Feb 3, 2012

JANJI ANWAR ZAID KEMBALI B'KUASA - KARPAL UGUT DEDAH BUKTI KES LIWAT II..!!
Parti KITA dibubar atas 'arahan' Anwar sebagai prasyarat untuk menerima kembali Zaid Ibrahim. Ini telah membangkitkan kemarahan buat beberapa Pemimpin Pakatan yang tidak mempercayai bekas Calon Timbalan Presiden PKR itu.

2 individu dijangka selepas ini akan membuat bantahan keras iaitu Karpal Singh dan Azmin Ali. Karpal melalui Ucapan Konvensyen Pakatan tahun lalu telah membongkar rahsia di khalayak perwakilan yang hadir yang mengejutkan Anwar sendiri.


Karpal dengan berterus terang tidak pernah bersetuju malah meninggikan suaranya terhadap Anwar apabila diberitahu kemasukan Zaid ke dalam PKR dan menjadi tulang belakang pengurusan Pakatan.

Karpal dalam ucapannya itu juga dengan nada sinis 'memberi amaran' kepada Anwar akan bertindak 'tegas' jika Anwar menerima kembali Zaid Ibrahim untuk merealisasi agenda 'sulitnya' tersebut.

Azmin Ali.. Emmm. Tak payah ceritalah. Semua orang tahu percaturan politik Azmin Ali. Persoalannya, apa yang bakal berlaku selepas ini jika Zaid Ibrahim diterima kembali?

Berikut merupakan kenyataan Zaid Ibrahim melalui laman blognya mengenai pembubaran Parti KITA. Memang beliau benar2 cuba membuktikan 'taat setianya' kepada Anwar.

Parti Keadilan Insan Tanah Air (KITA) akan dibubarkan melalui mesyuarat agung luar biasa (EGM) tidak lama lagi.

Pembubaran itu bertujuan menghapuskan sebarang keraguan yang mendakwa bahawa mereka tidak memihak kepada  pembangkang.
 
Ini) terutama dengan beberapa anggota kami di Kedah dan Pulau Pinang secara terbuka yang mengkritik Pakatan Rakyat.

pembubaran itu bertujuan menghapuskan sebarang keraguan yang mendakwa bahawa mereka tidak memihak kepada  pembangkang.

Ini jelas membuktikan bahawa mereka tidak berminat dalam isu-isu sebenar yang memberi kesan kepada negara dan semata-mata mahu memalukan dan mencemuh pihak pembangkang.

2 comments:

satumno said...

Kalau ramai pemimpin melayu macam perangai zaid ni maka rosaklah bangsa melayu,apabila mlnum, minuman yang ditegah inilah hasilnya. Masyarakat dapat nilai baik/buruknya.

Anonymous said...

setuju 100% pendapat satumno...idea yg bernas.

Powered by Blogger.