Aug 1, 2012

RAFIZI DITAHAN DI BAWAH AKTA BANK DAN INSTITUSI KEWANGAN..!!
Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli, yang menjadi perhatian sejak akhir tahun lalu berhubung isu NFC Corporation, ditahan polis awal pagi tadi.

Beliau dicaj di Mahkamah Sesyen Shah Alam di bawah Akta Bank dan Institusi kewangan (Bafia) berhubung isu National Feedlot Corporation (NFCorp), yang menjadi isu kontroversi sejak awal November lalu.

Beliau yang dibawa ke Mahkamah Seksyen 6, di hadapan Hakim Aslam Zainuddin, didakwa di bawah Seksyen 997 Bafia 1989.

Beliau yang menjadi tumpuan dalam isu NFCorporation, syarikat yang dikaitkan dengan keluarga bekas Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dan Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, akan didakwa di bawah Akta Bank dan Institusi kewangan (Bafia) 1989.

Dalam pada itu, Rafizi yang ditemui di lobi mahkamah berkata, dia ditahan pada jam 6.50 pagi oleh sepasukan anggota terdiri daripada pegawai polis dan Bank Negara.

Menurutnya, dia diberitahu penangkapan dibuat di bawah Bafia kerana didakwa terbabit dalam mendedahkan butiran perbankan yang berkaitan dengan skandal NFCorp.

3 comments:

KIKI said...

org yg dedah transaction anwar tak kena tindakan plak. pelik2

Anonymous said...

anwar dah buat laporan polis ke belum ... kalau dah tunggulah tindakan ... kalau x buat redha je lah!!

Anonymous said...

si gagap bengap tu plak kata dah sediakan dana tuk defend rafizi... dana apa??? duit sapa??? kalau duit pkr xpelah jgn gunakan duit rakyat plak. kalau dia kata tabung, aku paham la ini dana. kalau si bengap ni gunakan duit rakyat utk defend rafizi, dia pecah amanah.

Powered by Blogger.