Nov 14, 2012

ANWAR MAKI ULAMA' ANJING GARA2 MUFTI PERAK NASIHAT NURUL IZZAH..!!
Walaupun dicemuh dan dimaki dengan gelaran Anjing, nyata Mufti Perak Ustaz Harussani tidak pernah berputus asa dalam menegakkan dakwah Islam bagi menyelamatkan Malaysia dari ancaman musuh dalam selimut Agama Suci Allah.


"Dia perlu bertaubat, bertaubatlah dan tarik balik kenyataan dalam ucapannya itu. Minta maaflah kepada semua. Manusia ini tidak lari daripada melakukan kesilapan, kita mudah melakukan kesilapan."


Itu nasihat beliau apabila menonton sendiri kenyataan kontroversi Nurul Izzah berkaitan hak kebebasan beragama menerusi salah satu forum berkaitan Negara Islam anjuran NGO baru2 ini.

Akan tetapi, Anwar telah menanam persepsi meruntuhkan usaha Ustaz Harussani ini dalam memainkan peranannya selaku salah seorang Ulama' di Negara ini. Maka diarah penyokong2 nya memekakkan telinga terhadap setiap kenyataan beliau.

Malah diarah pula dengan pelbagai cemuhan seolah2 Anwar mengepalai sebuah Kumpulah Jahiliyah menentang sebarang dakwah Islam. Sama seperti yang berlaku pada zaman penyebaran Agama Islam para Khulafa' Ar Rasyiddin satu ketika dahulu.

Mengapa dicemuh? Kerana mengkritik pendirian rakan sekutu Anwar dari DAP berkaitan soal perlaksanaan dasar Islam.


“Apabila anda bertanya saya, tiada paksaan dalam beragama…bagaimana seseorang itu boleh berkata, maaflah, ini (kebebasan beragama) hanya terpakai kepada orang bukan Melayu, ia sepatutnya diguna pakai secara sama rata." 


Itu kenyataan Nurul Izzah selaku panel dalam forum bertajuk "Negara Islam: Versi Mana; Siapa Bertanggungjawab?" baru2 ini.


Bukti lebih jelas? Tonton Video di atas yang sempat dirakamkan pada Forum berkenaan.

Lagi artikel Berkaitan (KLIK pada tajuk di bawah) :-
  
ISU MURTAD DARI PANDANGAN WARIS JARI HANTU ANWAR..!!

 

 

 

7 comments:

Anonymous said...

anwar telah terlalu lama menjauhkan diri drp islam sebenarnya.... dia lupa apa itu islam, apa dan siapa itu allah.....

hanya balasan allah didunia sahaja menanti anwar, lihat la nanti !!!

Kutukan Dewata said...

salam,

mengapa kita membuang masa melayan budak hingusan.

lahir daripada keluarga yang porak peranda moral dan akidahnya.sudah tentu keluar ungkapan yang porak peranda juga.dia siapa?????

kalaulah ungkapan kata-kata itu lahir daripada mulut nik aziz atau haji hadi barulah boleh kita ambil serius.

buang masa aje melayan orang yang gilakan publisiti ketika popularitinya jatuh merudum dilanda gelombang raja nong chik.

Anonymous said...

Pesurjaya PAS perak hendak mendengar dari mulut nurul izzah sendiri mengenai kenyataan yang dibuat nurul sebelum beliau membuat komen... Adakah ini pemikiran kolot PAS, hanya percaya akan keterangan seseorang walaupun dia akan menafikannya.. Siapa berak tengah jalan nak mengaku.. Itulah masalahnya bila selalu dengar ceramah dan percaya pada apa yang keluar dari ceramah sahaja.. Di cadangkan beliau melihat sendiri rakaman semasa nurul membuat statement.. Lepas itu komen.. Tak akan rakaman pun boleh ditipu.. Ini bukan kes seks anwar, ramai yang hadir pada hari tersebut..

Anonymous said...

Jangan lupa lagi satu statement nurul izzah pada forum yang sama.. Iaitu majlis agama tidak boleh menggangu privasi seseorang jika mereka melakukan maksiat jika bukan ditempat awam.. Maksudnya tiada serbuan pejabat agama spt dalam kes dr badrulamin, matsabu dll lagi... Pendek kata maksiat boleh fibuat tetapi bukan ditempat awam..

Anonymous said...

Kita tengok meeting PAS kat Kelantan ni.. Siapa berani buka mulut untuk membetulkan PAS.. Sudah pasti orang ini akan ditanam sendiri oleh PAS dan Geng masa pru nanti..

Anonymous said...

Isu menjatuhkan umno / bn adalah LEBIH PENTING dari soal akidah yang mengatakan umat islam boleh memilih agama sendiri atau murtad.. ITU kenyataan musyridil haram PAS NIK AZIZ.. Apa pula pendapat pemimpin pemimpin PAS yang lain.. Mesti tak berani nak cabar NIK AZIZ punya.. Adakah ini sikap pemimpin islam.. Lebih suka bergaduh sesama islam dari menegakkan aqidah islam..

Anonymous said...

Tajok hari ini :-

Jundullah .

Siapa itu ?

Nyamok buat Namrud !

Ada kah sebutir peluru yang diukir nama Allah dan Muhammad diikuti qalam La hau la wala quwwataillah billah boleh menjadi Jundullah ?

Good question !

Ingatlah : wa makaru wama karallah wallahu khairulmakirin !

Sekiranya Allah ingin mematikan seseorang insan itu terutama yang sangat mungkar dan onernya dalam menhina agama Allah dimata manusia ramai dan menyesatkan manusia islam dan umum , maka Allah akan hantar Jundullah nya sendiri melangsaikan urusan ugamanya.

Jangan main-main dengan yang maha berqudrat dan beriradat !

- abu ahmed : the eastern mobilizator for Armageddon...much bigger than local politics

Powered by Blogger.