Feb 17, 2012

ANWAR PERTAHAN IKHTIRAF ISRAEL - "ULAMA' PAS PATUT BUANG FIKIRAN KUNO ISLAM!!"Kenyataan Anwar yang dikeluarkan melalui laman blog beliau semalam nyata masih tidak tegas dalam menafikan Israel sebagai salah sebuah Negara yang diikhtiraf dunia. Lantas kenyataan beliau disifatkan beberapa Ulama' PAS sebagai berbau fahaman barat dan tidak berprinsipkan Al Qur'an dan Sunnah.

Anwar mendakwa bahawa Malaysia jika dibawah pemerintahan beliau tidak mempunyai sebarang masalah untuk mengikhtiraf Negara Yahudi Zionis itu jika persefahaman dicapai bersama Kerajaan Palestin. 
Ramai di kalangan Ulama' PAS mempersoal pendirian Anwar yang masih ada bibit2 harapan terhadap Negara tersebut walaupun telah termaktub di dalam Al Qur'an bahawa Umat Yahudi berikrar hingga akhir hayat dunia akan menghapuskan pengaruh Islam dalam apa jua bentuk sekalipun.


Malah Anwar tidak sewajarnya berpendirian sedemikian yang menjanjikan hubungan diplomatik bersama Israel waimah Negara itu mengisytihar berdamai bersama Palestin. Bangsa Yahudi kata mereka tidak sama sekali akan berlaku jujur dalam membicarakan soal Islam. Itu yang ditafsirkan menerusi Al Qur'an dan Sunnah.

Malah lebih mengecewakan, ada beberapa Pemimpin Kanan Anwar di dalam PAS yang mempertahankan Anwar lantas menyeru mereka membuang fahaman yang digelar KOLOT mengenai Islam dan tidak sekadar merujuk pada satu sumber semata2 jika mahu melangkah ke hadapan menawan Putrajaya. Adakah sumber yang dimaksudkan Al Qur'an dan Sunnah itu dianggap kolot pada perspektif Parasit PAS itu? Istighfar.


Mereka turut mendakwa walaupun berbeza pandangan politik dengan kepimpinan Mahathir 1 ketika dahulu, akan tetapi PAS bersatu dengan UMNO di bawah pimpinannya dalam menentang Israel dan tidak sama sekali menjanjikan sebarang persefahaman bersama Negara tersebut.


Ulama' PAS mendesak Diktator PAS Nik Aziz bersikap lebih tegas tatkala Anwar menemui beliau dalam masa terdekat ini dan tidak mudah terperdaya dengan pandangan2 beliau yang sejak akhir2 ini semakin lantang membawa fahaman Pluralisme.Bongkar Penyelewengan Skandal Pasir Selangor ( Papara Klik pada tajuk di bawah) : -

2 comments:

Anonymous said...

Mengapa Anwar Ibrahim pertahankan yahudi yang terang-terang menzalimi rakyat Palastin, saya sendiri benci menatap wajah Anwar dimana-mana surat khabar pun .

Anonymous said...

Patut bencikan PAS juga...

Ini hari nik aziz cakap itu pendirian PKR, pendirian PAS lain... Tapi masih sanggup bekerjasama dengan orang yang menyokong israel.. Apa dah jadi...

Kita tak payah cakap pasal pemimpin PAS lah.. Sebab memang banyak telah ditulis dan di ketahui mereka ini hanya jaguh kampung sahaja dan mempergunakan agama untuk kepentingan politik semata mata.. Ajaran di dalam alquran dan sunah diputarbelitkan dengan bertopengkan ulama...

Yang lebih penting kita nak tanya kepada orang islam terutamanya di dalam PAS dan PKR sendiri... Adakah ini boleh diterima oleh mereka..

Seorang pemimpin yang terang terang menyokong israel..

Seorang pemimpin yang terang terang mengatakan tidak mengapa seorang islam buat kejahatan termasuk minum arak, zina dan judi asalkan bukan dikhalayak ramai..

Sebuah parti yang sanggup bersengkongkol dengan pemimpin tersebut...

A vote for PAS is a vote for ISRAEL...

Fikirlah sendiri...

Powered by Blogger.