May 7, 2013

PAPAGOMO DITAHAN PIHAK POLIS.








Penulis blog kontroversi pro-Umno Papagomo hari ini ditahan polis.

Laporan menyebut ianya telah disahkan pihak PDRM menerusi laman twitter anggota keselamatan tersebut.
Blogger Pro Kerajaan itu ditahan bersama seorang lagi individu yang dikenali sebagai "King Jason".

Perkara itu dimaklumkan oleh pihak polis melalui pesanan Twitter hari ini. Sebab penahannya setakt ini belum diketahui.

Bagaimanapun, sebelum ini dilaporkan terdapat laporan polis dibuat terhadapnya dan seorang pembaca Shahrizad Mohd Diah atas dakwaan mengeluarkan kenyataan berhubung isu Melayu dan Cina.

Free Malaysia Today melaporkan, laporan itu dibuat oleh Jamilah Baharuddin di balai polis Simpang Tiga dan kemudiannya di Sungai Maong di Kuching.

99 comments:

Anonymous said...

Kalau pro-UMNO yang keluarkan kenyataan,cepat2 ditangkap dan didakwa.Tetapi kita lihat blog pro-pembangkang lebih teruk kenyataan dan boleh didakwa dibawah akta hasutan tetapi tiada tindakan?

Anonymous said...

berlambak isu perkauman kat FB dari cina tak nak tangkap ke?

rona jinggaboutique said...

setuju sgt.... knapa ada double standard ye????? klu lihat apa yg dorang tulis, bleh kena blood pressure..

Anonymous said...

Tak pa, ni buka jalan untuk tahan bloger pakatan haram pula. Sabar saudaraku .

Anonymous said...

Bukan semua polis sokong kerajaan ...ada juga yg belot. Tak payah kata polis sj menteri dia pun sama .....kot.........amaran2 amaran 2

Anonymous said...

takpe, tahan dulu blogger pro-umno, sure ada yg tak kena tu. epas tu..bloggers pro-pakatan, siap2 OK!!!

Anonymous said...

Takdak laporan polis dibuat...

Macamana polis nak siasat

Asyik melalak bagi komen aje...

Anonymous said...

Undang2 sarang labah2- nyamuk,lalat randok sarang labah2 sangkut makala burung tiong lepas.

Anonymous said...

aku kerap dengar kit siang melalak isu perkauman, apamacam?

Anonymous said...

Biasanya polis ambil keterangan ja bro...lepas bebas dgn jamin...siasatan rujuk dgn peguam Negara..ada kes dakwa la..bukan semua orang dibawa ke balai kena tangkap..ada kesalahan yang boleh dijamin..mungkin papagomo ni bagi keterangan ja...sabra la

Anonymous said...

PAPA GOMO adalah Pahlawan Cyber Melayu.
Harap beliau tida dianiayakan oleh pihak2 tertentu yg ada kepentingan dengan cina rasis.

Semoga papa gomo dibebaskan TANPA SYARAT.

Anonymous said...

Melayu perlu bangkit..segera....kita perlu buat apa Namewee buat, hina kerajaan, hina negara. Dalam politik terbuka Najib dan Saifuddin, itu semua kebebasan namun hairan mengapa Papa Gomo kena tahan...seditious sangat ke penulisan dia?

ManBonda said...

Lancaulah kalau tang Melayu cepat2 tangkap..apasal tak tangkap cina2 pukimak tu..terang2 komunis babi..

Anonymous said...

ada beberapa kemungkinan:

ditahan kerana:

1. beri keterangan terhadap report, ada kes; court else balik

2. beri keterangan kukuhkan bukti, ada kes, court; sebagai saksi

3. beri keterangan, ada kes, witness protection

4. beri keterangan, routine, balik

Anonymous said...

Sebab dia Melayulah polis berani tangkap. Tak faham ke.......

Anonymous said...

Apsal bila melayu buat. ..kena tahan. Walhal kalau dilihat FB dan blog berbahasa Cina secara terang terangan mencerca PM kita, tiada tindakan langsung di ambil.

Mengapa jd begini?

Kalaulah arwah Megat Junid Megat Ayub masih ader....

Anonymous said...

Daripada result pru13

Kita nmpak dgn dengan jelas khilangan sokongan pengundi cina terhadap parti barisan nasional..adakah ini mnunjuk kepercyaan orng cina terhadap barisan nasional telah berbelah bahagi..
Atau rata2 pengundi cina telah berpatah arah..dan lebih memberi sokongan kpd parti DAP.
Ini memberi kesan tidak baik kpd arena politik negara malaysia..
One day orng melayu pun perlu berfikir kenapa perkara ini berlaku..
Dan ianya perlu diNILAI DENGAN LEBIH BIJAK...

Anonymous said...

Selepas ini saya berharap Datuk Seri Nazir Razak mula menaikkan martabat pekerja Melayu & Bumiputra Sabah Sarawak di CIMB.

Anonymous said...

Bukan setakat CIMB ajer, semua kompeni d bawah GLC & GLIC wajar memberi tempat yg lebih tinggi dalam organisasi berbanding bangsa Cina.

Sudah sampai masa MARA & FELDA menyusun langkah agar Melayu dibantu 100%

Ribut Quat said...

tian chua tuu lg la trok spai skrg x kne thn pon ..

Anonymous said...

Yg menangkap takut sangat kat Cina!!

Anonymous said...

Betul banyak yang keluar kenyataan lagi teruk yang pro PR lebih teruk kenapa tiada tindakan ..

paktua said...

GOMO, engkaulah pahlawan modern, aku menyokong GOMO walaupun hanya dengan doa.

Anonymous said...

Inilah pemimpin UMNO sekarang. Orang Melayu dan Bumiputera yang berhempas pulas mengundi dan memastikan kemenangan mereka tidak dikenang. Cina yang terang dan nyata menolak UMNO diberi pelbagai kemewahan dan kesenangan berniaga. Hal yang sama berlaku apabila pengundi negeri-negeri yang menyokong BN terlalu susah nak dapat kerja dalam kerajaan. Yang ramai dalam kerajaan adalah mereka yang datang dari negeri yang dikuasai pembangkang!

AkuankMy said...

Polis mula jadi talibarut Pakatan Haram.. klau Melayu bangkit sikit terus ckp HASUTAN.. yg Cina duk provoks maki hamun dan hasut mcm2 tk pulun tangkap.. inikah POLIS UMNO BN? Menteri lembik POLIS pulak buat kepala sndiri.. lingkuplah negara.. Cina di bela sanjung..

Kenapa Tian Chua buat hasutan Lahad Datu tk ditangkap? Kenapa begitu ramai Cina buat hasutan dlm FB tk kena tangkap?? KENAPA?????

Kenapa PAPAGOMO ditangkap wpun xde laporan polis beratus2?

Anonymous said...

Memang Pols Malaysia Bodoh!!

Kalau orang UMNO atau pro UMNO dengancepat di ambil tindakan tapi kalau pembangkang atau Cina DAP yg buat kesalah sehingga menghina Sultan, Negara, DS Najib dan Isteri langsungtak di ambil tindakan!!

Nampak na Menteri KDN dan Polis takde Buah Peler!!

Anonymous said...

mungkin di tahan untukj siasatan lanjut menegenai apa yang diterima papagomo dan disiarkan dalam blognya.
Tahan untuk siasat itu memang kerja polis .Kita nak takut apa bukan pagomo yang buat risalah menghasut seperti yang disiarkan dalam blognya. Sabarlah brother semua,kita tengok apa yang akan dibuat olih polis keatas Papagomo.

Anonymous said...

Tendang jer Menteri KDN tu!!

Anonymous said...

POLIS NI BANGSA APA HAA..DA ADA KANTAU KAH? BLOG CINA DAN FB MEKA LAGI TERUK MENGHINA PEMIMPIN, AGAMA, BANGSA TAK PULAK POLIS TANGKAP. OOOP SEBAB MEREKA BLOGGER MELAYU PRO BN / UMNO , DIKATAKAN RACIS CINA BOLEH PULAK. OOP POLIS CAKAP ORG PUTIH PUN X PAS..BUKANSEMUA LAH TP ERA BUDAK PEGAWAI BARU HANCUSSS. BAHASA CINA MANA LAH MEKA FAHAM, JIKA ADA PEGAWAI CINA KAU INGAT MEKA NAK TEJEMAH 100 % KAH..MELAYU SEKALAI LAGI KENA TIPU

Anonymous said...

Gomo..kaulah sumber inspirasi bangsa melayu yg sejati.Doa kami perjuangan anak bangsa ini diteruskan dan dipertahankan demi tanah tumpah darah ini..datuk nenek moyang kita bermandi darah melawan penjajah..Org melayu mesti bersatu semula seperti zaman Tun M!

Anonymous said...

Ko ada buat report ker..? Sekakat ko mengadu domba kat sini xyah le

Anonymous said...

Polis jgn berat sebelah jika melayu bawa isu perkauman cepat cepat ditangkap jika kaum lain bawa isu perkauman susah pulak nak tangkap.. undang undang tetap undang undang. Nk tangkap jgn pilih bulu la...

Anonymous said...

Jgn tangkap papa gomo je. Papa homo bila nk tangkap.. jika nak daulatkan undang undang semua penguatkuasa tangkap la pesalah yg selama ini bagi rasuah sana sini nak jaga perniagaan mereka. Jgn pilih pilih nak tangkap

Anonymous said...

Lepas lantik lagi Menteri Amaran pastu nangis....amaran sampai kesudah..jahanam Malaysia

Anonymous said...

klo cine sume takot2 nk amik tindakan...mcm xde telor...ni sume jaga hati pye pasal le....cacing naik ke mata....lps ni klo najib ltk hishamudin mnteri kdn lg mmg malang le kite...aku igt lg pasal isu cium keris masa perhi.punwn agung umno...cine suruh minta maaf....dgn longlainya mintak maaf....bile kite keras je ckit diorg ckp kite rasis...yg sialnya ada org melayu plak yg menyalak kate kite ni rasis...kite bkn nk benci@buat musuh tp cine mmg dh melampau....apa xcukup lg dgn kehidupan mewah die kt malaysia ni....hrp2 jgn le terjadi mcm kt jakarta dulu...abis org cine kene rompak,kena rogol & kene bunuh....

Anonymous said...

Kenapa Papagomo je? Polis tengok2la juga blogger cina yg racists

Anonymous said...

betol bro....tu le yg berlaku kt ali rustam....jg pya jg cine kt melaka....last2 kena kencing...nk fikirkn sgt perasaan diorg kite yg terhiris...namawee anjing hina lagu negaraku,azan dll blh lps plak...siap buat filem lg...bangsat...cube wat mcm tu kt negara lain comfim dpt phd dlm tirai besi....

Anonymous said...

100000% setuju....die xde telorrrrr...

Anonymous said...

sori??papa gomo ape??
pahlawan cyber melayu??
org yg kena buang kerja sbb rasuah tu ko pggil sbg pahlawan???'
WEKKK!!!

Anonymous said...

ape yg double standard nye???
Milo suam blogger pakatan dah terlebih dulu kne tahan..
skg turn gomo lak..
adil lahhh..

aku peniaga said...

Jgn gaduh sesama kita.cina bersatu krn mengambil peluang atas perpecahan melayu.mereka mengusai perniagaan .percayalah , harga barangan keperluan akan melambung tinggi.
jika ditahan barangan tersebut akan hilang dari pasaran.
mereka berani kerana adanya melayu bodoh yg menyokong malah menyalahkan kerajaan diatas kenaikkan kos sarahidup.serulah orang melayu bersatu sebelum terlambat.melayu pantang dipijak-pijak.hidup melayu!!!

Anonymous said...

Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot
of spam responses? If so how do you protect against it, any plugin or anything you
can recommend? I get so much lately it's driving me mad so any assistance is very much appreciated.

Also visit my web page: pozycjonowanie

Anonymous said...

kalau kita masih ingat seorang pemimpin pembangkang berkata dia tak takut walau pun sejuta lapuran polis dibuat. kebal sungguh kan!

Anonymous said...

Kadang2 aku rasa bangsa aku ni bebal sungguh,dah gomo terus terang ckp cina dap harus ditendang dan bermandi darah,2 bkn je racist,tp menghasut supaya kita pegi perang la bodoh.kalo stakat dia kata,cina babi atau cina lancau,xde nye jd mcm 2,yg king 2 blogger pr,dia duk sebar fitnah yg ada penipuan dlm ge 14,blog king of goblok 2,aku xckp slh mempertahankan bangsa,cos dlm islam kita wajib menjaga 5 benda dan yg last skali adalah keturunan(bangsa).tp bila aku tgk komen korg aku sedih,mcm ni korg nk pertahankan bangsa kita,komen pn mcm org bingung xcukup akal,xabis2 slhkn polis,.

Anonymous said...

Typo*ge 13, king mangkuk 2 tuduh polis dan spr tipu ge 13,dia la bwk cete blackout la,peti undi dijatuhkan dr helikopter la,dia ni pn sama,.jilat buntut si nuar delusional 2 byk sgt.dh xpasal2 kena tangkap

Anonymous said...

AKU DENGAR MARA DAH HENTI PELAJAR MELAYU KE LUAR NEGARA .HANTAR SEMULA PELAJAR PELAJAR CEMERLANG MELAYU KE LUAR NEGARA.TEKUN PERLU KURANGKAN BIROKRASI DAN LONGGARKAN SYARAT UNTUK BUMIPUTERA DAN KAUM INDIA NAK MULAKAN PERNIAGAAN.

Anonymous said...

Cina keluarkan risalah sebegitu terang2 bendera dap tak nak pulak tangkap...punya hina melayu di mata diorang...masih lagi nak bg double standard kat cina...

Anonymous said...

Polis hidup kerana cina..tak gitu.. Sebab papagomo tu melayu kena tangkaplah..malaysia kini, malaysia insider, toket, harakadaily, sinar harian okey pulak.. Red Beans Army boleh pulak. Oop sebab ramai polis tak tahu baca cakap bahasa inggeris..betul kau cukupmtengok berperatus yg boleh..budak baru lagi hampass..meka tak baca blog inggeris yg baca pun dalam hati ada Bulan, Roket dan mata hantu..

Anonymous said...

ini semua salah umno...

Anonymous said...

wa mau bagi makan sama itu anjing...
kalo tamau bagi nanti itu anjing manyak bising..
(org cina istilahkan POLIS sebagai ANJING)
Siapa yg ajar????

ini semua salah umno...

Anonymous said...

Hehehehe kita kempen anti red bean army la.. N kempen anti fitnah menfitnah.. Mana2 blog ada unsur fitnah kita ban.. Bagi habis pemfitnah mahu pro-umno, pro-pkr, pro-pas, pro-dap.. Semua.. Ada fitnah je kita tanya bukti.. Kalau xde bukti kita tulis "borak kosong".. Amacam?

Anonymous said...

YANG PERSENDAKAN LAGU NEGARAKU SIAPA DIA..? AKU INGAT KALI INI PIHAK BERKUASA JANGAN BAGI PELUANG KEPADA MEREKA2 ITU... JIKA TIDAK SUKA TINGGAL DI MSIA BOLIH BERAMBUS... RAMAI LAGI YANG MAHU MENJADI WARGANEGARA MALAYSIA......

Anonymous said...

apa gomo yg buat ialah racist...
yg najib mahukan ialah perpaduan antara kaum...fikir sebelum memberi comment

Anonymous said...

Aku tgk namewee tu siap buat lagu banglasia lg.. Elok je jalan sana-sini .. Cina kan byk duit..

Anonymous said...

Tayangkan aje semua benda benda racist dari Cina ni kat dalam TV3 / rtm.. Lepas tu suruh mereka cakap yang Tv3/rtm ini racist sebab tayangkan benda benda ni..

Anonymous said...

PAS SELANGOR KENA AMBIL JAWATAN MB SELANGOR.. KALAU TIDAK RAMAI AKAN KECEWA SEBAB PAS MENANG LEBIH DARI PKR.. JUGA LEBIH BANYAK UNDI POPULARITI JIKA DIBANDING PKR.. TAPI NAMPAKNYA SEMUA DI DICTATE OLEH DAP TERMASUK CALON MB SELANGOR, CALON KETUA PEMBANGKANG DI PARLIMEN..

Anonymous said...

Apa salah utusan bila bertanya apa lagi cina nak.. Mana ada unsur sedition.. Setakat dua org aje yang buat aduan.. Itupun tali barut cina DAP kot.. Ada cina DAP buat aduan.. Tak ada, sebab tak ada case.. Sahaja nak mensensasikan cerita itu dan memburukkan media kerajaan..

Anonymous said...

Demokrasi di malaysia dihapuskan oleh cina DAP.. Nak bersuara pun dah tak boleh.. Kena ikut apa DAP cakap kot..

Anonymous said...

Korang marah2 kat cina tp masih gak tolong org cina berniaga cuba protes betul2 tanam kan dalam hati kita takan bg satu sen pun duit kita kat cina, ini aku tgk melayu ramai gak g family store yg menyokong DAP tu, mana nak berkesan, beli insurans ngan org cina setiap bln bg duit kat dia, aku rasa sesapa yg beli ins dr org cina tu patut stop je, tanda protes kita, kita patut ajar mrk dgn cara halus itu lbh berkesan, org cina paling takut kalau biznes mrk terjejas, so kita ajar dia cukup2.. Aku ingat kita patut buat 1 hari boikot kedai cina kita nak tgk mrk menggelupur ke tidak. Dlm hari tu takda sorg mellayu pun yg beli kat kedai dia. Lps tu kita kena sebarkan kedai alternatif melayu dikawasan berdekatan dgn kita agar kita dpt tlg org melayu berniaga. Ini nak beli top up pun kat kedai cina cubala jln jauh sikit janji melayu punya barulah dikatakan bersatu. Org cina takan beli brg kita der. Melainkan kedai makan, itupun kalau betul2 sedap. Drpd kita asyik dok ugut je samala kita mcm hishamudin tu..So fikir2 lah.

Anonymous said...

BN patut bersatu dengan PAS.. Bukan untuk menguatkan barisan atau PAS, tetapi untuk keuntungan umat melayu islam.. BN boleh berunding, janjikan kepada mereka untuk memajukan negara yang diperintah oleh mereka seperti Kelantan dan biarkan PAS bertanding dikerusi parlimen dan DUN kelantan dll yang dimenangi sekarang pada PRU14 nanti.. Juga tidak salah buat kira kira jika hudud boleh dibentangkan di dalam parlimen dan boleh menang majoriti 2/3 untuk dilaksanakan.. Jika tidak boleh, baik jangan bentangkan.. Lagi pun sekarang ni PAS pun bukan boleh buat hudud dengan hanya menang 21 kerusi parlimen.. Lebih baik bergabung dgn parti UMNO dari DAP..

Anonymous said...

Masalah nya tak ada kedai melayu.. Peniaga melayu tak boleh hidup sebab pemborong cina.. Kat melayu jual mahal atau cakap stock tak ada, kat cina jual murah.. Jadi macamana kedai melayu nak hidup.. Tutup bungkus tikar sahaja..

Anonymous said...

Cuba pula tengok kat agensi agensi kerajaan.. Memang betul kalau gomen nak beli kena beli dari bumi company.. Semua tahu ini.. Cuma, pembekalnya ialah syarikat cina. Malayu hanya makan atas angin kononnya dibekal oleh syarikat bumi.. dapat komisyen 1-2% pun dah puas hati..

Anonymous said...

Kerajaan kena support kaum bumiputra untuk jadi pembekal dimalaysia ni. Bukan setakat guna nama sahaja.

Anonymous said...

majoriti orang kelantan penjawat awam dan askar di tempat saya tak sokong BN.saje nak beritahu,itu pun kalau yang berkenaan nak dengar,ini betul betul realiti bukan cobaan,

Anonymous said...

komen bodoh org bn...hahaha

Anonymous said...

Melayu PAS memang bodoh, siap tunjuk dalam harakah daily yang ada juga cina BN yang menang bila menentang melayu PR.. TETAPI cuba saudara teliti betul betul.. 1. Hampir semua melayu yang menang bila lawan cina BN adalah melayu dari PKR. 2. Hampir semua melayu yang kalah bila lawan cina BN adalah melayu PAS 3. satu satunya cina PAS di DUN dalam kawasan Gelang Patah pun kalah dengan calon cina BN.. Jadi apa realitinya. Cina hanya sokong kaum cina, CINA HANYA SOKONG PAKATAN YANG DI DOMINASI CINA DAP, CINA TAK SOMONG PAS.. . Terima lah kenyataan ini..

Anonymous said...

Jangan lah ambil kelantan dan terengganu bila nak buat perbandingan.. Dulu sebelum tsunami politik 2008 dan tsunami cina 2013 pun dua negeri ini memang kuat dari PAS.. Status dia sama sahaja sampai sekarang.. Cuma yang dibangkitkan sekarang cina dah tak sokong BN.. Jangan buat rakyat terus confused dengan cerita putar belit dan penipuan besar dari PAS.

Nik Aziz pun kaki tipu, sebelum PRU cakap nak jadi MB sampai kojol. Ni belum kojol dah bagi kuasa pada timbalan dia. Bukan ini namanya menipu. Bukan kah ini sebahagian dari sikap munafiq.

Anonymous said...

Latheefa Koyak.................buat opis jpn macam opis bapakkkkkkk dia.I love u tuiiiiiiiiiiii.

Anonymous said...

Hidup papagomo .........lawan tetap lawan.Anda seorang pejuang.Kawe support kamu.

Anonymous said...

Ramai lagi yg mahu?contohnya BANGLA..?erk..

Anonymous said...

Sbb BN penuh dengan rasuh dan kroni..sbb tu susah nak bergabung..parti korup,sah2 akan bersubahat bila bergabung..

Anonymous said...

Melayu xkan berjaya selagi kroni xdihapuskan..peniaga lain yg mampu dianaktirikan..

salwah syahnas said...

Umno Berkuasa !!!
Rasuah semakin Berleluasa !!!!

atas pagar said...

Klu kita x bersatu mcm mane nak menanganinye.cercita cercita

Anonymous said...

Wat pe nak gaduh2x .bangsa lain tepuktangan bila kita berbalah.sapa rugi?.ayuh bangsaku kita bersatu.

lelaki manja said...

Aku rasa sampai kiamat pun pas dgn Umno tak akan bersatu.

atas pagar said...

Ade betulnye...tapi aku percaya bila bangsanye ditidas pasti ia bangun.masa tu takira apapun fahaman politik.tapi takan kita nk tunggu sampai mcm tu.dah hancur .oleh itu bangkitlah bangsaku kita bersatu.luruskan Yg bengkok.leraikan ikatan Yg tersimpul

Anonymous said...

Insyaallah PAS dan Umno akan bergabung bila nik aziiz jalan..

Anonymous said...

Cerita rasuah cerita kroni.. Ini cerita lama.. Cerita zaman tan sri mohd taib dan khir toyo.. Tak caya tanya mereka..

Anonymous said...

Azmin telah di rasuah lagi supaya tak bongkar.. Tak dapat jadi MB pun tapelah.. Janji duit masuk.. Bole beli sport car satu lagi..

Anonymous said...

Macamana azmin nak ugut PKR.. Ketua ugut ialah sifu dia.. Tu gambar sex azmin tu kerja siapa ye.. Tergamam azmin tengok dia sebelum hari nak bongkar..

Anonymous said...

Azmin memamg anti climax tulah sebab shamsidar cari batang bengkok.. Tak caya tanya nalla..

Anonymous said...

Yang bodoh siapa.. Penyokong PKR dan PAS.. Ditipu azmin hidup hidup.. Twitter bunyi lain, sidan akhbar bunyi lain.. Apa terjadi between twitter dan sidang akhbar..

Anonymous said...

This method segment looks worries entrepreneurship, happiness, as well as the American Dream.
Thankfully, most automobile are simple coupled with
affordable.

Also visit my site gsaser.Com.pl

Anonymous said...

How would you start a website to help people that are having problems in there Relationship?
[url=http://bonus365dk.blogspot.com/]bet365[/url] [url=http://winwett.com/]bwin bonus[/url]
[url=http://bonus2013cz.blogspot.com]bwin[/url] [url=http://winwett.com/]bwin[/url]

Anonymous said...

Hello there! This is my first visit to your
blog! We are a group of volunteers and starting a new
project in a community in the same niche. Your blog provided
us valuable information to work on. You have done a outstanding job!



Here is my web blog gsa search engine ranker

Anonymous said...

Moreover, it has dierected repository that holds past translations.
'One should always get agency that provide you with several types of facilities.

my blog :: gsa search engine ranker

Anonymous said...

She's made the actual rounds of focus on shows and is penning a tell all book. It is advisable discuss your cover with your barrister constantly.

Also visit my homepage ... szambo

Anonymous said...

Di JPA ada pro pembangkang yg kuat.. bab2 pengambilan staff ni. Tak percaya cube check ngan JPA kakitangan kerajaan plg ramai org Kelantan..

Anonymous said...

You should use the turn tactic one a little more time
with this dentist appointment make any difference... Specific coating can
emit fumes that can easily kill a bird.

My web page - imprezy integracyjne

Anonymous said...

Test

Anonymous said...

Include forgotten the audio tracks tradition of the nation.
However, before buying your piece of tracks published,
complete a new licensing part.

My homepage ... agencja detektywistyczna

Anonymous said...

Your the pros may need make use of various types of exercise machines for the paid position.
Certain is the hard disk drive to do something available
so others should be able to see what anyone might have done.



Also visit my blog agencja detektywistyczna

Anonymous said...

papagomo patut dihukum rejam sebab sebarkan fitnah..laknat tol

Anonymous said...

Saya berdoa kepada tuhan supaya papagomo akan terus menjadi papakedana sampai bila2. Muka tak malu.

tukang telek said...

Bloger pro kerajaan berani lah tangkap klu pro pembangkang takut nak tangkap. Undang2 apa ini?
Ada pemimpin pembangkang didapati bersalah dan dijatuhkan hukuman 5 tahun penjara tapi boleh keluar masuk ke luar negara.

PUSATOBAT-PRIAPERKASA.COM said...

VIMAX herbal merupakan salah satu produk yang menawarkan cara membesarkan alat vital dengan mudah, cepat dan aman. Namun belum ada produk yang benar-benar mampu membesarkan alat vital sesuai keinginan mereka. Pada umumnya cara membesarkan alat vital yang ditawarkan tidak memberikan hasil yang diharapkan pria dewasa. Terkadang berbagai cara tersebut juga tidak memberikan hasil yang permanen. Cara membesarkan alat vital memang berkembang dari sekadar menggunakan minyak atau alat bantu ke metode modern seperti Vimax.

Vimax merupakan cara membesarkan alat vital pria terbaik di dunia saat ini. Obat Vimax ini menjadi sangat popular karena terbukti mampu membesarkan alat vital pria sesuai janji dari Vimax. Ukuran penis akan lebih panjang hingga 4 inci, dan membesar hingga 25%, dan yang terutama hasil yang didapat akan PERMANENT selamanya. Dengan Vimax, pria dewasa dapat memperbesar alat vital tanpa memandang usia.....

VIMAX Herbal (pembesar dan perpanjang penis permanent)

Tersedia :

1.VIAGRA USA no 1

2.Selaput Perawan Buatan made in JAPAN

3.SUPER POWER USA Obat Kuat Herbal

4.Obat Kuat Cialis 80mg England

5.Grow Up USA - Obat Peninggi Badan Terampuh

6.Perangsang Wanita Spontan

7.VACUM + CREM (Pembesar & Penggencang Payudara)

8.Vacum + Lintah Oil (Pembesar Dan Perpanjang Penis)

9.Alat Bantu Pria (Sextoys) Komplit

10.Alat Bantu Wanita (Sextoys) Komplit

11.Boneka Full Body Elektrik

12.Alat Bantu Sex Wanita Penis Hangat

info lebih lengkap clik disini

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

IBU RISKA said...

Saya sangat bersyukur atas rahmat yg diberikan kepada saya dibulan ini karna alhamdulillah melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa sukses atas nomor yg diberikan kepada saya dan saya yg dulunya cuma seorang TKW dari singapur yg gajinya tidak pernah mencukupi kebutuhan keluarga saya dikampun dan alhamdulillah berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA kini saya sudah bisa pulang kampun,saya bersama keluarga dikampun sudah punya usaha sendiri dan saya tidak pernah menyanka kalau saya bisah seperti ini,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di nomor 085-316-106-111...karna alhamdulillah saya menan nomor togel dari MBAH dan kalau uang indonesia 750 juta,,ini bukan rekayasa dari saya dari IBU RISKA.untuk lebih lenkapnya silahkan buka SITUS MBAH RAWA GUMPALA












Saya sangat bersyukur atas rahmat yg diberikan kepada saya dibulan ini karna alhamdulillah melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa sukses atas nomor yg diberikan kepada saya dan saya yg dulunya cuma seorang TKW dari singapur yg gajinya tidak pernah mencukupi kebutuhan keluarga saya dikampun dan alhamdulillah berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA kini saya sudah bisa pulang kampun,saya bersama keluarga dikampun sudah punya usaha sendiri dan saya tidak pernah menyanka kalau saya bisah seperti ini,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di nomor 085-316-106-111...karna alhamdulillah saya menan nomor togel dari MBAH dan kalau uang indonesia 750 juta,,ini bukan rekayasa dari saya dari IBU RISKA.untuk lebih lenkapnya silahkan buka SITUS MBAH RAWA GUMPALA

Powered by Blogger.