Mar 10, 2013

CHUA SOI LEK DEDAH PRU13 6 MINGGU LAGI.







Presiden MCA Chua Soi Lek menjangkakan PRU13 akan berlangsung enam minggu dari sekarang, dan menggesa ahli MCA untuk melipatgandakan usaha.

Menurut satu kenyataan media yang dihantar dari Biro Publisiti MCA , Dr Chua Soi Lek, yang juga Pengerusi MCA Johor berkata trak kempen pilihan raya hampir setiap hari bergerak ke seluruh Johor.

“Oleh kerana trak kempen DAP bergerak hampir setiap hari di Johor, pengerusi parti mengingatkan MCA Johor untuk lebih bersedia.

“Beliau juga mengatakan pilihan raya ke-13 akan berlangsung dalam enam minggu, dan ahli MCA mesti melipatgandakan usaha,” menurut kenyataan media tersebut.

Dr Chua berkata sedemikian selepas melancarkan trak kempen pilihan raya kedua parti tersebut bertemakan “Kestabilan Mengatasi Huru-Hara”, di Wisma MCA semalam.

Dr Chua berkata, MCA akan memiliki enam buah trak publisiti untuk pilihan raya nanti, selepas yang pertama dilancarkan oleh Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Razak pada majlis sambutan Tahun Baru Cina MCA.

Pengundi kali pertama yang membentuk 30 peratus daripada 13 juta populasi pengundi, dilihat menjadi penentu kepada keputusan pilihan raya umum ke-13.

Kedua-dua Barisan Nasional dan pakatan pembangkang DAP-PKR-PAS telah melakukan serangan daya tarikan mensasarkan pengundi demografi muda menjelang pilihan raya yang mesti diadakan sebelum mandat BN tamat pada April.

Parti-parti pembangkang mendapat keuntungan yang signifikan pada pilihan raya umum ke-12, mengawal 82 daripada 222 kerusi Parlimen, selain memegang tiga negeri utama di sepanjang pantai barat semenanjung — Selangor, Pulau Pinang dan Kedah — di samping mengekalkan Kelantan semenjak 22 tahun lalu.

Parlimen yang ke-12 ini akan tamat tempohnya pada 28 April, dimana tarikh persidangan parlimen pertama selepas Pilihan Raya 2008 lima tahun dahulu, dan akan terbubar automatik selepas tarikh tersebut. Malaysian Insider


16 comments:

Anonymous said...

Ηey! Wоuld you mind if I ѕharе уour blog with my myspace group?
Thеre's a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

Also visit my homepage: simply click The up coming Internet Page
My web site - V2 Cigs review

Anonymous said...

Editor keadilan daily mengesahkan kenyataan tian chua mengenai lahad datu adalah benar tetapi di buat sebelum case kematian polis.. Juga peguam mereka mengatakan polis membuang masa kerana menyiasat benda remeh seperti ini.. Case ini telah dipolitikkan oleh blogger..

Kalau difikirkan balik, siapa yang mempolitikkan case ini terlebih dahulu.. Adakah blogger atau tian chua.. Juga disini nampak jelas yang pihak pembangkang hanya pandai membuat tuduhan yang menghasut.. Tidak didalam issue ini sahaja, tetapi dalam issue yang lain juga.. Persoalannya telah ramai telah tertipu dengan banyak tuduhan mereka untuk memburukkan kerajaan pemerintah sekarang.. Tian chua dan keadilan daily patut disaman kerana cuba memburukkan umno, bn dan kerajaan malaysia.. Bukti dah jelas, tiada tersalah quote oleh penulis dan editor keadilan daily..

Anonymous said...

Pelik tetapi benar.. Dalam semua case PR akan menuduh bahawa semua benda umno yang buat.. Adakah juga termasuk apa yang tian chua katakan..

Anonymous said...

Mohd Fareez SU politik Zuraida adalah jambu baru anwar.. Juga kawan gayboy Azmin.. Kita tunggu dan lihat episode seterusnya..

Anonymous said...

Anwar takut si ikan kering pecah rahsia dia.. Melalui fareez dia suruh hantar surat suruh azizah berundur dan beri peluang kepada azmin, jantan kesayangan dia, jadi presiden PKR.. Takut nak cakap terus kat azizah..

editor.aidc@yahoo.com said...

salam. laman AIDC kena hack jam 9 malam, 10 Mac. Kerja-kerja pemulihan akan mengambil masa sehari dua sebelum dapat beroperasi seperti biasa.

http://mindaaidc.wordpress.com/2013/03/10/aidc-kena-hack-sebab-dedah-bukti-pertemuan-anwar-misuari/

Editor AIDC

Anonymous said...

Zahid hamidi tak patut cabar opposition leader ke sabah atau lebih tepat ke ground zero lahad datu tanpa diiringi polis atau asksr.. Cabar sahaja mereka mengikuti operasi askar dan polis di bahagian hadapan.. Saya rasa itu pun mereka pasti tak berani.. Opposition ini hanya pandai buat kenyataan berbaur politik sahaja..

Anonymous said...

Tiada politician dari opposition yang pergi melawat lahad datu ke..

Anonymous said...

Wong Tack terima rasuah.. Rasuah kerusi bertanding di bentong.. Pemimpin hijau ini kurang bijak apabila menerima rasuah kerusi ini dari DAP.. Sebenarnya LGE sudah tahu mereka tak akan menang disitu.. Perbezaan undi masa 2008 adalah lebih 12000.. Jadi kerusi disitu telah dikorbankan untuk orang macam Wong Tack ini.. Wong Tack patut minta kerusi selamat DAP untuk menang.. Ada berani ke DAP nak bagi..

Anonymous said...

PI Bala sakit jantung.. Tak lama lagi kojol buat pemintasan jantung.. Amin.. Itu juga adalah sandiwara BN..

Anonymous said...

Marilah kita sama sama doakan PI Bala selamat dibakar tak lama lagi.. Jangan takut untuk doakan untuk orang kafir macam ini..

Anonymous said...

Apa tindakan polis Malaysia mengtangani issue PI Bala buat laporan bersumpah yang bercanggah.. Mana tindakan selanjutnya.. Masa sesuai untuk ambil tindakan sekarang.. Biar dia stress sampai mampus..

Anonymous said...

Siapa yang kena liwat.. Saiful atau bapa dia.. Macamana bapa saiful boleh tahu lebih dari saiful... Memang bodoh siapa yang percaya bapa saiful... Memang bacul.. Tak berani nak bersumpah laknat untuk diri dia.. Masa dulu dia lah juga yang teman saiful buat sumpah laknat.. Kenapa tak berani untuk diri sendiri.. Sebab penipu..

Anonymous said...

Kini dah join PKR.. Nampak sangat dia ni pembohong.. Sudah diperbodohkan oleh Anwar...

Anonymous said...

Lahad Datu.. Kerajaan kena tunjuk kepada rakyat mayat mayat pengganas agar rakyat lebih percaya dah ramai pengganas dah mati..

Anonymous said...

VEN. ASHIN INDAKA: CROOK”DIRTY SEX” OF MYANMAR BUDDHIST MONKS
http://www.youtube.com/watch?v=Sbfptk60--E&feature=youtu.be
Kepada rakyat Malaysia yang hormati,
Suka-lah kita memberitahu bahawa Sami Negera Myamnar kebanyakannya ajaran sesat, banyak permikirannya yang tak betul, main perempuan, tipu wang orang ramai dan lain-lain.

Seorang Myanmar Sami Buddha (VEN. ASHIN INDAKA) bertinggal SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, 52100 MALAYSIA (YIP KUM FOOK”MCA GOMBAK” PRESIDENT) yang sama jahat.

Harap orang ramai, khasnya rakyat Malaysia mesti jauhkan sami Myanmar ini. kami harap juga Kerajaan Malaysia lebih mengambil perhatian Sami Buddha yang di upah dari luar Negeri, supaya rakyat Malaysia dan Nagera dapat di selamatkan. Sekian, Terima Kasih

Respect to people of Malaysia,
Likely, we are told that the Myanmar monks mostly false teaching, many impress notions which are not right, play girl, cheating of the public money and others.

Myanmar Buddhist Monk (VEN. ASHIN INDAKA) stayed at SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, 52100 MALAYSIA (YIP KUM FOOK”MCA GOMBAK” PRESIDENT) as same bad.

Hope all people; especially Malaysians must far away Myanmar's monks. We hope more Malaysia’s Government also noted that the wages of Buddhist monks from the other countries, so that the Malaysian and country can be saved. Thank you

尊敬的马来西亚人民,
我们想告知,缅甸僧侣多半是假的教学,观念是不正确的,玩女人,谎言,欺骗金钱………

缅甸佛教的僧侣 (VEN. ASHIN INDAKA) 住在 SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, 52100 MALAYSIA (YIP KUM FOOK ” MCA GOMBAK” PRESIDENT) 同样糟糕。

希望所有的马来西亚人, 都应该注意远离缅甸的僧侣。我们更希望马来西亚政府注意,外来的僧侣. 谢谢

EVRERYONE CLICK HERE TO SEE MORE INFORMATION: http://www.youtube.com/watch?v=Sbfptk60--E&feature=youtu.be
“VEN. ASHIN INDAKA (MYANMAR): CROOK OF MYANMAR BUDDHIST MONKS (MUST WATCH)”

Powered by Blogger.