Jul 23, 2012

KERJASAMA UMNO DAN KOMUNIS DIDAKWA MASIH KUKUH..!!?
Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini menolak dakwaan kononnya Umno mempunyai hubungan dengan pihak komunis.

Beliau berkata Umno dalam sejarahnya tidak pernah menjalinkan hubungan dengan golongan fahaman komunis.

"Apa buktinya? Dalam sejarah parti Umno, parti ini anti Parti Komunis Malaya. Jangan buat cerita mengarut," katanya ketika diminta mengulas laporan portal media, Free Malaysia Today (FMT) yang mendakwa kononnya Umno menjalinkan hubungan dengan pihak komunis.

Ahmad Zahid, yang juga Menteri Pertahanan, berkata demikian kepada pemberita selepas mewakili Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak merasmikan Perhimpunan Agung Tahunan ke-20 Barisan Kemajuan India SeMalaysia (IPF) di Seri Kembangan, di sini, hari ini.

Dalam laporan FMT semalam, Parti Sosialis Malaysia (PSM) menyifatkan kenyataan Ketua Penolong Pengarah E2 (M) Bahagian Ancaman Ekstremis Sosial Bukit Aman Datuk Mohd Sofian Md  Makinuddin sebagai usaha Umno dan BN menggunakan kaedah zaman Perang Dingin.

Mohd Sofian sebelum ini dilaporkan mendakwa Jemaah Islamiah cuba meresapi PAS dan elemen komunis cuba meresapi DAP.

1 comments:

Megat Alam Gempita said...

kerajaan Malaysia telah mengadakan hubungan diplomatik dengan Negara Republik Rakyat China (PRC), Vietnam, Cuba, Soviet Union,Korea Utara pun fuckatan kata UMNO ada hubungan dengan komunis? Lawak betul memang fuckatan buta perut, buta mata dan buta hati. Pi belajar ilmu sejarah, lepas tu ilmu sains politik dan lepas tu belajar ilmu diplomatik. Hanya orang yang bengap saja percaya pada auta dusta fuckatan ni.

Powered by Blogger.