Sep 2, 2012

NIK AZIZ GELAR 'ANWAR CILAKO' ARAH PENYOKONG PIJAK GAMBAR NAJIB..!!







"Kerja ini bukan kerja orang Melayu dan orang Islam. Orang Islam pun tidak, orang Melayu pun tidak. Ini sangat mendukacitakan dan memalukan, gambar yang saya tengok itu bukan Melayu (yang melakukannya). Kita orang Islam diajar jangan buat kepada orang lain. Kalau orang lain buat kepada kita, (maka) kita akan marah."






Itu kenyataan terbaru MB Kelantan Nik Aziz Nik Mat. Sudah pasti kenyataan ini ditujukan kepada puak2 penyokong Anwar yang bertindak melampaui batasan memijak gambar PM Najib Tun Razak. Mengapa Nik Aziz bertindak membela Perdana Menteri?

Jika dilihat rekod menerusi kronologi, Najib sememangnya seorang pemimpin yang menghormati Pimpinan lawan terutamanya PAS dan DAP tanpa melakukan serangan peribadi melampau. Apatah lagi Nik Aziz sejak Najib berkecimpung dalam politik. 

Malah Najib dalam mana2 sessi perjumpaan rasmi atau tidak rasmi sentiasa bersalaman dan mengambil berat terhadap pimpinan dan penyokong Pembangkang walaupun beliau dihina sejak sekian lama dari pihak mereka.





Berbeza dengan Anwar, Najib konsisten dan bersederhana dalam melakukan kritikan membina terhadap prinsip dan dasar kepimpinan. (KLIK DI SINI untuk lihat perbandingan kronologi kenyataaan NAJIB dan ANWAR terhadap Nik Aziz sejak kedua2 pemimpin ini terlibat dalam politik.)
 
Nik Aziz juga tidak bersetuju dengan tindakan peserta perhimpunan itu yang dikatakan menukar bendera Jalur Gemilang dengan bendera baru berwarna merah putih seakan-akan bendera Singapura.



12 comments:

Anonymous said...

rasa-rasanya besok lusa Pok Nik ni kena 'gag order' oleh mursydul am pakatan...takcaya tengoklah

Anonymous said...

ho ho ho stop!
wa fikir mamat2 tu dah marah..tu pasal la dia orang wat bende tu. entah apa najib dah buat kat togeh2 tu wa pun tak tau..tapi nikajis sedia maklum kot...'kenapa orang melayu yang tersurat malah tersirat agama nya islam tuh jadik sasau.'
hantu kome

Anonymous said...

ape ka bodoh la cine2 tua bangka tu buat.....sah depa tue bekas kominis...x sdr diri menumpang di tanah melayu...bangga ke pakatan rakyat buat macam tue.....tue budak2 je yob yg buat..tah cine jual surat kabar mane tg dpt upah wat keje mcm tue pada hari kemerdekaan kita tanah melayu atau malaysia....sebab tue la pakatan nyuruh kerajaan mansohkan ISA......PAKATAN BODOH....PKR N PAS JADI HAMBA DUIT DAP...JADI KAMBING DAP...JADI BALACI DAP....PAS BODOH NAK NEGAK AGAMA TAPI BERSETONGKOL NGAN PELIWAT N KAFIR....

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

Iklan bodo kat atas tulong remove tak boleh ke, admin? Aku sampai lupa nak komen apa tadi.. siau betul..

Anonymous said...

sekurang2nya Nik Ajis tau menghormat org lain dan tau guna akal fikiran

Anonymous said...

menatang umno dan seluruh isinya celako...

kalu ada yg hina nabi s.a.w, puak-puak umno duk diam2..main kote main betina lagi best katanya...

kena rakyat duk hina pemimpin korup depa.... tengah main dengan bini pun sanggup cabut dulu...melompat marah... mulianya pemimpin depa berbanding dengan nabi umat islam.

perangai pemimpin depa dah seiras dengan iblis... hanya iblis saja yang tak marah... ha ha ha...

dulu ada gambar 2-3 anak iblis yang kencing gambar nik aziz dan hj hadi... tarak2 apa2 pun.... tarak PAS bising2 giler meroyan babi mcm geng puaka umno pun... ha ha ha..

tak jadi kudis pun pada org PAS... ha ha ha ha... orang mcm pemimpin umno je akan berkudis... sebab depa mmg kudis... kudis masyarakat kudis agama...

kah kah kah kah.....

Anonymous said...

anon kah kah kah

ko setuju ke mukmin tu londeh seluar depan ko? ko jawablah. ko suka atau ko rasa terhina. yang pasti foto tu tak rasa dihina (kerana ia adalah foto) tetapi umat yang ada maruah tidakkah rasa terhina melihat aksi pemuda berkenaan? ko mukmin ke?

Anonymous said...

yg memijak tu ko tungu je lh balasan ko berani pijak bumi Malaysia ni lg ke x? muka2 yg dh ade dlm video ni ..tggu balasan korang!!hidup ko x kan aman! mmg anjing biadap! lu x suka jgn ada kat malaysia la..berambus! kurang ajar!!

Anonymous said...

monyet2 x sedar diri nie berani wat kerja kuang ajar kat bumi melayu ni kpd pemimpin melayu??? Knp najib harus bg muka kat mrk lagi? mrk main2kan '1mlsia'-mrk tuntut yg bukan2,kita kasi krn takut hilang undi mrk..mrk gelak2 ramai2..tp masa PR Kecil tiada satupun saluran kaum mrk yg kita menang..kita tetap kalah krn mrk pandai main politik..wayang & dalang adalah mrk!!fikirkanlah

Anonymous said...

Anon kah.kah.kah sial. Ko ni sial lah, kenapa nk sokong org yg pijak gambar org Islam? Mari aku pijak gambar mak ko nk?? Sikit2 asyik spin gambr Pork Nik kena kencing..sape yg kencing pulak? org PAS ke? Xpn aku tgk pun dikhalayak org kencing kt gmbr Pork Nik atau Hardy. Malah dulu ada seorang blogger ckp nk bunuh Pork Nik, cpt2 Polis trace dan tangkap mamat tu.. bangang la ko macai PASial. Asyik nk cari pasal dgn org Islam jugak!

Anonymous said...

yang buat kelaku mcm tu semua adalah spesis monyet2 dan berok2 yang baru keluar dari hutan...akal letak kat lutut...pada anon kah...kah...kah...kalau mak bapak mu kena pijak x marah ker..atau mu ni ank haram x de makbapak...sbb tu perangai sama dgn anuar berahim...

Powered by Blogger.