Dec 6, 2012

TERKINI - NAJIB BAKAL ISYTIHAR BUBAR PARLIMEN DI PENANG SABTU INI?Sejak akhir2 ini masyarakat terutamanya tokoh2 politik BN mahupun Pembangkang sentiasa mengenalpasti malah mengekori setiap pergerakan PM Najib Tun Razak dalam sesi lawatan ke setiap Negeri. 

Antara Program yang menjadi pilihan utama termasuklah Siri Jelajah Janji Ditepati. 


Terbaru, Siri Jelajah ini bakal membawa Najib ke salah sebuah Negeri yang ditadbir Pembangkang Pulau Pinang, yang juga merupakan Negeri kelahiran seorang Pemimpin yang menyimpan dendam terhadap beliau iaitu Anwar Ibrahim.

Namun kali ini, laporan mengatakan bahawa Najib bakal membuat 1 pengumuman paling penting yang bakal mengejutkan rakyat Malaysia. Apa kejutannya?

Ianya disahkan sendiri Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang Datuk Zainal Abidin Osman yang mendakwa pengumuman itu akan dibuat oleh Najib pada program Siri Jelajah Janji Ditepati (JJD) di padang kawad, Universiti Sains Malaysia (USM).

Pengumuman penting ini bakal disuarakan Najib di hadapan lebih dari 50 Ribu rakyat Pulau Pinang.

Setakat ini, apa yang dilihat kemungkinan ada berita gembira bakal diumumkan khas buat masyarakat Negeri tersebut bersesuaian dengan tema Program Siri Janji Ditepati yang berkisarkan 'Perumahan Rakyat.'

Namun ada yang lebih jauh pemikirannya menjangka Najib bakal mengumumkan pembubaran Parlimen berkuatkuasa pada hari berlangsungnya Siri Jelajah tersebut.


Yang pasti, Siri Jelajah Janji Ditepati yang diilhamkan Najib merupakan satu Program yang jauh berbeza dengan Siri Jelajah Merdeka Rakyat yang dibawa Anwar. 

Siri Jelajah Janji Ditepati bukan medan pentas Najib untuk membuang masa menghina dan mencerca musuh politik.


Jelajah Janji Ditepati adalah platform Najib dalam melaksanakan Janji2 Kerajaan BN terhadap rakyat tanpa mengambilkira status pemerintah Negeri tersebut. Nyata perpaduan rakyat Malaysia dapat ditafsirkan apabila kita berkunjung ke Program tersebut. Tiada sebarang provokasi.


Apa yang diisi adalah satu demi satu pengumuman perlaksanaan Janji2 yang diberikan terhadap rakyat Malaysia menerusi Manifesto Kerajaan BN.

Dari generasi muda hingga warga emas dapat merasakan persaudaraan dan menghidupkan suasana bekeluarga menerusi program tersebut di samping berkongsi rasa syukur dan gembira terhadap pengumuman Pemimpin Negara secara rasmi melaksanakan janji2 yang diamanahkan.


Jelajah Merdeka Rakyat adalah platform Anwar dalam menghidupkan semangat kebencian terhadap pihak musuh. Menerusi ucapan berapi2 Anwar yang cuba mencipta pelbagai persepsi terhadap penyokong2 beliau di setiap Siri di seluruh Negara sehingga mampu mengawal minda setiap yang hadir agar melupakan beberapa janji Pakatan di 4 buah Negeri yang sehingga hari ini tidak dapat ditunaikan.

Setiap yang hadir akan merasakan suasana tegang sepanjang Siri Jelajah tersebut dengan pengisian Ucapan Anwar yang mengapi2 kan semangat melampau laksana sebuah taklimat peperangan terhadap musuh. Tiada janji yang dikotakan. Lebih teruk lagi janji2 baru dicipta menerusi misi menawan Putrajaya semata2 mahu memastikan rakyat mengundi Pembangkang.


Malah Anwar akan bertindak berucap dengan lebih keras menghina Kepimpinan UMNO/BN apabila diberitahu terdapat beberapa Penyokong UMNO/BN berada di sekitar kawasan Program Jelajahnya itu.

Apa sebab? Kerana mahu mengapi2 kan lagi perasaan benci di kalangan penyokongnya pada masa yang sama mahu penyokong UMNO/BN bangkit marah dengan tuduhan yang dilemparkan beliau.


Lantas akhir apa yang berlaku? Kita semua tahu jawapannya. Maka siapa sebenarnya pencetus insiden di Gombak baru2 ini. Mengapa Anwar mahu insiden sebegini berlaku dalam siri Ceramah Jelajah Merdeka beliau? Di mana logik dan rasionalnya? KLIK DI SINI untuk ketahui kisah di sebalik perancangan awal yang dilakukan Anwar sebelum berlangsungnya program Jelajah Kotor beliau di Gombak.

Adakah ianya ditunaikan? Anwar hanya banyak bercakap. Tidak mampu melaksanakannya.


0 comments:

Powered by Blogger.