Aug 23, 2012

AGEN US - MAHATHIR DEDAH AGENDA ANWAR LEBIH TERUK DARI OBAMA..!!








Mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad membandingkan ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama yang menurutnya menabur banyak janji besar tetapi tidak dipenuhi.

Oleh itu beliau menggesa supaya sokongan diberikan kepada BN kerana Anwar, kata Mahathir, menjanjikan banyak perubahan tetapi tiada jaminan bahawa janji tersebut akan ditunaikan.

"Lebih baik syaitan yang anda kenal daripada malaikat yang anda tidak kenal," katanya dalam blog chedet.cc semalam.

"BN mendengar (keluhan) rakyat dan mengubah banyak undang-undang dan dasar. Apa yang rakyat perlu lakukan adalah menggesa BN melaksanakan apa sahaja perubahan yang diingini," kata Mahathir.

Bekas Perdana Menteri itu menyatakan bahawa tindakan memberikan peluang kepada pembangkang untuk membentuk kerajaan selama lima tahun adalah langkah berbahaya kerana banyak perkara yang boleh dilakukan dalam tempoh itu.

"Banyak perkara boleh dimusnahkan dalam lima tahun. Selain itu, pembangkang yang menjadi kerajaan akan memastikan BN tidak kembali berkuasa. Pegawai kerajaan akan digunakan untuk mengancan sesiapa yang cuba menukar kerajaan," jelasnya.

Mahathir juga berkata, janji Pakatan untuk memberi pendidikan dan tol percuma serta bayaran 20 peratus kepada negeri pengeluar minyak akan menyebabkan negara akan menyebabkan negara menjadi bankrap seperti negara Greece.

Tambahnya, negara memerlukan dana yang cukup untuk menbangunkan negara dan menghasilkan subsidi.

Namun sekiranya Pakatan membatalkan cukai, tol dan bayaran lain, negara akan kehilanfan dana dan rizab tunai.

Menurutnya lagi, kerajaan hanya boleh meminjam wang sekiranya ia boleh menghasilkan keuntungan dari pelaburan dan bukannya untuk perbelanjaan.

Mahathir juga mendakwa Anwar hanya berminat untuk menjadi perdana menteri dan tidak membuat apa-apa perubahan ketika masih dalam kerajaan.

"Sekarang apabila menjadi ketua pembangkang, dia mendakwa mahu membawa perubahan. Perubahan apa yang diperkenalkannya semasa dia masih dalam kerajaan?

"Apa yang dia mahu adalah untuk naik dalam Umno untuk menjadi Perdana Menteri. Bagaimana di mencapai objektif itu tidak dipertikaikan," katanya lagi.



8 comments:

Anonymous said...

aku cuma nak kata " Teruknya muka Nuar ni.. benar benar muka musibat" "muka tak ada seri"

Anonymous said...

Anwar menabur banyak janji semata2 utk meraih undi dan mencapai matlamat cita2nya,utk menjadi Perdana Menteri sahaja,bukan utk mengapai cita2 rakyat.Selama beliau, anwar berada di dalam kerajaan dahulu hanya kerana populis utk dirinya tidak pada kepentingan kerajaan dan rakyat.zaman malaysia negara membangun dan menghadapi krisis ekonomi,bukan atas kepintarannya tetapi atas usaha Tun Mahadhtir.Baru kita tahu,ketika zaman anwar,masanya banyak bersantai utk kerakusan dirinya

Anonymous said...

anwar ni ada syaitan berbentuk manusia.dajal pun ia juga

Anonymous said...

anwar ni ada syaitan berbentuk manusia.dajal pun ia juga

Anonymous said...

Muka Anuar ni langsung tak ada cahaya keislaman. Pengikut dan penyokong Anuar Ibrahim lebih baik buat sembahyang hajat minta petunjuk kebenaran dalam dirinya sendiri daripada dengar suara-suara syaitan. Insyaallah Allah s.w.t. akan tunjukkan kebenarannya siapa Anuar Ibrahim tu. Nasihat ini ditujukan kepada Umat Islam di Malaysia.

Anonymous said...

Boleh baca pendedahan mengenai Anwar disini , The 'I' Files : https://ifilesjs.wordpress.com/2012/07/
Aku pun sedang baca. menarik.

Anonymous said...

eee mmg teruknya muka anuar...mmg mcm musibat yang mmbawa musibah....

Anonymous said...

Syaitan yang dimaksudkan ada banyak jenis syaitan. merujuk kepadanya antaranya syaitan manusia....manusia itu ialah yang bakal menjadi PM Malaysia melalui PKR yang dinasihati oleh Anwar Ibrahim. Ini didasarkan kepada peribadinya yang bertentangan dengan Islam terutama dalam kes menggunakan bontot bukan isterinya untuk memuaskan nafsu....Kalau manusia ini menjadi PM , maka rakyat malaysia khsusnya umat islam telah membuat pilihan yang bersekongkol dengan ajaran yang dianutinya. mengambil contoh tiada sejarahnya kepada mana mana negara di dunia ini, termasuk Amerika sekalipun..menghabiskan 49 juta USD untuk menurunkan Bill Clinton dalam kes yang sama...oleh itu jika Anwar menjadi PM..bermakna umat Islam di Malaysia mengundang bala dan bencana dimuka bumi ini...Allah ukbar.

Powered by Blogger.