Mar 7, 2012

VIDEO XKLUSIF HASAN ALI ISLAMKAN REMAJA MURTAD TERSEBAR!!


Paparan ini disiarkan menerusi laman YOUTUBE yang menyiarkan Presiden Jalur TIGA (Jati) sedang mengajar seorang remaja menyebut kalimah Syahadah setelah remaja tersebut didapati membuat pengakuan telah MURTAD.

Laman tersebut yang dikeluarkan oleh HIMPUN TV dan didakwa teknik Rakaman Visual dan wajah Remaja tersebut tidak disertakan  atas faktor keselamatan.

Persoalannya, mengapa PAS yang 1 ketika dahulu menghina Kerajaaan BN sebagai Pemimpin2 Fasiq menerusi isu seorang gadis Islam dan Melayu bernama Aisyah yang telah didapati Murtad pada awal 1990an, akan tetapi kini berdolak dalik mengenai gejala Murtad yang kian berleluasa di Negeri Selangor?
Apa peranan Khalid Ibrahim selaku Exco Agama pada ketika ini, yang tidak mendapat tauliah untuk membuat sebarang Ceramah Agama apatah lagi menjadi Imam bagi sebarang Solat Fardhu ini?


5 comments:

Anonymous said...

Assalam

Meremang bulu roma aku, Bro. Moga Allah pelihara keimanan & Islam dalam diri kita, ahli2 keluarga kita, masyarakat kita dan negara kita.

Anonymous said...

Bosan dengar ucapan Khalid gereja yang menyokong DAP yang terbukti anti Islam. Kenapa Khalid Samad buruk sangka suka menanamkan perasaan benci sesama Islam? sikit-sikit salahkan UMNO. Kenapa PR batalkan pemindahan kuil haram Seksyen 19 pada April 2008 ke Seksyen 22 yg diluluskan MBSA pd 29/12/2007?. Bila Hindu gantung bendera PAS dekat kuil tidak ada tindakan diambil. Bila kuil bising buat provokasi kepada penduduk Islam tidak ada tindakan walaupun laporan penduduk diugut bunuh diserah kepada Khalid Samad pada 9/8/2008. Bila penduduk mengadu pertubuhan NGO Jan 2009 Khalid Samad serang NGO Islam tuduh mereka sebagai gerombolan UMNO buat provokasi kepada kuil Hindu. Depan mata penduduk Khalid sokong Hindu Kuil. Khalid sanggup menulis dalam blog menyalahkan pihak yang membantu penduduk Islam. Walaupun kuil itu sudah berjaya dipindahkan pada Feb 2012 selepas kes kepala lembu tapi penduduk sekitar kuil Seksyen 19 tidak akan melupakan kesusahan yang terpaksa dilalui akibat gangguan kuil yang begitu teruk selepas PR berkuasa pada th 2008. Terbukti Khalid Samad terlalu menjaga hati puak kafir daripada bangsa Melayu. Memang patut Khalid Samad dipanggil parasit oleh Hasan Ali.

pakwadin said...

Kita kena pakat-pakat jagalah diri,isteri2,anak2,cucu2 keluarga kaum kerabat,rakan2 seagama dengan kita supaya tidak terpengaruh dengan parasit agama kita itu, kalau parasit mai kampong kita bagi dia dgn. telok busuk sebelum depa meracun fikiran kaum kerabat kita.

Anonymous said...

inilah kejayaan yg tlh dibawa oleh parti pembangkang sepanjang memerintah selangor...kalau dpt kuasai kerajaan malaysia tentu lebih dahsyat lagi...yg peliknya puak Pas diam seolah2 merestui bersama...malah tak heranlah bila mereka turut menyetujui pemimpin pro seksualiti merdeka Ambiga yg jadi pejuang faham pluralisme yg kononnya mampu naikkan imej Islam...ambiga kononnya tlh dipelawa beberapa pemimpin Pas utk memegang jawatan timbalan presiden pas kpdnya...pemimpin Bersih 2.0 ni menjelaskan akan melakukan reformasi terhadap beberapa prinsip parti pas yg dilihat tak sesuai dgn tuntutan masyarakat... islam alaf baru menurutnya mesti lebih terbuka dan mampu menyatupadukan rakyat tanpa sebarang simbul yg mengaibkan dn tanpa mengira sempadan agama dn ideologi.... kata ustazah Ambiga sresnavasanhh lagi...masha-Allah!

Anonymous said...

seram bulu tengkok aku bila mengenangkan kedatangan politik Islam pluralisme-libralismebawaan pembangkang yg bakal menular di negara kita...sedih bila aku bayangkan yg fenomena ini dah pun berlaku di Indonesia...apabila dalam sebuah keluarga kedapatan si ayah beragama Islam, si ibu pula seorang penganut kristian, anak2 pula menganut pelbagai agama ada Buddha, ada Hindu ada pula yg tiada agama atau free thinker...bayangkan pada satu subuh, si ayah ketika melaungkan azan telah dimarahi oleh keluarga2 lain yg berlainan agama...alasannya si ayah telah membuat bising dan mengganggu tidur si isteri dan anak2nya...itulah keadaan yg dpt aku bayangkan sekiranya kita menerima kedatangan satu bentuk baru beragama...bernama Islam pluralisme-libralisme.....fikir2 kanlah wahai teman2 dan taulan sebelum terlambat Astagafirullah...... mashaAllah!

Powered by Blogger.