Mar 19, 2013

PRU13 - ANWAR VS PAPAGOMO BERTARUH WANG RM100 JUTA.







Isu aksi homoseks yang disiar di blog http://rajagoyang360.blogspot.com sejak pagi Sabtu lalu menjadi makin panas Selasa bila Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menfailkan saman RM100 juta terhadap blogger Papagomo yang didakwanya memuatkan gambar-gambar paslu untuk mengaitkan dirinya dengan skandal itu.

Peguam Anwar N.Surendan yang juga Naib Presiden PKR dalam satu kenyataan menuntut Papagomo menarik balik dakwaan dan meminta maaf dalam  tempoh 24 jam dan membayar gantirugi RM100 juta.

Kata Surendran gambar-gambar di blog berkenaan adalah palsu dan ia satu cubaan musuh-musuh Anwar untuk cemarkan imejnya menjelang pilihanraya umum ke 13.

Anwar yang ditanya wartawan mengenainya selepas satu majlis petang Sabtu lalu,dakwa ia satu fitnah jijik UMNO menjelang pilihanraya.

Ketua Penerangan UMNO Datuk Ahmad Maslan pula telah menafikan sebarang kaitan UMNO dalam itu berkenaan.

Papagomo yang terkenal dengan kisah-kisah panas itu menafikan dia yang memuatkan gambar-gambar di blog itu.

"Saya cuma link blog Rajagoyang pada blog saya tapi sendiri tidak kenal siapa orangnya yang kendali blog berkenaan,"katanya kepada wartawan Agendadaily yang merupakan media pertama mendapat dari blogger tersebut.

Katanya dia mendapat tahu mengenai kisah panas di blog itu menerusi rakan-rakan.

"Apapun lawan tetap lawan.Saya memang sudah lama tunggu saman dari Anwar.Lama sangat kata nak saman tapi baru hari ini saman sekalipun saya bukan blogger Rajagoyang,"tegasnya.

Kata Papagomo lagi menurut firasatnya jika gambar itu sudah panas semestinya video penuh lebih gempar."Kita boleh agak-agak begitulah,"katanya.

Dia menambah," saya rasa elok Anwar undur sebelum video penuh itu keluar,"katanya.

Papagomo berpendapat isu utama di sini sepatutnya ialah bukan siapa identiti Rajagoyang tetapi 'betul ke tidak betul lelaki dalam gambar itu Anwar'.

Katanya dakwaan dalam blog Rajagoyang adalah serius kerana ia melibatkan seorang tokoh utama pembangkang yang bercita-cita nak jadi Perdana Menteri.

"Sudah pasti Anwar kena bersihkan namanya menerusi satu bentuk siasatan yang rasmi...mana boleh senang-senang nafi begitu," ujarnya.

Katanya adalah mudah bagi sesiapa saja yang dituduh membuat penafian.

Baginya kebenaran harus dipastikan tentang identiti lelaki dalam gambar-gambar itu agar tidak ada keraguan pada semua pihak.

Serentak dengan itu Papagomo mempersoalkan kenapa Anwar sampai hari ini tidak berani saman Datuk Sharzly Eskay Abdullah yang mendedahkan isu dakwaan video seks dengan China Doll yang disahkan 99.9 peratus tulin oleh pakar luar negara.

Katanya dia hanya link sahaja sebuah blog ke blognya sedangkan Eskay ialah batang tubuh yang secara terbuka mendakwa lelaki dalam video itu adalah Anwar.

Eskay sendiri sudah iystihar beliau sedia disaman oleh Anwar.

Malah Eskay sudah bersumpah di dalam sebuah masjid di Kuala Lumpur semasa kehangatan ius itu untuk menunjukkan beliau cakap benar.

22 comments:

Anonymous said...

Saya Sokong papagomo

Kita bogel kan anwar..

Dia ingat dia tu siapa???

Above the law?? Go to hell!!

Anonymous said...

lu sudah goyang ke nuar al-jub

Anonymous said...

Papagomo pejuag tak didendang sekiranya papagomo gugur medan tempur maya melawan perosak akidah iman isnyallah papagomo gugur SYAHID seperti gugur syuhada prajurit lahad datu...INsyallah SYAHID

Anonymous said...

saman 1 billion pon x takutlah aljuburi,,,,,mmg kaki bontot,,,sebarkan videonya,,,,,baru dia tahu,,,,,malukan dia si pengkianat negara ni,,,kita jatuhkan dia di PRU 13,,,,,kasi mampos aljuburi,,,,,peliwat negara,,,paling cerdik pok nik cakap....pok nik tu klu kena jubor dgn anuar bru dia cakap anuar peliwat kot

Anonymous said...

Saman untuk "menghalang" video dari dikeluarkan.Teruskan perjuangan Gomo demi agama,bangsa dan negara.

NATDRAH said...

dun play2 dgn PapaGomo!

arab said...

Saman die balik bro... Geram tul ahh.

Anonymous said...

Adake papagomo cakap itu anwar atau hanya link sahaja.. Kalau tak ada, apa yang anwar nak bising bising.. Siapa makan cili rasalah pedasnya..

Anonymous said...

Bila video nak keluar.. Cepatlah sikit.. Ni kalu nak cepat sebar.. Bagi kat penjual VCD haram jual.. Sure laku..

Anonymous said...

Betul nama pun penjual vcd haram.. Jadi tak kisah jual vcd macam ini.. Diorg ni pun banyak jual vcd lucah yang lain.. Anyway, bila full version dgn cina doll nak keluar juga..

Anonymous said...

Papagoma memang pakar dalam ilmu superimposed gambar.. Pengarah Hollywood patut ambil dia bekerja.. Nanti boleh hidupkan balik watak watak yang dah lama mati.. Atau boleh buat watak presiden amerika, sadam hussein dll lagi dalam cerita holloywood.. Fikirkanlah..

Anonymous said...

Hanya satu sahaja yang boleh menafikan benda ini.. Pelakon utama dalam watak ini untuk keluar dari persembunyian.. Apa kata PR tawar duit RM 10 juta jika watak ini boleh tampil keluar dan mengaku ini kerja papagoma atau umno.. Sudah pasti orang ini akan keluar jika diberi wang sebanyak ini.. Dan sudah pasti umno akan lingkup terus jika benar ini kerja terkutuk mereka.. Ada berani ke.. Sudah pasti anwar tak berani sebab memang dah tahu perkara sebenar..

Anonymous said...

Nampak dalam gambar memang macam anwar.. Kalau tayang live Video memang tak boleh disangkalkan lagi.. Nak superimpose still image memang senang.. Nak buat superimpose live.. Memang tak boleh.. Perlu teknologi canggih yang tak terdapat di negara ini..

Anonymous said...

Tak payah bogelkan anwar.. Dia dah bogelkan diri dia sendiri

Anonymous said...

Anwar tahu.. Tapi dia masuk juga dalam perangkap... Dedah Lee Kwan Yew.. Sebab apa.. Sebab dia tahu rakyat malaysia tak akan percaya dan disamping itu dia akan dapat simpati kononnya dituduh sebagai rupa.. Juga dapat sedap, lazat.. Win win situation..

Anonymous said...

ANUWAR BABI....DIA INGAT DIA TU SIAPA?????? JGN TERKENCING DLM SELUAR UDAH LERRRR

Anonymous said...

Ambo rasa mcm ni........banyak pengikut2 dia ni dah tahu....tpi buat2 tak tahu sbb terlalu taksub,zaman sekarang moral apalah sangat,yang lebih penting nuh......tukar kerajaan yang zalim,rasuah,kronisme,jual melayu dan macam2 lagi...........pkr adalah parti yang benar2 berjuang utk melayu,tak makan rasuah,tak akan jual melayu,mentadbir mengikut islam.....kita tengok nanti,siapa benar,siapa salah.....Allah itu maha adil,ambo sedih tengok negara kena serang,anggota keselamatan kena sembelih,kita tak boleh bersatu,sbb amal politik bodoh.....

Anonymous said...

peluang untuk bongkar anwar, kita bongkar anwar di mahkamah, ada point point baik dan concrete untuk bukti bongkar kan anwar, biar dia sedar siapa dia, dia manusia yang tak layak di panggil manusia,, kesiankan lah keluarga kamu wahai anwar, cukup cukup lah memburukkan orang lain sebab perangai buruk ko, kalau seribu orang kata kau gila, tak kan tak ada kebenaran nya, kalau 1000 orang kata ko kaki betina, tak kan tak da kebenarannya, keluarga anwar harus kaji baik baik, patut kah kamu ahli keluarga di buat begitu oleh bapa/ suami kamu yang tiada perikemansian kepada kamu,..fikirlah

Anonymous said...

TERIMA KASIH PAPA GOMO.. KAMU PEJUANG SEJATI , TOLONG KAMI SELAMAKAN AGAMA ,BANGSA DAN NEGARA YG SEDANG DI SERANG OLEH PENGKHIANAT ..

Anonymous said...

sebodoh-bodoh org pon akan tahu bila lihat reaksi Anwar yg mengelak dr menjawab soalan dgn menuding salahkan org lain...contoh mudah jam omega...anak-beranak gelabah...so spe yg masih percaya pada Anwar adalah org2 yg bodoh tahap paling hina...

Anonymous said...

Umpan yang di pasang oleh Papagomo akhir mengena. Kenapa umpan yang di pasang oleh Datuk Eskay, Datuk Nalla , Tibai dan Ummi Afilda tak di makan oleh Nuar. Macam2 umpan dah di beri, tapi tak juga makan. Hanya sekali pasang je umpan oleh Papagomo, terus di terkam oleh Anu ar..... huh. Ni pasti umpan yang paling di takuti oleh si Anu ar. Umpan yang Anu ar tak mahu rakyat tengok rupa. Jom.... papa kasi buka ape itu umpan yang sebenarnya.

Anonymous said...

kalau pr betol perjuangkan hak2 rakyat... da lme da menang.... tpi brtanding 12 dan 12 kali jgak ttap kalah... doa lar bnyk2 puak2 pr

Powered by Blogger.