Apr 3, 2013

AURA TUN M - 20 RIBU RAKYAT SELANGOR BAKAL SERANG ANWAR SABTU INI.Anwar bakal tergamam dengan kejutan yang bakal diberikan 20,000 rakyat mewakili Negeri Selangor menyiup samboyan aura Bekas Bos beliau, Mahathir Mohamed mambanjiri  Perhimpunan Selamatkan Selangor Sabtu ini.

Program tersebut yang dijangka berlangsung di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Seksyen 2 Shah Alam itu bakal menjadi simbol kebangkitan rakyat Selangor dalam memastikan sokongan terhadap Barisan Nasional (BN) terus dipertingkatkan sekali gus membolehkan usaha merampas semula negeri ini daripada tangan parti pembangkang tercapai.

Yang Dipertua Perkasa Selangor, Abu Bakar Yahya yang merupakan antara tulang belakang program berkenaan berkata, pada perhimpunan tersebut, Mahathir dijangka memberi ucapan yang mempunyai elemen kejutan bagi menyedarkan rakyat negeri ini agar mereka dapat mengukuhkan keyakinan untuk kembali memastikan BN berjaya memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) nanti.

"Ini adalah program pertama Perkasa selepas Dewan Rakyat dibubarkan dan merupakan siri akhir jelajah perhimpunan Perkasa di seluruh negara sebelum ini.

"Kita akan membuktikan perhimpunan ini memberikan mesej jelas bahawa rakyat Selangor menunjukkan sokongan padu kepada BN dalam PRU-13,'' katanya kepada Utusan Online di sini hari ini.

Anwar nampaknya tersilap langkah mendakwa Selangor merupakan kubu kuat Selangor. Ternyata ianya bersifat sementara. Mungkin ada masalah lebih besar yang perlu diambilkira Anwar memaksa Selangor dilepaskan.

Atau mungkin Anwar sedang memilih 2 pemimpin kesayangannya untuk dijadikan mangsa liwat bagi menutup kesilapan sendiri. Azmin Ali? Atau Khalid Gagap?


3 comments:

Unknown said...

BISMILLAHI ALLAHUAKBAR...yang dihormati Umat Islam Semua...

SPR keluarkan fakta pada PRU12 ada 29.7% pengundi yg mendaftar dan layak mengundi tidak mengundi....semoga tahun ini jumlah ini jadi majoriti kerana jika majoriti tidak mengundi MAKA ini membuktikan bahawa rakyat, khasnya umat islam TOLAK DEMOKRASI KEPARTIAN tinggalan BANI ISRAEL dan pilihanraya akan jadi VOID/BATAL. Ini juga menunjukan RAKYAT TOLAK sistem berparlimen dan mahu kembali kepada sistem pemerintahan Kesultanan Melayu Islam. Hujjah hamba adalah:-

1) Selagi ada pilihan lain untuk tegakkan Undang2 Islam iaitu melalui Kerajaan Kesultanan Melayu Islam (AL-QURAN DAN AL-SUNNAH HANYA MEMBENARKAN SISTEM KHALIFAH DAN MONARKI SAHAJA) MAKA Pilihanraya Bani Israel tetap jadi HARAM! Pelajarilah dari kejatuhan dan kemusnahan tamadun Rom yang mengamalkan politik kepartian, kaji dan pelajari. PK2121.
2) Sistem Ahli Parlimen dan DUN sudah tidak relevan kerana sistem pemerintahan kerajaan sudah mantap dan semua kerja adalah dilakukan oleh pegawai2 kerajaan BUKAN ahlli Politik tertentu, mereka hanya POW duit Kerajaan untuk tanggung kos kempen parti mereka dan ambik credit dari hasil titik peluh pegawai2 kerajaan yg bertungkus lumus buat kerja.
3) Parti Politik tak der duit pun mereka semua POW duit kerajaan untuk tanggung kos kempen malah ada yg POW duit supplier dan kontraktor kerajaan dan badan berkanun untuk tanggung perbelanjaan kempen POLITIK mereka. Impak buruk pertama adalah hanya kontraktor dan supplieryang sanggup KASI wang pada parti akan dipilih walaupun TIDAK BERWIBAWA. Impek buruk kedua adalah kontraktor yg dilantik terpaksa memotong kos bahan dan perkhidmatan semata-mata untuk memenuhi kehendak POW ini. Ini berlaku di kedua belah pihak iaitu 2x5 sahaja, baik di pihak BN mahu pun PR sama sahaja menyusahkan pihak kerajaan dan rakyat sahaja baik diperingkat negeri mahupun persekutuan.
4) Rakyat disusahkan dan dibebani pelbagai karenah perpecahan disebabkan kerakusan puak yg mendokong Pilihanraya Bani Israel ini memanipulasi dan menyesatkan RAKYAT dangan pelbagai penyelewengan Akidah dan Ajaran Sesat supaya Rakyat kekal berpecah, memfitnah satu sama lain dan berpolitik ala Bani Israel sepanjang tahun hinggakan lupa untuk tingkatkan ilmu, majukan diri dan majukan ummah.

Cuba kita beranikan diri sebab kita takutkan Allah swt, panjangkan isu ini kepada semua sultan2 melayu islam termasuk YDP Agong selaku Sultan Kedah . Apa kata beliau?

Anonymous said...

Kerajaan Malaya, kau ni, bosan.

Anonymous said...

apaa daa... tak belajar sejarah ka... semua kerajaan monarki di dunia arab nunnn hampeh... berapa banyak yang tumbang kerana terlebih mengguna kuasa... termasuk jugak di malaysia ni... konon jadi ketua agama... tapi tengok apa diorang buat....? apa anak beranak diorang buat?... sila bukak mata dan telinga...

Powered by Blogger.