Feb 19, 2012

NEGARA ISLAM - PM BERANI MATI SERANG AKIDAH ANWAR SONGSANG!!

PM Najib Tun Razak hari ini menempelak Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menghadapi kontroversi atas dakwaan mahu meminda undang-undang Islam sebelum ini.

Tanpa menyebut nama ketua pembangkang secara jelas, Najib menganggap kenyataan sebegitu sebagai antara cabaran getir umat Islam hari ini.

"Kita sedar kepentingan umat Islam itu penting kita juangkan. Kita berdepan dengan pelbagai cabaran yang getir dan berdepan dengan kenyataan oleh pemimpin tertentu sehari dua ini, yang kita anggap sebagai satu yang mungkin pelik, pelik bin ajaib, ajaib bin pelik.

"Bila kenyataan bahawa undang-undang seksual negara kita perlu dipinda kerana lapuk dan ketinggalan zaman, tertentu sekali terfikir pada kita kenapa undang-undang Allah tak boleh dijelmakan kepada bentuk undang-undan yang kawal manusia? Adakah undang-undang Allah lapuk?" katanya.

Bercakap di dalam majlis bersama sarjana dan ulama Islam di Kuala Lumpur hari ini, Najib mempersoalkan tindakan itu sedangkan rakyat Singapura sebagai "negara bukan Islam" juga tidak mahu memindanya.
Dalam wawancara dengan Perbadanan Penyiaran British (BBC) Januari lalu, Anwar diminta menyatakan pendirian sama ada bersedia memperjuangkan 'idea anti-diskriminasi' terhadap kumpulan homoseksual.

Beliau menegaskan masyarakat Islam dan bukan Islam di Malaysia keseluruhannya percaya dan komited menyokong kesucian perkahwinan antara lelaki dan wanita tetapi "tidak harus dilihat sebagai menyusahkan dan menganggap undang-undang lapuk sebagai relevan".

Beliau menafikan merujuk undang-undang Islam atau mempertahankan aktiviti liwat tetapi merujuk undang-undang sedia ada, termasuk termasuk peruntukan dalam seksyen 377(B) dan 377(C) Kanun Keseksaan yang didakwanya digunakan untuk mengaibkan seseorang, khususnya musuh politik.

8 comments:

Anonymous said...

Anwar memang dah sesat..

Sokong israel..
Sokong homoseksual...
Sokong zina dan arak..
Buat liwat..

Masih mahu manusia ini jadi PM Malaysia..

Fikirlah sendiri...

Anonymous said...

alhamdulillah ALLAH masih sayang Rakyat Malaysia. GAGAL nya Anwar menjadi PM.ALLAH amanahkan NAJIB untuk menjaga Kami n anak2 kami. Syukran Dato Seri Najib

Anonymous said...

Pakatan Rakyat parti lahnatullah.

Anonymous said...

Pakatan Pembangkang adalah angkatan Dajjal yang mesti diperangi... Penyokong LGBT, Penyokong Israel, Penyokong Murtad... Pemimpin2 PAS dihantui parasit Syirik untuk melemahkan Islam kerana pentingkan kuasa dunia...

Unknown said...

Kalau undang2 anti-gay dihapuskan, Anwar tak takut lagi kena dakwa sebab meliwat...

NURUL IZZAH: ANAK PENASIHAT EKONOMI YANG GAGAL SUBJEK MATEMATIK!! Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Video blog :
http://xaijo.com/land?new-gj.html

Anonymous said...

revija denar [url=http://www.nepremicninenet.info]nepremicnine.net[/url]

aku said...

HAJJAH..TAPI TAK BERTUDUNG..MACAM TU AKIDAH LURUS KE?....BAPAK KO KE YANG AJAR MCMTU AKIDAH LURUS?...BODOH LA NGKO NIH..MALU LA KALO ADA MELAYU MACAM KO...BETULKAN DIRI SNDIRI..ANAK BINI..DAN KELUARGA..BARU BICARA SOAL AKIDAH ORANG...BODOH!

Powered by Blogger.