Aug 13, 2012

PEMBUNUH ALTANTUYA - RAJA PETRA ANTARA BERANI & MATI DEMI ANWAR..!!
Apa macam sekarang Datuk Seri Anwar Ibrahim? penulis pujaan beliau, yang pernah disifatkannya sebagai 'berani dan menyengat' Raja Petra Kamaruddin dakwa Anwar arah seorang tauke Cina bayar penyiasat persendirian P. Balasubramaniam untuk kekal bersama pembangkang dan memburuk-burukkan Perdana Menteri.

Raja Petra dalam tulis terbaru diblognya Malaysia-today.net yang dakwa pendedahan Balasubramaniam yang menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak terlibat dalam kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu dirancang pihak tertentu termasuk beberapa pemimpin pembangkang.

Dalam pendedahan yang dilaporkan Utusan Malaysia itu,  Raja Petra turut menyebut pembabitan beberapa pemimpin pembangkang dan peguam yang terlibat dalam merancang untuk menghasilkan akuan bersumpah berkenaan termasuk M. Puravalen yang didakwa mempunyai hubungan rapat dengan ahli perniagaan, Datuk Seri Kalimullah Masheerul Hassan.

Raja Petra mengakui semua kenyataan yang dibuat Balasubramaniam pada sidang akhbar di Ibu Pejabat PKR memang telah dirancang lebih awal agar penyiasat persendirian itu tidak tersalah cakap.

Pada masa sama Raja Petra mengakui Balasubramaniam dibayar untuk membuat akuan bersumpah tersebut dan dakwa beliau, perkara itu memang diketahui Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Saya bertemu Balasubramaniam 2 Julai 2008 iaitu sehari selepas beliau membuat akuan bersumpah. Pertemuan itu berlaku selepas saya dihubungi Sivarasa yang meminta saya pergi ke rumah seorang peguam bagi membincangkan kes pembunuhan Altantuya.

“Kami berbincang bagaimana perkara ini perlu ditangani dan apa yang Balasubramaniam perlu cakap semasa sidang akhbar yang akan dibuat keesokan hari di Ibu Pejabat PKR,” dakwanya sebagaimana dipetik dari malaysia-today.net.

rajapetra-anwarPada 1 Julai 2008, Balasubramaniam mengejutkan negara apabila mengeluarkan akuan bersumpah mengaitkan Perdana Menteri dalam pembunuhan tersebut tetapi selang dua hari kemudian penyiasat persendirian itu membatalkan akuan bersumpah berkenaan.

Dalam pada itu, Raja Petra mendakwa Anwar telah mengarahkan seorang tauke Cina membayar kepada Balasubramaniam sebanyak RM20,000 sebulan bagi memastikan penyiasat persendirian tersebut terus menyokong pembangkang.

Katanya, langkah itu diambil selepas Balasubramaniam dikatakan sedang melakukan rundingan rahsia bagi membolehkan beliau mendapat bayaran RM5 juta menyebabkan Anwar bimbang jika penyiasat persendirian tersebut membongkar rahsia mereka.

Dalam pada itu, Sivarasa dan Balasubramaniam gagal dihubungi malam ini untuk mengesahkan dakwaan Raja Petra tersebut. Agendadaily


5 comments:

Anonymous said...

Sangat bahaya manusia bersikap dan berniat jahat seperti ini ada dalam negara Malaysia. Matlamat menghalalkan cara. Fitnah dianggap sebagai mainan sahaja. Hukum dipermainkan asalkan hajat hati terlaksana. Semoga Allah memberi petunjuk dan memelihara Malaysia dari tangan-tangan yang jahat. Amin.

Anonymous said...

Sistem kehakiman di malaysia memang tak boleh pakai.. Bukan sebab tiada hakim yang bijaksana.. Tapi kerana ramai peguam yang memperbodohkan diri sendiri.. Ini kes classic dimana peguan terlibat dalam kes sebegini.. Melanggar etika peguam.. Macamana orang ramai nak percaya kepada mereka..

Anonymous said...

Tengok la majlis peguam dia mcm mana..2x5 je.

Anonymous said...

Betul... Betul.. Betul...

Ahli Majlis Peguam Semua otak Kuning..

Mana badan yang kerajaan nak tubuhkan bagi mewakili peguam yang tak terlibat dalam kes mahkahmah dsbnya.. Pendidik di universiti dan juga peguam pencen dsbnya.. Dah senyap gitu aje..

Anonymous said...

RM adalah segala-galanya. Peguam handal-handalpun boleh cair olehnya.

Powered by Blogger.