Dec 11, 2012

BEKAS KETUA SIASATAN JENAYAH 'BELASAH' MUSA HASSAN.







Bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Mat Zain Ibrahim menyifatkan Tan Sri Musa Hassan sebagai 'bersandiwara' apabila mendakwa pemimpin Umno dan kakitangan kerajaan campurtangan dalam urusan polis.

Mat Zain berkata, beliau pada mulanya berpendapat bahawa bekas Ketua Polis Negara (KPN) itu ikhlas dalam membuat tuduhan-tuduhan, namun menyedari hanya bersikap pura-pura.

"Baru-baru ini, Musa membuat beberapa serangan ke atas Menteri Kabinet dan pemimpin UMNO, namun beliau menegaskan bahawa tiada campur tangan dalam siasatan pembunuhan Altantuya Shaariibuu.

"Saya kemudiannnya sedar bahawa kemarahan Musa itu... hanya satu lagi sandiwara," katanya.

Beliau mendakwa, Musa hanya berpura-pura menentang pemimpin tertinggi dalam kabinet dan dalam Umno, namun sebenarnya melindungi individu tertentu terutamanya peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail.

"Musa perlu sedar bahawa kejujuran seseorang itu bukan perkara yang sukar untuk diuji," ujarnya lagi.

Mat Zain menegaskan beliau bersedia bersemuka dengan Musa pada bila-bila masa untuk membuktikan dakwaan-dakwaannya terhadap bekas KPN itu.

Beliau menegaskan rekod Musa dan Gani dalam peristiwa mata lebab Anwar, khususnya dalam memalsukan rekod perubatan Anwar pada tahun 1998 harus dijadikan peringatan untuk semua.

Sejak dua minggu lalu, Musa mendapat perhatian umum apabila beliau menuduh Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein campurtangan dalam urusan polis.


25 comments:

Anonymous said...

kalau dia tak pandai membodek menteri-menteri, boleh ke jadi Ketua Polis Negara dulu? Ptuihhh! dah pencen nak ngata bukan2 balik..

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyURL.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Generasi Terhebat Terengganu Bangkit Runtuhkan UMNO said...


UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap BODOH?

2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...


~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~


Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

Anonymous said...

Huh... kalau orang Melayu tak dapat jadi dominan dalam PR jangan harap aku nak undi PR. Aku undi Bn kerana UMNO dominan. PAS dan PKR hanya jadi pencacai DAP. Aku undi BN untuk memastikan nak cucu aku ni terbela.

Anonymous said...

Takut kalau PR menang, orang Melayunya menang sorak kampung tergadai. Aku pun akan memastikan semua ahli keluarga aku mengundi BN.

Anonymous said...

Yang bodohnya ialah pencacai PR yang berbangsa Melayu. Lihat Pulau Pinang tak payah lihat Terengganu. Apa jadi pada orang Melayu Pulau Pinang nak beli rumah pun tak mampu, akhirnya terpaksa keluar ke Seberang Perai.

Anonymous said...

Samseng... keganasan... yang tu terbukti puak pakatan yang sering melakukannya. Bersih 3 sudah banyak menceritakannya.

Anonymous said...

Itu Lim Guan Eng tak buat rumah untuk orang susah, buat rumah untuk orang kaya saja ma. Strategi tu.

Anonymous said...

Saya dalam kem BN. Tetap akan undi BN. Begitulah dengan keluarga saya. Saya tidak terpaksa berada dalam BN dan saya tidak sendirian bersama UMNO.

biskut kering said...

TSMH ni mcm ludah ke langit...dia duk menyalak cna cni...last2 nnti dia yg kne...puihhhh...knapa ms dia jdk KPN dlu dia xnk amik tndakan psl isu ni ???knapa dia xtkarkn@bentikan je anggta pdrm y bermasalh...???kan ke ms tuh dia no 1 dlm PDRM??knape bru skang dia nk disclose sume mnda???ke dia ni nk jdk KPN blk smule???hehehhe

Anonymous said...

Saya bukan tak nak undi PAS tapi bila tengok PAS sanggup mendaulatkan Anwar Berahim sebagai Ketua dan sanggup bersekongkol dengan DAP, minta maaflah. Jauh panggang dari api. Hakikat sebenarnya pemimpin yang PAS dewa-dewakan dan sanggup angkat jadi pemimpin tu depan nampak elok tapi belakang tuhan saja yang tau. DAP pulak akan ambil kesempatan untuk mengenyangkan kaum dia saja. Saya pernah bekerja di Perak selepas PRU 12 yang lalu, percayalah kalau bagi dia orang kuasa habis hak istimewa orang melayu nanti. Menyesal tak sudah kita me nanti. Bagi saya perjuangan UMNO ikhlas. Tak de sebab untuk orang melayu tak nak sokong UMNO. Dari segi memperjuangkan Islam, UMNO lebih banyak melakukannya, bukan macam PAS bangga sangat dengan kononnya perlembagaan partinya tsb tapi dari segi tindak tanduk tak nampak pun memperjuangkan Islam, cuma nampak berteriak sana sini, berdemonstrasi (jadi alat PKR/DAP saja).

Anonymous said...

Yang pastinya aku tetap undi BN walaupun dalam suka dan tak suka sbb aku nak orang Melayu mendominasi dalam pemerintahan diMalaysia. Minta maaf lah Pakatan Rakyat sbb PAS dan PKR mmg tak relevan untuk menjadi pemerintah.

nshinah said...

DAP bertanding 66 kerusi. PAS tanding 23 kerusi. PKR ??minoriti.
Justeru, Parti dominan dalam "Pakatan "Rakyat" siapa?
Jawapannya DAP.

Hakikatnya PAS tidak akan mendominasi "Pakatan Rakyat".
Hakikatnya, PAS tidak akan dapat menegakkan Islam melalui Pakatan-yang-ada-DAP-di dalamnya".

DAP lahirnya dari perti politik PAP (Singapura).
Singapura dulunya sebahagian dari Tanah Melayu. Singapura dulunya majoriti Melayu. Ada pilihanraya, PAP menang. Sekarang,tau tak apa jadi dengan orang Muslim/Melayu di Singapura?
Ya, melayu Singapura adalah ini kaum minoriti di TANAH AIR SENDIRI.

1 undi kepada PAS, adalah 1 undi kepada DAP.
Once DAP non-Muslims own your land, they will NEVER let go of it.

Let's initiate the MOVEMENT to get PAS to be part of BARISAN NASIONAL.
and kick out the Anwarinas hypocrites out of PAS.

-nshinah-


Anonymous said...


dulu pas tulin.

sekarang pas dah gila babi, pemimpin bodoh kena kencing dan main bontot parti lain.

pas syok sendiri, serupa orang melancap, syuk tak ada penyudah.

Anonymous said...

Ini mesti sebab anwar bagi rasuah.. Dalam bentuk tarik balik saman dia pada polis pencen ni.. Kalau dah kena saman dan didapati salah tumbuk anwar mesti pencen kena tarik balik.. Tak ke betul tu cikgu..

Anonymous said...

Paku serpih paku dulang... Mat terengganu tu cakap semua kena pada PR.. Agak nya dia buat reflection sebab kecewa dgn PR..

Anonymous said...

Cuba pergi singapore.. Tengok yang buat kerja level bawahan semuanya orang melayu.. Ni yang dok menyokong PR.. Ambil cermin tengok diri sendiri.. Anda di level mana.. Adakah kamu hendak anak kamu berada di level lagi basah dari kamu... Jika hendak undilah PR..

Anonymous said...

Tengok pada situasi skrg, hanya melayu yang tak berfikir panjang sahaja yang akan pergi undi PR.. Yang untung DAP.. Tak undi PR.. DAP tak rugi pun..

Anonymous said...

Terengganu bagi PAS perintah 4 tahun hancur lebur dan penuh kezaliman.Anak-anak Terengganu yang menyokong UMNO dan BN tidak bodoh...yang bodoh adalah penyokong PAS yang jumud serta kolot pemikiran.Terengganu terus maju dan membangun dibawah kerajaan BN

Anonymous said...

Pak mertua saya orang Terengganu. Kisah sedih yang diceritakan kepada saya samasa PAS memerintah Terengganu adalah bagaimana anak-anak kecil TADIKA KEMAS dihalau dari Dewan Orang Ramai.

Mungkin ramai tidak sedar, ketika tsunami politik melanda empat negeri Pantai barat, Terengganu yang dijangka mudah jatuh ke tangan pembangkang tidak terjejas. Sebabnya Melayu Terengganu tidak lupa apa yang PAS buat semasa memerintah 1999-2004.

Dulu, saya adalah penyokong tegar PR. Ceramah Anwar saya ikut merata, tapi kini saya sedar Anwar sekadar bijak berkata.

Harus saya akui Anwar ada 'aura' jika berceramah, tapi hakikatnya dia bukanlah pemimpin yang mampu mentadbir dengan baik.

Bukti di Selangor yang diterajui PKR boleh dilihat dengan jelas.

Insya-Allah, PRU 13 saya takkan beri unbdi kepada PR.

Itu tak bermakna saya bukan Islam, sebab saya yakin UMNO boleh mendominasi BN, berbanding PAS yang jadi Pak Turut sahaja dalam kem PR.

Anonymous said...

to Generasi terhebat Terangganu. Sila betulkan ayat : Mesti undi PAS, PKR dan DAP : agak2 la nak kempen sampai mcm ni.. LOL. Nak undi pilih la calon tempat sendiri bagus ke tak. kalau UMNO tak calon tak bagus. takyah undi. Pilihla pemimpin yang boleh dipercayai..Beriman..Bertanggungjawab..Jujur.. Yang Penting beragama islam bagi orang islam.. LOL

Anonymous said...

Tak payah pening kepala..Pemimpin yang kita pilih di tempat sendiri yang penting kerana ianya akan menentukan bentuk pucuk pimpinan paling atas..kalau kita pilih penyamun jadi wakil kita maka penyamunlah yang akan meminpin kita

praha2 said...

Enough is enough Musa. You had your turn to be KPN. Now is others, why the fuss? Just because you did get the extension you became sour grape? You are biting the hands that fed you.

praha2 said...

Enough is enough Musa. You had your turn to be KPN. Now is others, why the fuss? Just because you did get the extension you became sour grape? You are biting the hands that fed you.

praha2 said...

Enough is enough Musa. You had your turn to be KPN. Now is others, why the fuss? Just because you did get the extension you became sour grape? You are biting the hands that fed you.

Powered by Blogger.