Aug 16, 2012

DAP GELAR KHALID GAGAP BODOH TOLAK SECARA TERBUKA DEBAT BERSAMA MCA..!!AJK Pusat MCA Chua Tee Yong memberi amaran kepada Menteri Besar Selangor Khalid Gagap yang merupakan individu yang "tidak layak untuk menjadi seorang guru" berikutan tindakan Pemimpin PKR itu menolak untuk berdebat dengan beliau berkaitan isu Talam.

"Menteri Besar Selangor menawarkan saya menjadi pelajarnya, tetapi saya fikir dia tidak layak menjadi seorang guru, kerana sebagai seorang guru, beliau perlu membayar RM500,000 untuk mendapatkan seseorang bagi menjelaskan urusannya. Sebagai seorang guru, dia tidak cekap, tidak telus, dan tidak bertanggungjawab," kata Chua.

Chua merujuk kepada kenyataan Khalid apabila menolak jemputan berdebat dengannya berkaitan isu penyusunan semula hutang Talam.

Beliau mendakwa angka RM500 Ribu itu diperolehi daripada laporan media sebelum ini.

Semalam, ketika menolak tawaran untuk berdebat dengan Chua, Khalid berkata beliau sedia mengambil Chua menjadi pelajarnya sebaik sahaja siapnya laporan audit terhadap penyusunan semula hutang Talam.

Sementara itu, tindakan Khalid Gagap secara terbuka menerusi Media menolak tawaran berdebat dengan seorang Pemimpin MCA dikecam beberapa pimpinan DAP dan PKR. Sikap itu telah mempamerkan diri beliau seorang yang bacul. Apatah lagi, lebih memalukan apabila tindakan berlebih2 an Setiausaha Politik beliau, Faekah Husin membela bosnya itu memburukkan lagi situasi kes tersebut.

Dikatakan kecaman tersebut ditujukan kepada Anwar yang mendesak Khalid Gagap mengambil langkah berdiam diri dan menyerahkan kepada Pemimpin Negeri yang lebih 'bijak' dalam melakukan serangan balas politik lawan.


0 comments:

Powered by Blogger.