIDEO DI ATAS MERUPAKAN REAKSI DAN KEKAGUMAN NIK AZIZ TERHADAP INDIVIDU YANG DIDAKWA RAKAN LAMA BERNAMA TUN MAHATHIR SEBAGAI PEMIMPIN ISLAM PALING LANTANG MENGKRITIK YAHUDI.
12 comments:

Anonymous said...

Pas pkr dap bagi tu sedakah jariah,

wahahahahas

Anonymous said...

Bukankah janji undi PAS masuk sorga juga rasuah.

Hambali abdullah said...

Salam 1 Malaysia.

Mohon di “link” juga BLOG hamba…. HAMBALIABDULLAH_03

http://hambaliabdullah.blogspot.com

Harap maklum.

Sekian, Terimakasih.

Anonymous said...

Sesuatu itu bukan rasuah jika kita tak mampu untuk menunaikannya.. Itu hanya janji kosong..

Anonymous said...

SPRM patut mengeluarkan kenyataan samada itu rasuah atau tidak...

Anonymous said...

Apa perlu SPRM.. BUKANKAH PEMIMPIN PAS NI ARIF DALAM SEMUA BIDANG.. TAK KIRA AGAMA DAN JUGA BUKSN AGAMA.. SEMUA POLIS, MAHKAHMAH PUN TAK SEPANDAI MEREKA..

Anonymous said...

Sejak kebelakangan ni.. PAS asyik dipermainkan Dan diketawakan oleh semua pihak.. Kalau tengok ramai ahli pun dah malu nak angkat muka.. Hanya seronsk taksub sesama sendiri..

Anonymous said...

pas patut berjuang sendiri atau bersama umno .......... tapi nak buat camana dah asyik ngan janji mata satu

Anonymous said...

ularmak pas cakap dalam pas tak ada rasuah tapi sedekah... ajaran agama pas.. hancorrr

Anonymous said...

PAKSHEIKH ITU ...BELUM BUKAK MULUT DAH AUTA BULLSHIT KELENTONG PUTAR ALAM SEANTERO DONIYA...ITUPUN AL-NIKKO DE WOODEN SANDAL TAK RETI-RETI JUGAK...MEMANG SAH AL-NIKKO DAH FENIN TERMINUM KENCING... PAKSHEIKH AL JOOB JOOB PUKUI KELILENG...KEH KEH KEH KEH KEH

Belia Bangkit said...

Salam, Blog tuan telah saya pautkan di blog saya. Mohon dipautkan blog budak baru belajar ini. tq.

http://beliabangkit.blogspot.com

Jijan Mali.... said...

Kesian tengok Father Nik'U-Turn'Aziz. Tak habis-habis kena main kat Bang Non Al-Jubs Wal-Liwati. Ingatkan lepas kena kencing isu kalimah Allah SWT, spesis PAS-pis-pus ni lebih berhati-hati lah....ehhh dak...kena main jugak. Nasib kamu lah Labu.

Tolak PR dlm PRU13 ni. Satu undi untuk PR adalah satu undi untuk PAS-pis-pus, DAPpigs, P'Gay'R dan
satu undi untuk tuhan 'Allah Trinity' DAPpigs mereka tu. Jangan kita gadaikan masa depan anak-anak
dan cucu kita dengan memangkah parti-parti yang bersekongkol bawah PR dlm PRU13 nanti.....

Powered by Blogger.