Aug 10, 2012

BADI ADAM ADLI - AMUKAN LUAR BIASA SISWA & PEKERJA BURUH SERANG KEZALIMAN ANWAR..!!
Badi kepura2 an geng Adam Adli yang disogok PKR pimpinan Anwar Ibrahim membuat provokasi kononnya atas pembelaan mahasiswa di Negara ini akhirnya memakan diri. Muncul permasalahan paling utama melibatkan sebuah IPTS di bawah naungan Kerajaan Negeri Selangor yang kian membengkak.

Perjuangan ini adalah masalah pokok yang tidak mampu diselesaikan dek kerana sibuk mengaut keuntungan sebagai ganjaran yang diharapkan mampu menawan Putrajaya.

Hari ini Kakitangan Pekerja Bawahan UNISEL dan Pelajar UNISEL berganding bahu ini berhimpun secara aman bagi mendesak pengurusan Universiti Selangor (UNISEL) membayar gaji mereka.


Menerusi laporan Laman Portal KLPOS, Wakil daripada pihak Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB) yang menguruskan kira-kira 200 kontraktor itu menjelaskan kepada pemberita mereka tidak mendapat bayaran dari UNISEL sejak 17 bulan lepas sehingga menyebabkan hutang tertunggak sebanyak RM15 juta termasuk kos pengurusan asrama.

Selain itu rata-rata daripada kakitangan UNISEL yang berhimpun pada jam 2.45 petang itu dilihat begitu hampa dengan sikap pengurusan UNISEL dan kerajaan negeri yang seolah-olah bersikap 'lepas tangan'.


Kebanyakan daripada mereka bekerja sebagai pekerja bawahan dengan pendapatan kira-kira RM500 - RM600 sebulan dan tidak menerimanya sejak Julai dan Ogos 2012.

Tonton Video di atas mengenai perihal tekanan Pekerja dan Pelajar UNISEL akibat Kerajaan Zalim Khalid Gagap dan Anwar di Selangor.


6 comments:

Anonymous said...

aikk.. mana peginya mahasewel2 yg berdemo siang malam tu..pasai apa tak nak buat demo plak..? kan zalim tu menyusahkan pelajar2 dan pekerja2 UNISEL tu..

bagus lah pemimpin2 PKR buat keje.. rosakkk

Anonymous said...

UNDI DAP HARAM..,

APALAH AKHBAR BERBAHASA MELAYU MINTA ULASAN DARI TOKOH TOKOH AGAMA DARI PONDOK GENTING ETC.. KAN BANYAK LAGI TOKOH AGAMA BOLEH TANYA.. TANYALAH USTAZ BOB LOKMAN AL HAFIZ DAN USTAZAH ABBY ABALDI.. BARU BETUL..

Anonymous said...

UNDI DAP HARAM..

INI PERKARA ASAS DALAM ISLAM.. UNDI DAP TAK HARAM JIKA DAP TAK TOLAK HUKUM ISLAM.. YANG JADI HARAM SEBAB DIA TENTANG HABIS HABISAN MENGENAI HUKUM HUDUD DI MALAYSIA.. OVER MY DEAD BODY.. TAK LAMA LAGI KO LA.. LEPAS TU SALAHKAN UMNO..

Anonymous said...

UNDI DAP HARAM..

MANA ULASAN DARI PIHAK PAS DAN PKR NI.. NI HARAPKAN ANWAR BALUN UMNO CAKAP BN EXTREMIST AGAMA ISLAM.. SIAPA BUAT KENYATAAN SONGSANG YANG KATA UNDI UMNO MASUK NERAKA SATU KETIKA DAHULU.. ITULAH EXTREMIST AGAMA YANG SEBENAR.. MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN PARTI..

SEDARLAH BAGAIMANA AGAMA ISLAM TELAH TERJAGA DI MALAYSIA SEMENJAK MERDEKA.. SIAPA PUNYA KERJA..

TAPI YANG PELIK ORANG MELAYU MASIH SANGGUP DIPERBODOHKAN OLEH PAS DAN PR..

Anonymous said...

MACAMANA NAK HAPUS PPTPN.. SATU UNI PUN TAK TERJAGA.. JANGAN GADAIKAN MASA DEPAN ANAK KITA KEPADA PR..

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Powered by Blogger.