Aug 1, 2012

TERBARU - RAFIZI BERDEPAN HUKUMAN PENJARA 3 TAHUN..!!
Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen, di sini sebentar tadi atas pertuduhan mendedahkan butiran perbankan berhubung projek Perbadanan Feedlot Nasional (NFC).

Beliau yang dituduh mengikut mengikut Akta Institusi Perbankan dan Kewangan 1989 (BAFIA) bakal berdepan hukuman tiga tahun penjara atau denda maksimum RM3 juta atau kedua-duanya jika disahkan bersalah.

Rafizi dibebaskan dengan ikat jamin RM15,000 dengan seorang penjamin.

Pada 7 Mac lalu, Rafizi bertindak menzahirkan dokumen NFC di Ibu Pejabat PKR di Petaling Jaya.

Turut sama hadir ke Mahkamah termasuklah isteri beliau, Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dan Ahli Parlimen Kuala Selangor, Datuk Dzulkifli Ahmad.

Selain Rafizi, Bekas kerani Public Bank cawangan Jinjang, Johari Mohamad turut sama dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan bersubahat menyalurkan maklumat dokumen NFC.


Artikel Sebelum ini (KLIK pada tajuk di bawah) :-

 

3 comments:

Anonymous said...

Berlengas le bontot razifi jambu kat penjara nanti asyik kene tadah dengan banduan lain.... kah kah kah kah

usin said...

haaa...tu la, perasan cerdik sgt. suka sgt congkel rahsia org smpai lupa mana yg boleh mana tak boleh. kan dh kena...aku iringi dgn ucapan PADAN MUKA.

Anonymous said...

sekadar pandangan...

Pihak pendakwaan mesti persiapkan kes fakta secara teliti supaya Rafizi dan kenalan bank ini didapati bersalah dan dikenakan hukuman. While I love Rafizi and gang sabit kesalahan, saya tidak `confident’ the government AG can do the good work. Akhirnya Kerajaan dilihat sengaja nak menyusahkan Rafizi dan gang dan pakatan rakyat amnya.

PR sekarang memainkan sentiment bahawa Rafizi dan gang harus diberikan pujian kerana membongkarkan salah guna oleh NFC. Mereka ada point dan OK pada saya Cuma, mereka menyalahi peraturan BAFIA.

Walaubagaimanapun ia isu yang berlainan. Biarlah NFC menerima hukuman jika NFC bersalah. Begitu juga dengan Rafizi. Beliau membantu pembongkar kononnya penyelewangan tetapi melalui cara yang salah.

Ikhlas dari
nasirwise

Powered by Blogger.