Oct 4, 2012

FITNAH RAPID - PARLIMEN KECOH NURUL IZZAH NAK 'TUMBUK' AZALINA..!!








Ahli Parlimen Pengerang Azalina Othman Said mendedahkan peserta luar yang mengambil bahagian dalam perhimpunan Himpunan Hijau membantah  projek petrokimia Pengerang pada 30 September lalu masing-masing telah dibayar RM30, dakwa Ahli Parlimennya, Datuk Azalina Othman hari ini.

Membahaskan bajet di Dewan Rakyat, Azalina berkata itulah sebabnya pihak penganjur berjaya menarik orang ramai, yang didakwanya kebanyakannya orang luar untuk menghadiri perhimpunan tersebut.

Azalina berkata pihak penganjur mendakwa perhimpunan itu dihadiri 7,000 tetapi beliau sebaliknya mendakwa telah difahamkan hanya 3,000 orang yang hadir kerana kawasan tersebut kecil.

Oleh itu, beliau tidak tahu bagaimana kawasan itu boleh memuatkan seramai 7,000 orang, sambil mendakwa ramai daripada mereka yang hadir itu adalah orang luar dan dibayar RM30 setiap orang.
Kenyataan itu mendorong Nurul Izzah Anwar (PKR-Lembah Pantai) cuba bangkit untuk menjadi jaguh kampung di Parlimen mencelah bagi mendapatkan penjelasan mengenai asas tuduhan tersebut, tetapi Azalina enggan memberi laluan kepadanya untuk bercakap.

Nurul Izzah dilihat silap memilih lawan dalam gelanggang silat tatkala pertikaman lidah dengan itu menyebabkan anak emas Anwar ini tergamam seketika.
Azalina sebelum ini mencabar ahli Parlimen PAS Kubang Kerian, Salahuddin Ayub untuk berdebat mengenai projek tersebut, kerana naib presiden PAS itu mendakwa penduduk Pengerang telah menjadi mangsanya.

Bekas Ketua Puteri UMNO Malaysia itu juga mengesahkan bakal mengheret Mazlan Aliman ke Mahkamah dengan menyerahkan bidang kebijaksanaan peguamnya sebagai langkah susulan.

11 comments:

melayuangkat said...

Seret jangan tak seret...jangan jadi macam seorang menteri tu..asyik bagi amaran demi amaran je..Syabas Aza, jangan bagi mereka peluang. Berani kerana benar...

Kalau sesiapa nak bertumbuk, Aza mesti tak ada problem, black belt ada..

Anonymous said...

nurul ijah nak lawan azalina ?? hahaha hoii nurul kau tu kaki putar alam sama macam bapak kau hanya unggas jee , lain kali tak payah nak nyampok lagi bertambah bodoh nampaknya

Nawari Yaacob said...

Aza tolong sikit budak yg tak sedar diri nie. Melalak-meraung ikut suka dia aje. Be realist & jangan sorot dgn benda yg menyusahkan masa depan ramai org. Lantak kau lah nurul if u want to gamble with your life but not the rakyat. What've u done to Pantai Dalamer thats need u??

Nawari Yaacob said...

Aza tolong sikit budak yg tak sedar diri nie. Melalak-meraung ikut suka dia aje. Be realist & jangan sorot dgn benda yg menyusahkan masa depan ramai org. Lantak kau lah nurul if u want to gamble with your life but not the rakyat. What've u done to Pantai Dalamer thats need u??

Anonymous said...

Nk lawan berhujah dgn aza?????? jd badot la koe nurul..... ckp p0n tergagap2.... adoi.....

Anonymous said...

Bodoh lah bergaduh sesama sendiri!!! Kau orang tak perasan cina cina dan keling keling dan benggali dok tepok tangan?? Jahilll!!!

zailan said...

dalam keadaan berhadapan dengan kaum2 yang bukan islam dalam negera ini, sikap dan penentangan yang keras perlu dibuat oleh sebahagian pemimpin. MUSUH yang sebenar adalah bukan islam PENGKIANAT kepada negara ini adalah mereka yang beragama islam dan berbangsa melayu

Fatin Liyana said...

hihihi

kesian nurul. kan dah kena

KHAIRUL AZIZI said...

apa benda buatpun bantah.putrajaya bantah,klia bantah,jambatan p pinang bantah.lasst sekali depa yg nak rebut..bengong

Anonymous said...

anak dulang emas anwar ni tak reti apa2 pun trlajak masuk politik nak bela papanya yg kotor sekotor2nya. tak payah nak tunjuk pandai. kawasan kamu pun tak terjaga nak jaga kawasan org lain..tinggal berapa hari je kamu kena jaga pantai dalam..menang pun dulu sbb org trpedaya dgn lidah kamu yg brbelit2 menipu dan meminta simpati..pru13 jngn ingat boleh menang lg...rentikan nak tunjuk hebat dgn azalina..kamu anak papa yg takde merit langsung...kamu sekeluarga hidup pun penuh dgn kemaksiatan dan rasuah tak payahlah nak tipu rakyat lg...

Rosman Din said...

Alangkah baiknya kalau ahli politik MELAYU pakat2 masuk BN sebabnya sekarang lebih 60% PARLIMEN diwakili oleh BUMIPUTRA yang pastinya beragama ISLAM.... Kalau MELAYU bersatu hati... kan dah senang2 kita nak ubah2 apa apa perlembagaan sebab majoriti 2/3 dah milik org melayu beragama ISLAM. Ini tak..disebabkan berbeza fahaman kita berpecah... Cuba lihat bangsa lain.. Kaum Cina contohnya... demi bangsa mereka sanggup letakkan LAMBANG PARTI no 2.. tapi org kita LAMBANG PARTI tu No 1... hinggakan sanggup bermusuh... Fikir2kan lahhh

Powered by Blogger.