Oct 31, 2012

TERKINI.. KAK WAN UMUM BERTANDING DI DUN SELANGOR..!!?Jika sebelum ini Presiden PKR Wan Azizah mendakwa beliau berkemungkinan akan bertanding di kerusi DUN Pulau Pinang, kini PKR Selangor pula menawarkan beliau bertanding di 4 buah kerusi DUN di Negeri tersebut.

Kawasan yang diumumkan oleh Ketua Penerangan PKR Shuhaimi Shaifie hari ini kepada Sinar Harian adalah  Dun Seri Muda, Kota Anggerik, Seri Setia dan Sementa.

Agak musykil dengan tawaran di sebuah Negeri yang menghadapi kepimpinan yang melibatkan Khalid Gagap dan musuh sekutu Azmin Ali. 

Menurut sumber dalaman PKR Negeri, Kak Wan diminta untuk memantau strategi sulit Azmin Ali yang mahu menumbangkan Khalid Gagap dan kuncu2nya lantas merampas kuasa tersebut. Ianya disokong secara sulit oleh Anwar Ibrahim sendiri dengan alasan mahu memberi jawatan berstatus Menteri jika Pakatan menang pada PRU13. Bagaimana pula jika Pakatan tewas pada PRU13?

Kak Wan diketahui tidak seteru dengan Azmin Ali yang berdepan masalah moral.

Kuncu2 Khalid Gagap dikatakan meminta jasa baik Kak Wan menggunakan platform jawatan No. 1 Parti untuk mengawal tindakan kotor Azmin Ali ini dan mempertahankan kepimpinan Khalid Ibrahim.

Kebuntuan dalam berdepan masalah kepimpinan PKR Negeri Selangor ini turut mendapat rungutan dari rakan Pakatan iaitu DAP dan PAS yang semakin bosan dengan permainan kotor dalam parti milik Anwar.

0 comments:

Powered by Blogger.