Sep 22, 2012

PRU13 - PAS PENANG UMUM KERAJAAN PERPADUAN BERSAMA UMNO..!!
Penganjuran Demonstrasi yang berlangsung semalam melibatkan 2 Kumpulan umat Islam dilihat 'menyedihkan' walaupun dengan tujuan dan misi yang sama mengutuk penerbitan filem Innocence of Muslims dari seorang Pengarah Filem di US.

Mungkin akibat daripada campurtangan sayap PKR iaitu AMK, Pemuda PAS gagal bergabung tenaga bersama Pemuda UMNO dan beberapa NGO bagi menyatakan bantahan keras dengan satu suara terhadap filem tersebut.


Namun ianya lebih bergema dengan lebih 'jelas' di Penang. Menerusi sumber gambar yang dipetik Blog Pisau.net, Kedua2 parti ini mengepalai satu perhimpunan sama beberapa beberapa NGO Negeri mewakili rakyat Penang membantah filem yang menghina Rasullullah SAW.

Mengapa 2 parti ini bergabung tenaga di sebuah Kerajaan Negeri yang diterajui DAP? Mengapa ianya sukar direalisasi dalam penganjuran di KL melibatkan Pemuda PAS dan UMNO semalam?


PAS Penang dilihat lebih awal 'menyedari' akan kebencian DAP terhadap Islam. Tiada alasan yang mampu diterima dengan kenyataan spontan dan emosi dari Pengerusi DAP Perak Ngeh Koh Ham yang menganggap  kecaman terhadap filem Innocence Of Muslims sebagai isu remeh dan ringan yang tidak perlu dititikberatkan mana2 masyarakat di Negara ini.

Mungkin Ngeh menganggap Rasullullah SAW itu hanya manusia seperti yang digambarkan filem tersebut? Agak biadap. Tindakan undang2 mesti diambil ke atas beliau yang juga merupakan anak saudara kepada Pengasas Parti Komunis Malaya Chin Peng ini.

Alasan DAP mendakwa kenyataan beliau bersifat peribadi agak 'memualkan'. Begitu ramai pimpinan DAP 'gemar' mengeluarkan kenyataan bersifat demikian. Kenyataan Karpal berkaitan Undang2 Syariah bersifat peribadi. Kenyataan Ngeh juga bersifat peribadi. Lepas ini, siapa pula dari kalangan Pemimpin parti ini bakal mengeluarkan kenyataan peribadi?


Lebih 'jijik' apabila ianya turut dipertahankan beberapa Pimpinan PAS yang 'termakan' hasutan Parasit yang dibina dalam parti tersebut. Mengapa terlalu tamakkan kuasa sehingga kenyataan2 yang menggambarkan pendirian yang dilihat menghina Islam dari beberapa Pemimpin DAP secara terang2 an mesti dipertahankan parti Islam ini? Busuk sungguh UMNO pada mata Parasit2 ini sehingga sanggup mempertahankan Pemimpin2 ini.

Adakah ianya menunjukkan 'kejayaan' PAS 'mendakwah DAP mengenai Islam setelah kerjasama yang dibina pada tahun 1999 hingga 2003 menerusi Barisan Alternatif (BA), kemudian disatukan semula menerusi percubaan kedua atas tiket Pakatan sejurus PRU12 yang lalu?

Adakah ia menggambarkan gabungan tenaga PAS dan UMNO bakal menjadi realiti setelah DAP mengepalai Kerajaan Pusat kelak? Sebagaimana yang bakal berlaku di Penang? Tepuk dada, tanya iman.


SYABAS BUAT MCA DAN MIC kerana turut serta mengecam Filem Innocence Of Muslims. Sangat jelas konsep menghormai perpaduan Agama dan Kaum di Malaysia terus menjadi slogan dan amalan menerusi konsep kerjasama komponan BN.

Walau diredah pelbagai masalah, semangat dan tekad menggenggam perpaduan ini tidak pernah berganjak. SYABAS juga buat beberapa Pemimpin NGO Belia Cina dan India yang turut menyatakan bantahan tersebut. Mereka ini jelas lebih yakin dengan  Pentadbiran BN sedia ada berbanding gabungan Pakatan Pembangkang yang bersifat sementara demi kepentingan kuasa semata2.
4 comments:

Anonymous said...

Salam saya Kepada Dr. Hatta,

saya kenal Dr. Bekas pelajar perubatan UKM, Saya yang menyediakan ujian amali untuk Histologi.
Pesan saya, jangan membelakangkan agama islam untuk kepentingan politik Dr..
saya tahu Dr. takut kepada PKR dan DAP, tapi tidak takut kepada hukuman Allah.
Diatas kata kata Dr. Hatta, tunggulah balasan dari NYA.
sekian

Anonymous said...

Adakah Khoo Ham juga dapat dana dari SOROS dan Freemanson... Agenda menjatuhkan islam secara perlahan..

Anonymous said...

pukimak hang la hatta..bacul..!! hang boleh sokong cina babi ngeh tu..islam jenih apa hang ni....!! munafikun betul la hang hatta..

Anonymous said...

Pathetic these people blogger & commenter writing nothing but piece of rubbish telling expectation than real fact. Do you wanna know the real fact? The whole world knew UMNO/BN is in total rejection hence what and who are you crabbing? Stop cursing and bullshitting in the name of Islam, Malay and nation

Powered by Blogger.