Dec 7, 2012

KISAH SEORANG MENTERI KANAN SABAH OTAK MABUK PARABOLA.
Agak kecewa juga apabila ada salah seorang Pemimpin yang merupakan antara berjawatan Menteri di Negeri Sabah mengkritik isu yang 'merepek' terhadap Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan tatkala beliau sewajarnya memberi fokus dalam memperkukuhkan Kerajaan Negeri pada ketika ini.

Pemimpin ini bukan sahaja membangkitkan isu secara terbuka tidak kena pada tempatnya, akan tetapi kenyataannya ini juga memperlihatkan kebodohan seorang Pemimpin terhadap fakta sebenar. Pelajar sekolah pun tahu membezakannya.

Sedang Negeri Sabah diancam Pembangkang, beliau pula cuba dilihat mencari populariti murahan mengkritik Kerajaan Pusat berkaitan isu Parabola yang 'difikirkannya' berfungsi sebagai rangkaian  mengakses internet. Hah? Apakah?

Kaji dan pergilah bertemu Menteri berkenaan. Jangan bodoh sombong bercakap nun jauh di Sabah dengan penjelasan yang memperbodohkan diri sendiri.

Apa sebenarnya isu yang dibangkitkan ini? Agak malu hendak bercerita. Tampak kurang cerdik bagi seorang bertaraf Menteri paling Kanan sebuah Kerajaan Negeri di bawah Bayu.

KLIK DI SINI untuk penjelasan terperinci mengenai kenyataan kurang bijak seorang Pemimpin memegang status Menteri paling kanan di Sabah.

Satu pesanan buat beliau, mengkritik tidak salah, akan tetapi kaji terlebih dahulu maklumat mengenai isu yang hendak dibangkitkan. Lebih baik lagi jumpa Menteri yang bertanggungjawab.

Dan bukankah kamu kini berstatus Menteri Paling Kanan dalam sebuah Kerajaan Negeri yang sealiran dengan Kerajaan Pusat dalam melaksanakan Dasar kepimpinan Najib Tun Razak?

Mengapa harus bertindak mempamerkan seolah2 ada jurang pengurusan dan pentadbiran di antara Kerajaan Negeri dan Pusat ini? 

Kamu juga Pemimpin BN bukan?

Atau sudah ada niat nak lompat parti juga?

0 comments:

Powered by Blogger.