Aug 27, 2012

DULU HINA ANJING BULLDOG - MAT SABU TERUS SALAH GUNA LACUR MARUAH GHAFAR BABA..!!
Keluarga bekas Timbalan Perdana Menteri, Allahyarham Tun Ghafar Baba menggesa Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu, agar menarik balik kenyataannya yang mengatakan bekas pejuang bangsa itu akan menuruti langkah anaknya, Tamrin Ghafar, yang menyertai PAS sekiranya beliau masih hidup.

Kenyataan itu dikeluarkan Mohamad, atau lebih dikenali dengan Mat Sabu (foto fail), ketika memberikan ceramah anjuran Badan Perhubungan PAS Negeri Melaka di Kampung Bukit Katil, Melaka, pada 12 Ogos lalu, dan turut boleh diperolehi dalam laman blog bertajuk “Jika Tun Ghafar Umur Panjang, Dia Pun Masuk PAS”.

Menantu kepada Allahyarham, Datuk Ahmad Hamzah, menegaskan keluarganya berasa sangat sedih dengan kenyataan tersebut dan mereka menganggap ia adalah satu kenyataan yang tidak bertanggungjawab.

“Saya mewakili keluarga sedih dengan kenyataan dibuat Timbalan Presiden PAS itu dalam ceramahnya pada Ramadan lalu,” kata Ahli Parlimen Jasin itu dipetik Sinar Harian Online.

“Kita mahu beliau menarik balik kenyataan yang telah mengguris hati kami semua.

“Saya yakin, sekiranya Tun Ghafar masih hidup, beliau tidak akan sama sekali menyertai perjuangan PAS yang tidak relevan dan tidak menguntungkan perjuangan bangsa.”

Datin Zainon Ghafar, anak kepada Tun Ghafar yang juga merupakan isteri kepada Ahmad, turut menafikan dakwaan Mat Sabu yang kononnya beliau ada melakukan lawatan ke rumah bapanya sebelum pemimpin itu meninggal dunia.

Bagaimanpun, ketika ditanya berkenaan penyertaan Tamrin ke dalam PAS, Zainon hanya menyerahkan perkara itu kepada abanganya.

“Saya rasa lebih baik tanya tuan punya diri sendiri,” katanya. “Hanya dia dengan Allah sahaja tahu tujuan sebenar.”

PAS sebelum ini mendakwa UMNO ketandusan tokoh Ulama' gara2 sakit hati tengok gambar Ustaz Nasha bersama Najib dan Ulama' terkemuka Arab Saudi.

Sebenarnya PAS yang ketandukan tokoh. Bukan sahaja lacur nama artis, akan tetapi Pemimpin UMNO yang dahulu digelar Anjing ini sekarang menjadi bahan publisiti mereka. Lebih hina setelah tokoh UMNO ini telah meninggal dunia. Baru hendak dipuja. Semasa hidup? Dihina.

KLIK DI SINI UNTUK PENDEDAHAN PUAK2 PAS DAN PKR GELAR TUN GHAFAR BABA SEBAGAI ANJING BULLDOG KETIKA ERA REFORMASIN ANWAR SATU KETIKA DAHULU.

1 comments:

Anak Lenggong said...

Kita tengok pulak apa komen tamrin anak tun ghafar pulak..apakah beliau terus hanyaut sehingga tak sedar kesenangan yang dia perolehi hasil daripada UMNO.

Powered by Blogger.