Jan 22, 2013

CERITA SEBENAR KALIMAH ALLAH - ANWAR DIDAKWA HAMPIR TUMBUK HARON DIN..!!?
Setelah sekian lama Diktator Pakatan Anwar Ibrahim berdiam diri, akhirnya beliau melepaskan geramnya ketika disoal pihak wartawan. Anwar didakwa berteriak seolah2 panas sejurus ditujukan soalan berkaitan pendirian Karpal Singh dan DAP yang jelas bertentangan dengan Majlis Syura PAS.

Listen Listen Listen... Itu antara ungkapan Anwar bagi menghentikan soalan dari beberapa pihak wartawan berhubung isu tersebut.

“You (kamu) mana punya? Ini media UMNO... UMNO ini dia pusing. Pasal lain saya jawab. Ini media UMNO. Kita jawab apa pun, dia pusing,” katanya ketika ditemui selepas ceramah Jelajah Merdeka Rakyat di Damansara Damai dekat kuala Lumpur malam tadi.

Anwar dikatakan sememangnya bertegang mulut dengan beberapa pimpinan PAS sebelum ini setelah membaca kenyataan media berkaitan pendirian itu. Malah Anwar hampir mengarahkan Azmin Ali mengeluarkan kenyataan keras mendesak PAS mengambil tindakan ke atas 2 pimpinan Majlis Syura yang disyaki terlibat dalam memutuskan pendirian tersebut. 

Arahan yang sama pernah dilakukan Azmin bagi mendesak PAS mengambil tindakan terhadap Hasan Ali.


Kini setelah dibincang kembali, Anwar meminta puak2 Parasit merekod dan dipantau secara tajam 2 tokoh yang disyaki iaitu Haron Din dan Ustaz Nasha kini menjadi pemerhatian paling tajam dalam setiap kenyataan yang dikeluarkan secara terbuka.

Anwar agak berang dengan pendirian2 Haron Din yang bertentangan dengannya seolah2 tidak mengenang jasanya ketika membela Timbalan Mursyidul Am PAS ini sejurus diambil tindakan digam dari sebarang jemputan Kerajaan ketika beliau memegang TPM sekitar 1997. Haron Din dikatakan mengalami masalah dalam meneruskan perniagaan Darul Syifa' dan dibantu dari pihak Anwar sehingga dipecat dari Kerajaan pada 1998.

Arahan kedua diarahkan Anwar agar Azmin menyatakan pendirian Hadi Awang sebagai pilihan utama Pakatan sebagai mesej jelas menolak ketetapan Majlis Syura Ulama PAS.


Anwar boleh terus berdiam atau cakap macam-macam kepada wartawan yang menjalankan tugas mahu melaporkan apa sepatutnya.

Ini semua hanya mendedahkan kepada umum siapa Anwar dan apa pendiriannya dalam isu Kalimah Allah.

13 comments:

Anonymous said...

Anwar arah Geng gerak saraf dia dlm Pas (asal kumpulan Abim)..cari jalan gerhanakan Haron Din dan lain lain..agar Benekanya Hadi dan Nik Aziz berpelesit tanpa halangan lagi.

Majlis PAS patut gantung jawatan Hadi dan Nik Aziz..dgn alasan kecelaruan fikiran...
Harakah perlu disusun semula atau digantikan buletin lain (towkey dia Abim Anwar...kayaan lalui Anwar justeru alirann kepejuangan peribadi Anwar)Kalu tidak Ahli Pas berterusan dihijek cari halus)

Haron Din harus lebih bijak dan tegas lagi berani bertindak..Kalau tidak ..akan tiba masanya Pas..menimpa senasib PRSM yg dihelah untuk dibubarkan..
Pemimpin mudah dibeli wang dan janji..Tengoklah bekas Presiden PRSM.. hilang tuju..hanya PA Anwar..dan penyimpan setengah rahsia Anwar..kalau bahasa lama..ialah barua namanya...


Anonymous said...

Haramkan nama islam digunakan pada parti politik..sebagaimana kita haramkan penggunaan nama allah pada org bukan islam...aku syorkan pas menukar namanya kpd nama baru memandangkan hudud sudah tidak lagi jadi agenda penting.....hudud digantikan dgn kebajikan....kitab quran mereka gantikan dgn buku jingga....majlis syura mereka gantikan dgn majlis presiden....elok benarlah ditukarkan segera nama pas itu....nama yg paling sesuai utk pas adalah Partai Untuk Kebajikan dan Undi atau ringkasnya PUKI.....sgt shehsuai nama ini utk PAS dan penganutnya...PUKi..

Anonymous said...

Nik aziz tu dh nyanyuk la..period..!

Anonymous said...

PAS tukar nama parti DUBUR = duit dan burit....

itukn kegemaran Timb Presiden PAs smp xbasoh muka krn bau bu**t MAH...

Anonymous said...

Sangat hairan, Ini soal ALLAH, soal AGAMA. Patutnya Haron Din tidak perlu takut menentang orang-orang MURTAD, orang-orang KAFIR itu.

Haron Din patut lebih berani, jikalau tidak lebih ramai orang-orang Melayu akan MURTAD.

Anonymous said...

memang Anwar kena marah dengan HAron Din dulu masa bang non jadi TPM satu bidang tanah di johor mikim Plentong di berikan pada Haron Din klu nak tanya lebih lanjut tanya aekitek Hij*as Kastu*i projek lepas tu terbengkalai dan dijual pada singapork buisness man

Anonymous said...

ULAMA PAS BUKAN PANDAI DAN BANYAK ILMU PUN JIKA DIBANDING DENGAN ANWAR.. HARAP PENYOKONG TEGAR PAS TENGOK VIDEO DIATAS TU.. LEPAS TU SILA KOMEN DISINI.. APA PANDANGAN ANDA DENGAN STATEMENT BAKAL PM ANDA TU..

Anonymous said...

Mengampu nasrani mengutuk bangsa & agama sendiri demi nafsu syaitan politik...

Al Lifsi said...

PERTUDUHAN BIASA JIKA TIDAK SEPAKAT DENGAN pas..1) hASAN aLI DIKATAKAN BERHUTANG DGN pas SEBANYAK RM800 ribu untuk menyelamatkan bisnes motivasinya 2) Dr Harun Din dikatakan diselamatkan dengan RM 1 juta oleh Anwar .... isy...isy..tak ada kerojo lain ke,,,busuk hati betul melayu2 ni...kembalilah kepada Islam...Melayu Sepakat Islam Berdaulat

Lankas007 said...

Siapa benarkan Kristian gunakan Allah dlm Injil maka SYIRIK lah dia...Hadi yg kafirkan UMNO kini sudah syirik...Syirik tak dimaafkan tau..tak kan 2 Tok Guru masuk neraka kot? tetapi itulah akibat terlampau lebih berpolitik sehingga terbabas dari Hidayah

Anonymous said...

ALLAH LimGuanEng = ALLAH Bro Hadi dan Father NikAziz dan Sister Nurul = ALLAH DAP = SYIRIK

ALLAH saya = ALLAH Harun Din = ESA

Anonymous said...

Anuaraljubori adalah Dajal yang turun dibumi Malaysia-Ulamaq harus tentang dan menghapuskan Dajal ini

Anonymous said...

Gua setuju, Ulama2 masih relevan tetapi parti PAS kini sudah tak lagi relevan. Bubarkan je.

Powered by Blogger.