Aug 26, 2012

ISU USTAZ NASHA - MAJLIS SYURA PAS PUSAT KECEWA SIKAP HADI AWANG..!!?
Majlis Syura Pas akan memfokus isu hukum hudud yang kembali menjadi polemik pada mesyuaratnya 9 September ini.

Setiausahanya, Nik Zawawi Nik Salleh berkata, agenda utama mesyuarat badan tertinggi dalam Pas itu akan datang adalah memperkasakan Pakatan Rakyat (PR) terutama dalam menghadapi isu hudud.

Beliau mengulas laporan media bahawa Majlis Syura akan membincangkan isu bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa yang membuat kenyataan agar Pas menilai kembali kedudukannya dalam Pakatan Rakyat ekoran penentangan DAP terhadap pelaksanaan hudud.


Semalam, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang  tanpa memberi sebarang respons mengenai tindakan Ustaz Nasha menyerahkan kepada Majlis Syura Ulama Pas untuk mengambil tindakan terhadap bekas anak emasnya itu.

"Majlis Syura akan memperincikan isu hudud ini agar ia tidak menjadi titik perbezaan pendapat dalam Pakatan kerana ia agenda Pas bukan Pakatan.

"DAP sepatutnya tidak menyentuh hal ini kerana ia bukan bidang mereka," katanya dipetik Harakahdaily.


Mesyuarat Lajnah Politik Pas semalam mengambil ketetapan, parti itu akan terus memperjuangkan pelaksanaan syariat Islam termasuk hudud dalam konteks demokrasi di negara ini.

Sebelum ini, pimpinan Pas menegaskan tidak ada masalah penentangan DAP terhadap hudud kerana pemimpin mereka kebanyakannya bukan Islam.0 comments:

Powered by Blogger.