Apr 23, 2013

PRU13 - ABBY TERUJA LIHAT FOTO PANAS AKSI ASHRAF MUSLIM & AKIM AF7.Penglibatan Artis dalam dunia politik seringkali dikaitkan dengan Parti Pembangkang. Publisiti dimainkan semaksima mungkin menumpang populariti artis seperti Abby Abadi, Aishah dan Yasin Brothers bagi menggambarkan penolakan secara total Kerajaan BN pimpinan Najib Razak.

Lebih kritikal, PAS dan PKR sanggup mempertaruhkan Aishah dan Dayangku Intan sebagai calon PRU13 bagi menagih sokongan rakyat Malaysia berbekalkan pengalaman cetek dalam dunia politik.

Publisiti Murahan. Amalan politik yang tidak proaktif itu tidak diamalkan BN. Dan realitinya,lebih ramai artis yang menyokong BN tanpa menyalahgunakan publisiti golongan seni ini. 

Antara artis yang bertindak menyokong BN termasuklah Akim AF dan Ashraf Muslim. 

Maka tidak benarlah dakwaan golongan artis yang menyertai PAS telah insaf meninggalkan BN. Kerana Ashraf Muslim merupakan salah seorang artis yang mendekatkan diri dengan kerohanian. Mengapa tidak menyertai PAS? 

Politik itu hanya sebahagian dari Islam. Jangan sempitkan pemikiran manusia dengan membiarkan kuasa politik mengawal Agama Allah. Apatah lagi menyalahgunakannya dengan menjanjikan syurga.

Kerana Islam itu Universal. Politik bukan penentu kekuatan iman dan taqwa manusia. 

LAGI GAMBAR ARTIS2 DI HARI PENAMAAN CALON?  KLIK DI SINI.


0 comments:

Powered by Blogger.