Aug 11, 2012

PENGAKUAN PANAS MAHATHIR ANTI HUKUM HUDUD..!!?
PAS yang sememangnya sejak dahulu suka memutarbelit fahaman prinsip Islam di Negara ini menggunakan alasan penolakan sebarang kerjasama Kerajaan UMNO untuk melaksanakan Hukum Hudud di Negara ini. Agak bodoh alasan tersebut kerana rakan mereka paling akrab hari ini DAP secara terbuka menolak pengisytiharan Negara Islam terhadap Malaysia.

Apa bezanya Negara Islam dan Hukum Hudud? 

Mantan PM Tun Mahathir dalam kenyataan beliau hari ini membawa penjelasan sebenar prinsip BN dalam dasar perlaksanaan Hukum Hudud sejak ditubuhkan.

Kerajaan Pusat sejak merdeka tidak akan melaksanakan Hukum Hudud di Negara ini atas dasar menghormati Agama2 lain yang juga bertaraf warganegara. Malah dalam Islam sendiri tidak memaksa perlaksanaan Hukum Hudud jika ianya memberi kemudaratan ke atas sesebuah Negara. 

Namun UMNO sebagai tunggak parti komponen BN tidak pernah mengambil sikap anti Hukum Hudud malah akan melaksanakannya sekiranya mendapat persetujuan wakil2 Pimpinan kaum lain di dalam komponen menerusi Sistem Perundingan.


Mahathir mendakwa Kerajaan BN yang pernah diterajui beliau sendiri telah membawa pengikhtirafan Malaysia sebagai sebuah Negara Islam menerusi Sidang OIC setelah dipersetujui kesemua pimpinan Kabinet termasuklah dari MCA dan MIC.

Negara Islam diikhtraf bukan sekadar melaksanakan Hukum Hudud semata2. Akan tetapi perlaksanaan Sistem Perundangan dan Enakmen Syariah yang dilaksanakan di semua peringkat Kerajaan Pusat dan Negeri turut merupakan kriteria yang mengukuhkan pengikhtirafan tersebut.

Malah Mahathir sendiri telah memperkasa Malaysia sebagai Negara Islam menerusi penubuhan beberapa Institusi Pengajian dan Perbankan yang berlandaskan Sistem Syariah. Lebih mengejutkan, masyarakat bukan Islam tanpa rasa terhina menggunapakai Insitusi2 tersebut.

Namun PAS melupakan dasar dan prinsip Agama setelah memekakkkan telinga teriakan dasar yang tegas dilaungkan DAP menolak pengikhtirafan Malaysia sebagai sebuah Negara Islam.


Ini bermakna DAP bukan sahaja menolak Hudud dan Qisas malah turut menolak sebarang Sistem Perundangan Syariah termasuklah Enakmen Perundangan Syariah Negeri. Itulah sebenarnya Negara Sekular. Tiada sebarang rujukan Syariah sebagai rujukan perlembagaan. (Merujuk isu arak, judi dan kelab malam di Selangor dan Kedah).

Maka PAS tidak konsisten dalam memperjuangkan Islam kerana ianya ditolak DAP. Bukan sahaja Hukum Hudud malah kesemua Sistem Perundangan akan hanya menggunakan rujukan Sekular.

Pada DAP, Islam hanya dipandang wang ringgit. Oleh kerana itu, disogok dengan kenaikan elaun imam2 dan bilal2 seperti yang berlaku di Pulau Pinang sebagai strategi tidak mempertikai dasar DAP menolak nama Islam dalam mana2 Sistem di Negara ini.


4 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

nor razif said...

The best of Tun Mahathir.....

Unknown said...

lain kali kalau bebal jgn bgtau org yg kita ni bebal..malaysia sekular state..perlembagaan malaysia sekular...

Unknown said...

lain kali kalau bebal jgn bgtau org yg kita ni bebal..malaysia sekular state..perlembagaan malaysia sekular...

Powered by Blogger.