Sep 22, 2012

NAJIB AKHIRNYA BERSUARA ISU SUARAM..!!
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk menyiasat dakwaan penyaluran dana asing kepada Suara Rakyat Malaysia (Suaram).
  
"Biar pihak Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan pihak berkuasa berkaitan siasat (perkara itu)," katanya kepada Bernama selepas melancarkan Bangunan Pusat Transformasi Bandar (UTC) di Pudu Sentral di sini, hari ini.
  
Sebelum ini, siasatan awal SSM mendapati wujud transaksi dana antara Suaram dan Suara Inisiatif Sdn Bhd.
  
Bagaimanapun, Suaram yang mendakwa mereka sebagai sebuah badan bukan kerajaan didapati tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS).
  
Diminta mengulas mengenai keputusan kerajaan Arab Saudi menolak permohonan kuota tambahan jemaah haji Malaysia, Najib berkata beliau menyerahkan perkara itu kepada kerajaan negara itu untuk membuat keputusan

1 comments:

Anonymous said...

PAS & PKR LAH BANGSAT POLITIK YG MENYEBABKAN KERAJAAN ARAB SAUDI TIDAK MUNGIN MENIMBANGKAN KOUTA TAMBAHAN UTK MSIA SEBAB BERLAKUNYA BERSIH DI KOTA MEKAH TAK LAMA DULU. BUKAN SAJA BANGSAT POLITIK, MEREKA INI JUGA ADALAH BANGSAT AGAMA. SEMOGA ALLAH TIDAK MENERIMA KUNJUNGAN MEREKA ITU YG JELAS MEMPUNYAI NIAT SELAIN DRP BERIBADAT...

Powered by Blogger.