Nov 6, 2012

PENDUDUK INSAF.. CERAMAH ANWAR DI MASJID TIBA2 MELIMPAH BANJIR..!!Mungkin Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim mengatur strategi yang 'bijak' dalam mengunapakai  semula kaedah Agama di saat2 akhir menjelang PRU13 bagi mendapatkan pengaruh terhadap pengundi Islam.

Tapi apa yang berlaku sebaliknya agar menginsafi semua ummah.

 
Berlokasi di Masjid Al Bakri Shah Alam, sejurus Anwar mengadakan Kuliah di Tempat Ibadah tersebut, kejadian yang mencatat titik sejarah Rumah Allah itu, banjir telah melimpah memasuki masjid berkenaan. Kupasan selanjutnya DI SINI.


9 comments:

Anonymous said...

sesungguhnya ALLAH murka kerana ada manusia pengamal homoseks mengotori rumahNYA...itu sebab di basuhnya masjid tu...

Anonymous said...

kawan, cakap biar berlapik sikit. Kamu bercakap ttg tuhan. Jgn samakan sifat tuhan dgn makhluk. Kalau betul pun masjid tu kotor dgn maksiat, Allah tak perlu 'basuh', 'siram' mahupun 'cuci'. Dalam Al-Quran dah nyatakan, kalau Allah murka bumi pun boleh terbalik. Pointnya- jgn memperlekehkan Allah Taala. Jgn buat perangai macam Nik Aziz. Tuhan mencarutlah, Nabi mcm mamat kampung la. Ni aqidah ni. Istighfar byk2. Wallaua'lam. Allahu akbar. Allah maha mulia.

Anonymous said...

Kalau dah jadi seseorang Muslim tak mahu ambil iktibar atas apa yg berlaku... habis nak ketepikan sahaja amaran Allah???!!!
Zaman sekarang banyak kes balasan Allah datang COD ... takkan tak perasan...

Anonymous said...

ALLAH DAH BAYAR CASH PADA ANWAR IBRAHIM ATAS SEGALA PERBUATAN MUNGKAR MENGANIAYA ORG LAIN SEMENJAK DR DLM UMNO SEHINGGA KINI. SATU2 WARNA2 DOSA ITU DITELANJANGKAN OLEH ALLAH UTK KEINSAFAN ANWAR IBRAHIM TETAPI ANWAR TIDAK PERNAH PEDULI DGN TANDA2 YG ALLAH TUNJUKKAN. SELAGI DIA TIDAK MENGAKU PERBUATANNYA, SELAGI ITU DOA SETIAP INSAN YG DIANIAYANYA AKAN DIMAKBUL TUHAN..... AMIN

Anonymous said...

Jangan kita cepat sabitkan sesuatu dengan Allah S.W.T, umpama kita mengatakan Allah S.W.T. murka pada sekian sekian sekian.

Hakikatnya, kita tidak tahu. Bukan kita untuk menentukan kepada siapa dan apa kejadian yang boleh dikatakan Allah S.W.T. murka kepada sesuatu.

Perbuatan ini termasuk dalam memperkatakan sesuatu tentang Allah S.W.T. yang kita tidak ketahui. Kita bukannya juru cakap bagi Allah S.W.T. yang mana kita mengetahui secara hakiki tentang Allah S.W.T.

p.s. bukan bererti kita ni sokong Anwar yang mana moralnya amat diragui.

Anonymous said...

Maaf, saya kurang yakin dgn berita ini, klu benda itu berlaku dah tntu kuar dlm berita arus perdana, anwar tu dah krg mulia, jgn kita jadi mcm dia

Anonymous said...

Subhanallah.. Nurul izah sokong murtad.. Ada video, tolong upload.. Mesti betul sebab keluar the star..

Anonymous said...

Salam..wahai umat ISLAM yan gdikasih dan disayangi. Ini baru ALLAH SWT tunjukkan kepada kita supaya melihat akan kejadiannya. Ini baru didalam mesjid, bagaimana pulak esko di dalam KUBUR? Wahai pengikut PAS, janganlah biarkan mesjid terus dikotori oleh manusia yang penuh gelumang dengan dosa dan maksiat. Selamat ISLAM sebelum menjadi pluralisme...semoga ALLAH beri hidayah kepadanya dan kembali ke jalan yang benar.

Anonymous said...

ingat , Allah membayar atau membalas atau menunjukkan murkaNya atau apa jua dariNya kepada makhlukNya, boleh dengan apa saja samada dengan tangan2 hambaNya yang engkar atau dari tangan gamba2Nya yang taat ..
samada dengan air , atau udara , atau angin atau binatang atau apa saja, kerana semuanya itu adalah makhluk ALLAH , yang akan menurut perintah dan kehendak ALLAH pada bila2 masa dan dimana2 saja dalam dunia ini ..

ambillah iktibar dari apa yang berlaku dari kes ini , amaran ..peringatan atau apa istilah sekalipun , itu semuanya dari ALLAH jua , Tsunami itu dari ALLAH , taufan itu dari ALLAH ,
dan jangan lupa dalam islam itu sendiri ada dua istilah , iaitu bala dan ibtila' , fahamkan maksud perkataan ini ..

Powered by Blogger.