Aug 10, 2012

KOMUNIS ALAF BARU - MAHATHIR BALUN PAKATAN KELIRU SEMANGAT MERDEKA..!!
Sikap pembangkang yang bersungguh-sungguh mencipta tema Hari Kemerdekaan lain daripada yang dicadangkan oleh kerajaan menunjukkan mereka keliru dan dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau dalam pada itu berkata, kerajaan mempunyai hak untuk memutuskan sebarang slogan bagi digunakan untuk menyambut Hari Kemerdekaan.

"Itu menunjukkan mereka (pembangkang) confuse, tak tahu apa nak buat. Masing-masing pull in every direction...tak apalah...itu pembangkanglah.

"Pandangan saya (mengenai tema Janji Ditepati) memanglah, kalau kita janji kita kena tunaikan," katanya ketika diminta mengulas kenyataan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bahawa tema Hari Kemerdekaan tahun ini adalah berlandaskan ajaran Islam.

Setelah timbul dengan pelbagai cadangan, pakatan pembangkang akhirnya sepakat memilih

‘Sebangsa, Senegara, Sejiwa’ sebagai tema alternatif Hari Kemerdekaan ke-55 bagi menggantikan tema ‘Janji Ditepati’ oleh kerajaan Barisan Nasional.

Ditanya mengenai pendapat bahawa haram menyokong parti DAP kerana menentang penubuhan negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud, Dr Mahathir berkata: "Itu pendapat mereka yang mempunyai ilmu yang mendalam berkenaan agama. Terpulanglah kepada orang Islam sama ada nak terima atau tidak."

Beliau bagaimanapun merasakan bahawa tidak ramai yang akan menerima pandangan yang disuarakan oleh seorang guru agama tersebut memandangkan masih ramai yang tidak melaksanakan perintah Allah sebagai seorang Muslim.

DAP merupakan antara parti Pembangkang yang membawa suara hasutan komunis untuk membangkitkan hak parti tersebut sehingga menyebabkan tercetusnya peristiwa 13 Mei 1969. Namun ianya berjaya diredakan dengan kerjasama luar biasa 2 Pemimpin ulung Almarhun Tun Abdul Razak dan Tun Dr. Ismail.
1 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Powered by Blogger.