Mar 16, 2011

USTAZ NASHA DIUGUT KELUAR DARI PAS??

Muktamar PAS Pusat yang dijangkakan akan berlangsung pada bulan Jun ini sedang giat menjadi bualan mulut di kalangan Pemimpin2 PAS. Politik cantas mencantas yang dahulunya acap kali dikaitkan dengan UMNO kini semakin sinonim dengan parti yang lagak gayanya seperti mendaulatkan Islam. Ustaz Nasharuddin dikatakan kini telah ditekan dan diugut agar mengundurkan diri dari terus mempertahankan jawatan Timbalan Presiden yang dipegang olehnya. Beberapa kumpulan pendesak dari penyokong Pemimpin2 Pro Erdogan sedang rancak memberi tekanan kepada Ustaz Nasha. Persoalannya, kenapa pula didesak beliau untuk berundur dan tidak bersikap gentlemen berhadapan dengan beliau bagi merebut kerusi tersebut? Ustaz Nasha setakat ini tidak memberi sebarang kenyataan untuk mempertahan jawatannya akan tetapi Presiden Parti, Hadi Awang pernah mengeluarkan kenyataan akan memastikan Ustaz Nasha akan terus bertahan dan akan mencantas mana2 pihak yang cuba mengugut beliau. Namun begitu, adakah pendirian Hadi Awang ini akan berubah apabila berlaku campurtangan dari Diktator PAS, Nik Aziz?

Nik Aziz merupakan individu yang tidak sebulu dengan Ustaz Nasha yang dikatakan seorang pemimpin PAS berjiwa UMNO dan suka bercakap soal Ketuanan Melayu yang membuatkan MB Kelantan bengit telinga apabila mendengarnya. Ustaz Nasha juga dikatakan Think Tank Hadi Awang yang cuba membawa PAS menerima dan menyokong secara sulit beberapa dasar Kerajaan BN. Nik Aziz akan digunakan puak2 Erdogan bagi memusnahkan karier politik Ustaz Nasha.

Selain itu, Ustaz Nasha juga adalah salah seorang Pemimpin PAS yang tidak dapat menerima DAP dan Anwar Ibrahim bekerjasama dengan parti tersebut satu ketika dahulu dan beliau sendiri pernah mendakwa bahawa kerjasama DAP dan Anwar akan memusnahkan parti yang bertahan dan bergerak sejak bertahun lamanya dan perkara ini diperakui oleh beberapa orang kanan Anwar. Melihat beliau di Parlimen sekalipun, Ustaz Nasha lebih gemar bersarapan, bercampur gaul dengan YB.2 UMNO dan amat jarang sekali bersama YB.2 PKR.

Beberapa orang kanan Anwar dapat melihat Husam Musa, Sallahuddin Ayob dan Mat Sabu antara nama2 yang pernah mengugut Ustaz Nasha agar berubah atau beliau akan dibuang terus dari jawatan yang telah dipegang olehnya selama 2 penggal. Ustaz Nasha dilihat akan memusnahkan strategi politik PAS dalam mendapat kuasa Kerajaan Pusat.6 comments:

blogenstarz said...

Kalau benar....
Hancurlah Pakatan !

HAMMER said...

DEPA SILAP KALAU TERAJANG NASA

BUATNYA NASA MASUK UMNO, MENANAH JUBOQ PAS

DOALAH MUDAH MUDAHAN DIA MAU

Anonymous said...

aku suka dekat YB nie dia senantiasa memelihara mulut dia dari bercakap benda tak elok dekat umno .... elok dia masuk umno jer baru berkudis puak pas ni .... sauk bhai sauk

Anonymous said...

baguslah kalau dia masuk amno bee end..

boleh kawan dgn
umi
fat mama
jibby
chua soi lek
samy velu
dan all pukimak pukimak dalam amno tu

Anonymous said...

mic& mca anti islam
umno parti melayu
pas parti islam

Papa homo said...

MIC&MCA ANTI ISLAM
UMNO PARTI MELAYU
PAS PARTI ISLAM

Powered by Blogger.