Aug 24, 2012

PAS KESAL JANJI SYAITAN ANWAR BENAR2 MEMBUNUH HUDUD..!!
Peringatan seorang Negarawan bertaraf dunia, Tun Dr. Mahathir mengenai Pakatan Rakyat (PR) wajar diberi perhatian serius.  Kata beliau, ‘banyak yang akan musnah jika PR memerintah’ dan ‘lebih baik syaitan yang kita kenal dari bidadari yang kita tidak kenal’. 

Walaupun mungkin ada yang memusuhi Tun Dr. Mahathir tetapi tidak seorang pun dari musuh-musuhnya yang dapat menafikan jasa-jasa dan kejayaan beliau melonjakkan negara serta kehidupan rakyat dengan begitu pantas, bergaya serta cemerlang sekali.  Oleh itu, peringatan yang beliau berikan di atas tidak wajar dipandang sinis kerana ia bukannya peringatan kosong, tetapi berdasarkan pengalaman, pengetahuan dan pengalaman beliau dalam mengurus-tadbir negara selama 22 tahun. 

Beliau pastinya cukup arif mengenai ‘aspirasi’ pemimpin tertinggi PR, Anwar Ibrahim setelah terlibat secara langsung mengekang percubaan Anwar membankrapkan negara pada tahun 1997/98 dengan menurut saranan IMF.   Ini menjadikan Tun Dr. Mahathir sebagai penyelamat negara dan rakyat sekali gus musuh utama barat. 

Hari ini, PR menjanjikan negara kebajikan dengan pendidikan percuma untuk semua, tiada tol, menurunkan harga minyak, pendapatan minimum sehingga RM4000 setiap rumah, menghapuskan cukai dan berbagai-bagai janji manis lagi. 

Namun, realitinya bagi memberikan sesuatu secara percuma, kerajaan perlu terlebih dahulu mempunyai dana.  Dan jika kos tertentu terhadap rakyat turut dihapuskan, maka bagaimana kerajaan akan dapat mengumpul dana tersebut agar dapat memberikan sesuatu yang lain secara percuma kepada rakyat?

Tidak mustahil bahawa PR berniat untuk mengambil pinjaman atau berhutang dari luar, yang mana gagal dilakukan oleh Anwar ketika krisis kewangan 1997/98 dahulu bagi menunaikan segala janji-janji manis tersebut.  Jika ini dilakukan, maka negara akan terbeban dengan hutang yang semakin bertambah saban tahun kerana tidak mempunyai dana dan pendapatan yang cukup untuk membayarnya akibat penghapusan tol, cukai, kos pendidikan dan lain-lain, di samping meningkatkan subsidi kepada rakyat. 

Keadaan ini pasti lama kelamaan akan mencetuskan kemarahan rakyat, seterusnya ketidakstabilan dalam negera. 

Kita sedia maklum bahawa meletakkan negara di dalam keadaan lemah dari segi ekonomi adalah langkah pertama untuk membantu rakan-rakannya neo-con Anwar untuk menakluk negara ini.  Apabila sudah ditakluk, maka lebih mudahlah undang-undang yang berlandaskan pemikiran liberal dan plural dipaksa ke atas negara Islam ini.  Inilah agenda halus yang tersembunyi di sebalik segala janji manis PR.

Walaupun PR kelihatan bagai bidadari yang membawa janji-janji manis dari syurga tetapi hakikatnya, apa yang dijanjikan tidak menepati realiti dunia. 

Sebaliknya, BN mungkin tidak kelihatan seperti bidadari dan mungkin dianggap kejam kerana mengenakan cukai, tol dan kos pendidikan tetapi BN berpijak di bumi yang nyata. 

Realitinya, di bumi ini, sesebuah kerajaan perlu mengenakan kos tertentu terhadap rakyat untuk menjana ekonomi negara serta membantu rakyat secara meluas dan dalam jangka masa yang panjang.  

Wang tidak turun dari langit dan tidak bertambah dengan sendirinya.  Jika kita berhutang dengan negara luar, ia perlu dibayar atau kita akan tersepit sehingga akhirnya hancur berkecai.  Inflasi dan trend peningkatan harga pasaran dunia menjadikan perkataan ‘percuma’ adalah sesuatu yang mustahil dan bakal memakan diri sendiri. 

Justeru, sepertimana pesan Tun Dr. Mahathir, usahlah kita percaya pada manusia yang menyamar sebagai bidadari yang turun dari syurga kerana kita bukannya berada di syurga, tetapi di dunia yang nyata.  Maka, berpijaklah di bumi nyata, dan berfikirlah dengan sebaik-baiknya sebelum menyerahkan nasib kita kepada PR.  Apa yang PR janjikan walaupun kelihatan seperti syurga tetapi realitinya ia bakal membawa kita ke neraka.

2 comments:

berasiam said...

Kupasan yang menarik tentang maksud bidalan yang digunakan oleh Tun Dr. Mahathir. Sebenarnya angel bukan dimaksudkan sebagai malaikat tetapi lebih kepada bidadari atau pari-pari. Hanya malaikat yang diperintahkan untuk membinasakan sahaja yang akan menyebabkan kebinasaan sepertimana yang diutuskan kepada Nabi Ibrahim as dan seterusnya Nabi Lut as untuk memusnahkan Sodom yang dihuni oleh kaum peliwat. Malaikat tidak pernah berpura-pura tetapi berterus terang tentang tugasnya. Malaikat tidak pernah kufur terhadap perintah yang digalasnya. Jadi angel yang dimaksudkan dalam bidalan itu tidak boleh dimaknakan sebagai malaikat. Jika tidak nanti orang PAS akan menunjukkan pandai mereka dalam agama dengan menyongsangkan bidalan atau terjemahannya. Mereka kan percaya bahawa mereka semuanya baik macam malaikat.

Anonymous said...


Bagi sebuah kerajaan yang berjasa memerintah 55 tahun dinegara ini, janji DITEPATI adalah slogan yang paling (UNGGUL/BERGAYA), MANA ADA 1 pon negara didunia ini yang dapat kekalkan pemerintahan selama itu???

pembangkang tuduh; kerajaan zalim. cuba sebut berapa ramai yang dah mampus kerajaan seksa rakyaat, kerajaan bantu rakyaat dari dalam perut yang dikandung, kelinik mengandung, periksa mengandung, bersalin bercuma, rawatan susulan percuma, segala-gala banyak yang percuma sehinggalah keusia warga emas pon bantun jika dah tak siapa yang nak jaga, disediakan rumah warga tua pula....apa lagi yang tak puas, usah ikut sahwat konon nak berkuasa, kalau bodoh-bodoh alang janganlah main politik bidang yang menjanjikan SYURGA kepada penganut PAS DAN PKR. kat dunia pon tonggang langgang jgnlah berangan nak dapat layanan bidadari nanti.

Powered by Blogger.