Apr 24, 2013

AMARAN ANWAR BUAT HADI AWANG - "SAYA LEBIH LAYAK JADI PM.."
Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata menberi jaminan bahawa Presiden PAS Hadi Awang tidak akan dipilih menjadi PM jika Pakatan Rakyat menguasai kemenangan PRU13 pada 5 Mei depan.

Anwar berkata perkara itu akan diatasi melalui rundingan bersama rakan komponennya DAP dan PAS agar dirinya dipilih menjadi Pemimpin No. 1 Negara.

"Masalah itu tidak berbangkit tetapi perkara itu boleh dirunding dengan baik," katanya ringkas kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan jentera pilihan raya PKR di Sungai Udang, Melaka.

Penasihat DAP, Lim Kit Siang ketika berceramah di Johor Bharu semalam menzahirkan kebimbangannya jika Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang diangkat menjadi perdana menteri.
 
Dalam keghairahan mencari undi bukan Melayu di Johor, Kit Siang berkata beliau dan pengundi di negeri itu “tentunya sama-sama akan bimbang” jika Abdul Hadi menjadi Perdana Menteri.

“Jika benar dakwaan bahawa DAP sudah bersetuju untuk Abdul Hadi menjadi Perdana Menteri kita, tuan-tuan dan puan-puan, Johor dan saya tentulah sama-sama akan bimbang…terhadap apakah yang beliau akan lakukan kepada kita semua. Betul, tidak?" kata Kit Siang.

Perbuatan Kit Siang meremehkan kebolehan Hadi sebagai calon Perdana Menteri itu dibuat bagi menangkis dakwaan bahawa presiden PAS itu akan diangkat mengisi jawatan PM sekiranya Pakatan Rakyat menubuhkan kerajaan kelak.

8 comments:

Anonymous said...

layarilah laman portal web berita terkini DAN PERCUMA www.freemalaysiakini2.com

RH said...

Halo jangan kacau jawatan PM tu. Nuar dari dulu lagi dok impikan jadi PM. Sampai sanggup buat huru hara se malaysia. U all jangan sekalikali kacau. Itu jawatan dia! Paham...? (ada hati)

Anonymous said...

Nuar nak jadi PM. Peeggii dahhh. Medical check up and urine test (Fuckin Garenti) mesti fail punye coz kuat Kencing Rakyat.

Anonymous said...

You dari parti mana.. You sebut sekali lagi.. I saman you..

Anonymous said...

Itu dinamakan pakatan songsang..

Di selatan DAP cakap anuar pilihan.. Pas cakap Hadi akan jadi pilihan..

Di Utara PAS, Harun Din cakap hudud akan dilaksanakan.. Di selatan LKS and karpal cakap tidak..

Mana yang betul..

Siapa yang bodoh disini.. Penyokong PAS juga..

Anonymous said...

Di nak sangat jadi PM supaya duitnya yg terlonggok di luar negara tu boleh bawa balik,kan duit kertas 500 keatas tak laku lagi ,kan bila jadi PM ada kuasa.
Apa lagi dia nak, kalau dgn ahli politik lain dah undur lama dgn masalah moralnya senderi.yg terbukti mahkamah telah setuju dia melakukan zina (kes Tivolli villa), hanya bukti teknikal lain yg membuatnya terlepas, apa semua org dah lupa ke?

Herba said...

JOM KLIK DISINI
---->> COPY LINK INI

http://bit.ly/11dcWl8

- Tambah saiz zakar -
- Tambah Nafsu & Stamina -
- Pewangi Khas Lelaki -
- Keraskan zakar | penis -
- Zakar Sihat -
- ingin panjangkan zakar

JOM KLIK - LIHAT PRODUK < TERBAIK >
---->> COPY LINK INI

http://bit.ly/ZXH69l

Anonymous said...

Al-Juburi meroyan nak jadi PM
PM (pandai main belakang dan depan
aje )

Powered by Blogger.