Mar 24, 2013

AGENDA CAUVINISME KIT SIANG TAWAN PARLIMEN JOHOR.
Tindakan Anggota Parlimen Ipoh Timur Lim Kit Siang bertanding di Gelang Patah jelas menunjukkan Penasihat DAP itu seorang yang bersikap 'cauvinisme' selain cuba memecahbelahkan perpaduan rakyat di kawasan berkenaan.
  
Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Idris Haron berkata pemimpin DAP itu sengaja bertanding di kawasan yang mempunyai majoriti kaum Cina semata-mata untuk memecahbelahkannya kepada dua kumpulan.
  
"Mereka berniat memecah belah bukan sahaja kaum Cina tetapi juga kaum lain, termasuk India dan Melayu, sebab DAP maklum Johor merupakan sebuah negeri yang rakyatnya mempunyai perpaduan antara kaum yang cukup kuat," katanya.
  
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri majlis perasmian Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia (RMR1M) Generasi Kedua Felda di Sungai Sayong hari ini.
  
Majlis disempurnakan Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar. Turut hadir Anggota Parlimen Tenggara Datuk Halimah Mohamed Sadique.
 
Mengulas lanjut, Idris yang juga Pengerusi Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB), berkata DAP sememangnya tidak senang dengan perpaduan yang ditunjukkan kaum Cina di bawah MCA, dan kehadiran Lim adalah untuk menggoncang perpaduan itu.
  
"Sekian lama kita hidup aman dan tenteram, namun apabila mereka dapat bersekongkol dengan PKR dan Pas, mereka juga sudah berani menyentuh sensitiviti agama Islam, termasuk membangkitkan isu berhubung penggunaan kalimah Allah," katanya.
  
Sehubungan itu, beliau berkata rakyat, tanpa mengira kaum, harus bijak menilai perkara ini dan menolak kehadiran mereka.
  
"Saya percaya rakyat di Johor bijak untuk menilai yang mana satu kaca dan yang mana permata, dan bersamalah kita bersatu untuk menentang mereka yang cuba merosakkan keharmonian Johor," katanya.

15 comments:

Anonymous said...

Kitty Siang boleh merancang...
Tapi Allah adalah MAHA perancang..

Sooo,,kitty siang..this is democratic cauntry..But you entre the wrong house..you entre the wrong teritory..

We Johorian will ensured you that you and your dinasty will slapped with never imagine humiliation..

gen2felda,Kluang,Johor.

Charts Donlie said...

Assalamualaikum.

Mohon pautkan link kami http://cartakebenaran.blogspot.com/

Terima kasih tuan.

Anonymous said...

Untok pengundi2 GELAH PATAH khasnya, inilah peluang untuk memberikan keputusan "TERBAIK" kepada LKS dimanakan sepatutnya dia berada dibumi Malaysia.

Ingat siapa LKS sebenarnya.

Anonymous said...

kawasan parlimen GlangPatah kini bipenuhi taman perumahan baru, majoriti kini dipenuhi oleh kaum cina dan india.mereka ini adalah kebanyakannya dari negeri sebelah utara,terutama dari perak dan penang.peluang yg kerja yangbanyak di singapura bagi kaum ini menyebabkan pekara ini berlaku.orang melayu tidak ramai yg ada hanyalah penduduk asal setempat.mereka dari utara ni rasanye memang kurang berintraksi dgn kaum melayu, lebih lebih lagi mereka lebih terprngaruh dgn cara hidup disingapura juga sistem politik disana,sikap kiasu memang kuat.pada permerhatian saya mereka ini adalah penyokong tegar dap.sedia maklum dun skudai dipegang oleh dap terletak dalam parlimen Glang patah.inilahyang menyebabkan LKS berani bertanding disini.

Anonymous said...

Bunuh lim kit siang, bunuh Lim Guan Eng, bunuh Ambiga, bunuh Hannah , bunuh Tian Chua. Anjing gila yang membawa penyakit harus dibunuh.

Anonymous said...

Ajar mereka..

Anonymous said...

Cukup.. Cukup.. Cukup. sampai di sini..

Najib dah beri banyak peluang kepada cina.. Kerajaan bn perlu mengajar cina jika mereka masih tidak menyokong kerajaaan.. Seruan Chua Soi Lek patut dilaksanakan.. MCA tidak patut terima jawatan menteri jika tidak mendapat sokongan cina lagi.. Lagi pun BN kena beri jawatan menteri mengikut nisbah ahli parlimen yang menang bagi pihak BN.. Bukan mengikut adat tradisi..

Anonymous said...

Chua Soi Lek patut mengingatkan kaum cina sekali lagi..

Anonymous said...

Najib dah buat yang terbaik..

Sekarang tiba masa kita keluar beramai ramai.. Ajak semua kawan dan saudara kita untuk menyokong bn.. Beri pengajaran kepada PR..

Anonymous said...

Jangan takut... Mimpi ngeri BN dah kena pada PR.. Akan ada banyak sabotage parti bagi pihak PR pada PRU kali ini.. Semua dah gila kuasa.. Termimpi mimpi putrajaya..

Anonymous said...

Ingatlah.. Jangan kita bekerjasama dengan parti yang anti islam DAP ini.. Jangan dapat saham di akhirat nanti.. Satu undi untuk DAP dan PR merupakan satu undi untuk kehancuran islam di malaysia..

Anonymous said...

melayu gelang patah,johor !!

ingat ..satu undi anda pada fuckatoon, kamu bakal menjadikan johor negeri jajahan singapork melalui anank haram PAP di malaysia iaitu doggie and pork parti.!!

gen2felda

Anonymous said...

Johor semakin kucar kacir.. Mana pergi chua jui ming.. Nampak sangat dia ni tak kuat dan tak ada pengikut di johor.. Kini diam membisu.. Jangan org bn nak ambil dia semula sudah..

Anonymous said...

Satu lagi ulsma PAS akan diketepikan.. Harun taib ketua dewan ulsma akan digugurkan sbg calon PAS.. Sah PAS sudah berubah prinsip. Selamat tinggal PAS.

Anonymous said...

Rheotic dan janji kosong telah menyebabkan ramai calon PR mencari tempat baru.. Temberang dah tak laku ditempat sendiri..

Powered by Blogger.