Mar 30, 2013

MB KEDAH BALUN PIMPINAN KHALID GAGAP "JANJI DICAPATI..""Apa yang hendak kita terkejut dengan tuduhan puak2 UMNO. Tok sah dilayan. Sebab kita tau kerja mereka menipu saja."

Sedap Anwar berucap di merata Negeri memberi 'amanat' terhadap penyokong2 beliau.

Komen Ustaz Azizan terhadap kepimpinan negatif Khalid Gagap di Selangor ini mungkin menjadi penentu masa depan beliau selaku MB Kedah menjelang PRU13.

Ulasan Ustaz Azizan ini dalam erti kata lain menyifatkan Kerajaan PR Selangor mengamalkan JANJI DICAPATI dalam menguasai Negeri tersebut.

Ustaz Azizan Abdul Razak mengkritik kesilapan Pakatan Rakyat (PR) Selangor yang terlalu banyak berjanji semasa kempen Pilihan Raya 2008 sehingga tidak mampu ditunaikan.

Selangor seperti juga Kedah buat pertama kali dimenangi oleh gabungan longgar PAS, PKR dan DAP daripada Barisan Nasional (BN) yang memerintah kedua-dua negeri tersebut semenjak pilihan raya pertama berlangsung di negara ini.

“Mereka janji banyak sangat. Lepas tu tak larat nak bayar,” katanya dalam satu wawancara eksklusif bersama The Malaysian Insider minggu lalu.

Terbaru pada 28 Mac lalu seramai 1,010 suri rumah memfailkan saman terhadap kerajaan Selangor menuntut tunggakan sejumlah RM5.858 juta kerana gagal memberikan bantuan elaun kepada suri rumah yang menjaga anak mereka di rumah seperti yang dijanjikannya dalam manifesto pilihan raya umum 2008.

Saman difailkan Tetuan Kamarudin & Partners di Mahkamah Tinggi di sini hari ini bagi pihak suri rumah di Selangor yang diketuai seorang suri rumah, Norela Abu Bakar, 41.

Mereka menamakan kerajaan negeri Selangor yang terdiri daripada PKR, PAS dan DAP sebagai defendan pertama dan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim selaku ketua eksekutif kerajaan negeri sebagai defendan kedua.

Dalam saman itu, mereka mendakwa defendan pertama berjanji kepada rakyat Selangor termasuk plaintif-plaintif untuk memberi elaun kepada suri rumah sekiranya defendan pertama memenangi pilihan raya umum 2008.

Ketika ditanya apakah janji yang akan diberikan kepada pengundi negeri sekiranya PR berjaya memerintah semula Kedah selepas Pilihan Raya 2013, Azizan berkata: “Tiada janji, kita tambah penambahbaikan sajalah.”

Pilihan raya umum (PRU) ke 13 dijangka akan diadakan tidak lama lagi, bila-bila masa dari sekarang, dengan DUN Negeri Sembilan sudah terbubar secara automatik Rabu lepas.

Dalam Pilihan Raya 2008, gabungan PKR, PAS dan DAP berjaya menafikan majoriti tradisi dua pertiga BN di parlimen dan menang di negeri Selangor, Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan.

3 comments:

bong dom said...

sila bertukar laman web saya
http://joezuax.blogspot.com/
Terima kasih untuk jenis anda

Anonymous said...

Janji dicapati... Itulah yang perlu di ngiang ngiang kan ditelinga semua rakyat selangor.. Apa respond khalid gagap atau PKR Selangor atau Anwar sendiri.. Azizan dah tak kisah pasal politik pasal dia sudah pasti tidak aka dipilih..

Anonymous said...

Ye, azizan akan dicapatikan di Kedah..

Powered by Blogger.