Aug 25, 2012

TERBARU - KES 'LIWAT' SAPINA MAHATHIR VS KARPAL SINGH DI MAHKAMAH..!!Mahkamah Tinggi menetapkan Khamis depan untuk keputusan sama ada membenarkan permohonan peguam Karpal Singh untuk mengeluarkan sapina terhadap bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, bekas Peguam Negara Tan Sri Abu Talib Othman dan Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail, dalam permohonannya untuk membatalkan pertuduhan hasutan.

Hakim Datuk Azman Abdullah menetapkan tarikh itu selepas mendengar hujahan daripada Karpal Singh dan Timbalan Pendakwa Raya Noorin Badaruddin.

Karpal Singh dalam hujahnya berkata permohonannya tidak menyalahi proses mahkamah dan mahkamah harus menggunakan kuasanya dalam membenarkan permohonan itu.


Sementara itu, Karpal Singh memberitahu mahkamah beliau telah memperoleh sapina terhadap Ketua Bahagian Perbicaraan dan Rayuan, Jabatan Peguam Negara Datuk Kamaludin Md Said pada 15 Mei lepas.

Beliau berkata Kamaluddin disapina berhubung kenyataan beliau di mahkamah semasa permohonan semakan kehakiman oleh bekas menteri besar Perak Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin pemerintah boleh dinamakan sebagai responden.


0 comments:

Powered by Blogger.