Sep 1, 2012

KDN SAHKAN AKAN SIASAT - ANWAR JANJI AKAN TUKAR BENDERA MALAYSIA..!!?

Pihak polis akan menjalankan siasatan dengan adil dan telus mengenai tindakan melampau peserta Himpunan Janji Bersih di Dataran Merdeka di ibu negara yang bertindak kurang ajar apabila mengibarkan bendera yang mereka dakwa akan menggantikan Jalur Gemilang dan menghina Perdana Menteri dengan memijak gambarnya.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pada masa yang sama, siasatan juga akan dilakukan berhubung insiden bas yang dinaiki Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam program jelajah merdekanya disimbah cat dan dibaling batu di sini pagi ini.

Beliau berkata, insiden yang berlaku di Dataran Merdeka dan Kota Bharu pagi ini tidak ada bezanya kerana dilakukan oleh mereka yang melampau.

Terima kasih Datuk Seri, akan tetapi mesti diingat mengapa berlakunya serangan terhadap Bas kebanggaan Anwar itu. Anwar, U ask your 'rakan seperjuangan' Hishamuddin Rais.
 

Anwar marah kata orang2 UMNO samseng serang Bas kebanggaan dia di KB. Saya nak tanya saudara Anwar, adakah mengoyak dan memijak Pemimpin No. 1 kami Najib Razak oleh puak2 gerombolan kamu pada Perhimpunan malam merdeka tempoh hari itu TIDAK SAMSENG?

ANWAR... Aku cabar kau nyatakan pendirian berkaitan isu tukar Bendera Jalur Gemilang.

23 comments:

Anonymous said...

Bermula dari Kerajaan Sriwijaya di Riau Indonesia yang beragama Animism (agama menyembah hewan atau pokok, pohon). Kerajaan Sriwijaya melakukan perniagaan dengan raja2 di China dan raja2 di Arab, sehingga panji MERAH PUTIH dipergunakan oleh Kerajaan Sriwijaya pada waktu itu

Islam merubah Kerajaan Sriwijaya menjadi kerajaan Melayu dengan panji MERAH PUTIH, warna merah dari China dan warna putih dari Arab (Islam).

Raja Melayu mempunyai 4 orang istri dan banyak anak, sehingga Pangeran Parameswara pindah ke Singapura untuk menghindari perang saudara. Singapura juga menggunakan panji MERAH PUTIH dari dulu sampai sekarang.

Kerajaan2 Islam di Malaysia adalah peranakan Melayu (keturunan Melayu), sehingga panji MERAH PUTIH dipergunakan oleh kerajaan2 Melayu tertentu di Malaysia. Panji Merah Putih dipergunakan oleh semua kerajaan Melayu untuk mencegah perang saudara di antara kaum Melayu pada waktu itu.

Marilah kita mengabungkan NKRI (negara kesatuan Republik Indonesia) dengan Malaysia dengan Brunai Darusallam untuk menjadi Kerajaan Melayu terbesar di Asia Tenggara sekarang ini

Anonymous said...Marilah kita hilangkan permusuhan dan hilangkan kebencian di antara sesama Kaum Melayu di Malaysia, di Indonesia dan di Brunai Darusallam,.

Marilah kita membuat negara Melayu terbesar di Asia Tenggara sekarang ini.

Kita gabungkan NKRI (negara kesatuan Republik Indonesia) dengan Malaysia dan Brunai Darusallam untuk menghidubkan Kaum Melayu di Asia Tenggar pada massa kini

Wasallam

Haji Muhammad Abdullah dari Jakarta Indonesia

Anonymous said...

Tn Hj Muhamad Abdullah
Jangan terlalu berimaginasi
Masing masing Negara sudah merdeka
Masing masing negara sudah selesa
yang penting masing masing rakyat harus sedar akan ancaman dan tangan tangan liar yang cuba mengadu domba bangsa Melayu Nusantara yang majoritinya adalah Islam.

Komunisma sudah hampir pupus, yang ada hanyalah agenda zionisma , freemason, illuminati, jesuit yang mahu menguasai dunia melalui proksi proksi seperti Anuar Ibrahim di Malaysia dan ramai yang terdapat dinegara Timur Tengah...

Islam Nusantara adalah halangan terakhir tangan tangan ghaib itu.

Sila rajin membaca Non Military Warfare .. Tn Hj akan faham maksud saya

usin said...

asalam haji muhammad abdullah, apa yg tuan merepek ni. pola politik malaysia dan indonesia tidak sama dan amat mustahil untuk disamakan. hanya susur galur yg sama bukan bermakna sistemnya sama. biarlah indonesia dgn sistemnya, malaysia dgn sistem politiknya. yg penting bukan berapa besar negara itu, tetapi berapa kukuh politiknya. negara besar yg porak peranda tak akan menyenangkan jiwa raga rakyatnya. sekian...

Anonymous said...

Pakatan Rakyat sial..

hamba Allah said...

salam tn haji:

apa guna jika kita cuma ada nikri atas dasar warna bendera tetapi zat batiniah keislamannya tiada?

apakah singapura yg punya bendera merah putih menyanjung islam dna menyanjung melayu tn haji? di mana ltk islam dan melayu di bumi singapura? sila beri jawabnya. kukug islam dan bangsa melayu bukan pd bendera yg sama tapi pd iltizam dan akad yg di sefahami bersama.

apakah indonesia menjadi negara ulung menerajui bangsa melayu dan islam? lihat di negara tn haji sendiri, bukan saya menghina... tetapi ini hakikat. di mana islam di mertabatkan? hanya punya bendera erah putih tidak menjanjikan islam itu tinggi dan bangsa melayu itu gah. bagaimana islam mahu ditinggikan jika ianya sudah diliberalkan secara pukal? islam bisa kahwin kristian atas kertas. kami di malaysia tidak rela menggadai islam dan bangsa melayu ke lubang paling bawah. biar bendera kami tidak berwarna merah putih tetapi tindakan kami sbg bangsa melayu berdaulat dan menjunjung islam paling tinggi kami nobat dalam perbuatan, perkataan dan niat... Demi Allah

Mordechai Kuchai said...

Cakap macam orang tak sekolah. Tak rajin membaca.

Apa cerita sejarah lama lama sedangkan adik beradik sendiri berasah parang kalau lain parti politik.

Kalau bergabung dengan Indonesia jahanam lah kita. Tahu tak Indonesia sejak dari sebelum merdeka hingga kini bergelora dari segi politik dan pemerintahan?. Masaalah mereka tidak pernah selesai. Sekarang jadi negara demokrasi tapi demokrasi dia entah apa apa. Masih lagi bergelora.

Misalnya Presiden hanya boleh 2 penggal. Nak ikut negara maju konon. Sudah lah negari miskin pemimpin yang berkeliber, di jadikan pemimpin 2 penggal. Apa yang Presiden buat nak memajukan negara yang daif untuk 2 penggal? Lain USA. Mereka ada seribu orang yang layak jadi Presiden.

Negara yang tidak pernah aman makmur walau sehari pun?

Tahu tak pemimpin Indonesia yang terbaik pernah di lahirkan Indonesia adalah pemimpin komunis Indonesia D.N. Aidit dan rakan rakannya. Malah Sukarno pun dengar nasihatnya.

Tahu tak Sukarno takut proklamasi kemerdekaan Indonesia sementara Jepun menduduki Indonesia sebelum kedatangan Belanda? Sukarno di heret dan di culik oleh rakan rakanya untuk di paksa melakukan proklamasi Kemerdekaan.

Tahu tak kemerdekaan Indonesia itu di curi sementara peralihan kuasa antara Jepun dan Belanda. Semasa penjajahan Jepun. Semasa itu Sukarno baik dengan Jepun dan pernah ke Jepun. Kalau tak mana datang Seri Dewi isteri Jepun dia. Ini Sukarno berani bab serupa Anuwar.

Tahu tak Brunei memanggil pelajarnya pulang pada tahun 70an dari ITM kerana bimbang rakyatnya di hasut supaya Brunei bergabung dengan Malaysia?

Tahu tak Azahari pernah memperjuangkan untuk menjadikan Pulau Borneo satu negara?

Kalau kurang pengetahuan janganlah bagi cadangan tentang nasib masa depan negara dalam bahaya. Kalau ramai orang macam ni rosak lah negara tercinta kita. Kerana ilmunya di kedai kedai kopi. Dari mulut mulut orang.

Selama saya membaca tak pula pernah terbaca warna merah putih tu raja raja guna. Buku sejarah mana dia ni baca? Tolong bagi rujukan?

Warna putih ya ada saya jumpa. Kalau sultan sekarang memakai warna kuning tapi Sultan Melaka memakai warna putih. Dari buku Sejarah Melayu.

Anonymous said...

Khalid Gagap cuba spin cerita lagi.. Kata SUK ikut peraturan biasa sambut ambang kemerdekaan di selangor.. Jemput anwar tapi tak sultan selangor.. Mana hormat nya kepada raja.. Dah tak ada.. Hilang raja melayu.. Hilang lah panji yang menjaga agama dan bangsa melayu..

Anonymous said...

Sultan selangor tak batak pun nak pergi sambut malam kemerdekaan dengan puak puak PR tu.. Cuma, rakyat melayu dan selangor khususnya telah dapat gambaran jika puak puak ini dapat memerintah selangor.. Fikirlah sebelum memangkah sebelum PRU 13 nanti..

Anonymous said...

Tidak ada Parti Paling Sundal dalam Dunia melainkan Parti Kencing Rakyat. Agenda mereka hanya nak memerintah negara..tetapi haluannya berbeza?

3 dalam 1

1. Komunisme
2. Islamic
3. Sekularistic

Nak baca macamana ni?.Kalau manusia dicantumkan 3 bahagian.

1. Kepala - Anuar
2. Tubuh - Nik Aziz/Hj Hadi
3. Kaki - LGE/Karpal

So boleh dirumuskan -

Segala tindak tanduk perancangan dan idea datangnya dari Kepala butuh Anuar, PAS hanya pak angguk dan mengiakan segala apa yang cuba dirancang disamping menjadi Guru Taici Chuan yang maha agung, tetapi hala tuju masih berpaksi pada DAP yang akan menentukan perjalanan tersebut menguntungkan mereka....

Maka disini Melayu2 didalam PKR dan PAS adalah Melayu yang KONONNYA islam, tetap dan harus menjadi Anjing tunggangan DAP tidak boleh tidak mereka WAJIB...apabila perkataan WAJIB itu timbul, maka berdosa besar kalau tidak mempertahankan sekutu mereka.

CERITA Khalid Gagap menyatakan Manifesto adalah bukan satu perjanjian, maka disini rakyat secara terang-terangan telah ditipu.

Sedar atau tidak buku jingga yg mereka keluarkan juga adalah gula2 penipuan mereka juga. Selama ini apa yg kita perhatikan kalau boleh semuanya rakyat mahukan percuma?. Apa yg BN beri walau tidak 100% tetapi rakyat gembira kerana janji tertunai. PR dgn janji bulan & bintang hinggakan nak bagi anak ayam makan pun tak termampu masih lagi dijulang? Sememangnya penyokong2 PR ni adalah sebangsat-bangsat manusia. Apa yang di ketahui sememangnya penyokong2 PR adalah waris2 dan saki baki penyokong KOMUNIS yang masih lagi hidup.

Anonymous said...

Suasana politin Malaysia semakin jijik!!!!! Minda rakyat semakin rosak dik Anuar Ibrahim dan kelemahan KDN. Kenapa??? dan Mengapa??? Inilah tindakan Kerajaan Najib yang menghapuskan ISA.

Anonymous said...

bukan ke bendera malaysia dah ada warna merah putih, di tambah kuning dan biru,. bukan ke itu cantik dan melambangkan islam, raja, keamanan, kestabilan,.. apa yang merepek ni,.. kalau merah terlebih sangat maknanya garang dah tentu garang menbawa makna tak adil,,, fikirlah weh budak budak mentah weh, apa kamu buat tu buang masa saja, balik tidur lagi baik, besok kamu nak kerja shift, ngantuk tempak kerja boleh buang kerja,.. kamu jugak yg rugi,..

Anonymous said...

PENANG FOR SALE..

GOOD SYNOPSIS WHAT IS HAPPENING TO PENANG..

Dr Thor Teng Ghee of Gerakan should sue LGE for saying that he will sell whole penang if he become a CM.. This is a very bad remark for him from CM..

Anonymous said...

Hanya satu parti sahaja yang consistent dalam PR..

Consistent nak buat anti hoping law.. PKR totally opposite

Consistent tolak hudud.. PAS bacul dan berubah ubah..

Jadi DAP sahajalah yang consistent..

Selamat jalan hududAnonymous said...

Selangor tak jemput tuanku sebab hendak tukar sambutan alam kemerdekaan kepada ceramah politik selangor terbesar siap dengan bunga api gunakan wang rakyat selangor.. Takut nanti sultan murka..

Anonymous said...

Syabas kumpulan keselamatan kerana tidak dipergunakan oleh puak PR di Selangor dalam pembarisan ambang merdeka di selangor.. Itulah mereka ini semua diletak dibawah kuasa suruhanraya diraja dibawah kuasa raja.. Percayalah kerajaan PR mesti akan tukar ini semua jika mereka memerintah..,

Anonymous said...

KENAPA PR NI BOLEH DUDUK DALAM PAKATAN BERSAMA TETAPI MEMPUNYAI PANDANGAN ATAU PRINSIP BERBEZA...

ITU SEBENARNYA ADALAH TAKTIK MEREKA BAGI MEMBOLEHKAN MEREKA BERTINDAK MENGIKUT KEPERLUAN WALAUPUN IANYA KURANG BAIK.. TETAPI SECARA KESELURUHAN NAMPAK MACAM PR ADALAH PARTI YSNG ADIL..

SATU PARTI AKAN SENYAP TANPA MEMBERI KOMEN JIKA PRINSIP MEREKA KONONNYA TELAH DILANGGARI..

MISALNYA ISU LOMPAT PARTI.. DAP KONONNYA BERIYA IYA NAK BANTAH TAPI SEMUA TAHU BAPAK KATAK IALAH PKR.. RAKYAT AKAN TERTIPU DENGAN MENGANGGAP PR ANTI LOMPAT PARTI.. TAPI SEBENARNYA MEREKA SEMUA SOKONG LOMPAT PARTI..

BANYAK LAGI CONTOH SEBEGINI..

Anonymous said...

9 september... Hari perpecahn PAS kepada dua..

Pecat Nasharuddin.. PAS terbahagi kepada dua.. Golongan ulama sudah pasti akan menyokong Nasaruddin.. Adakah PAS berani setelah melalui petistiwa pahit dengan hassan ali.. Bayangkan jika dua kuasa ini bersatu tenaga memegakkan agama islam dan bangsa melayu..

Tiada tindakan keatas Nasaruddin.. Anwaris dan DAP akan terus rasa terancam kerana Nasaruddin akan terus mempertikaikan penolakan hukum hudud terutama dari Karpal Singh..

Jadi rasanya apa tindakan akan diambil... Mungkin kah amarah sahaja dalam hal ini.. Penyelesaian secara Win win situation akan diambil.. Nasaruddin akan diberi amaran dan disarankan tidak mengeluarkan kenyataan yang akan melukai hati DAP dan Anwaris walaupun ramai umat melayu islam ingin tahu apa akan terjadi pada hudud jika pakatan memerintah.. Diharap Nasaruddin akan terus menekan DAP dan Anwaris dalam hak hudud ini sebagai jihad ke jalan allah.. Dan bukan ke Putrajaya..

tungkaran hati said...

rakyat semakin hilang kepercayaan kepada KDN ! KDN kelihatan terlalu lemah....!

Anonymous said...

Kepada orang2 Malaysia yang pandai dan yang terhormat

Saya menghormati kemerdekaan Malaysia, saya menghormati politik Malaysia dan saya menghormati panji (bendera) JALUR GEMILANG, saya mengormati rakyat Malaysia dan saya tidak akan mencampuri urusan dalam negri Malaysia

Saya hanya akan menulis sejarah tentang bendera (panji) MERAH PUTIH pada massa President Soekarno.

Bermula dengan President Soekarno pada massa itu, dia ingin membangun ASIA RAYA (Indonesia, Malaysia dan Brunai) sebagai negara Melayu Raya atau ASIA RAYA, karena President Soekarno tidak mau melihat para pendatang (Arab, India, China dan lain lain) mengalahkan Kaum Melayu

Rencana President Soekarno pada massa itu adalah memajukan Kaum Melayu di ASIA TENGGARA, seperti rencana DR Mahatir Muhammad yang ingin memajukan Kaum Melayu di Malaysia dengan partai UMNO

Pada massa itu orang2 Malaysia tertentu menginjak bendera MERAH PUTIH dengan gambar bulan bintang atau dengan gambar kris kecil, supaya bendera JALUR GEMILANG menjadi bendera resmi Malaysia

Keduataan Besar Indonesia di Kuala Lumpur salah faham (misunderstand) dan mereka melaporkan kepada President Soekarno bahwa bendera MERAH PUTIH disobek dan diinjak oleh orang2 Malaysia tertentu. Padahal orang2 Malaysia menginjak bendera Malaysia sendiri yaitu MERAH PUTIH dengan gambar bulan bintang atau dengan gambar Kris kecil di dalamnya

Kesalah-fahaman (misunderstanding) yang terjadi antara President Soekarno dengan Tun Abdurrahman membuat hubungan politik antara Indonesia dengan Malaysia panas, karena ramai orang Malaysia tidak mau melihat persatuan Kaum Melayu di bawah satu negara, President Soekarno ingin Kaum Melayu menjadi SUPER RACE di Asia Tenggara

Kegagalan President Soeharto mendirikan ASIA RAYA untuk kaum Melayu . President Soekarno berkata: "Ganyang Malaysia, karena Malaysia adalah kaki tangang (antek, hamba) Ingris."

Saya tidak bermaksut untuk menghina orang Malaysia dan saya tidak mau merendahkan orang Malaysia, mohon maaf, saya hanya ingin menjelaskan sejarah pada waktu itu

Anonymous said...

Kepada USIN yang terhormat

Saya setuju Indonesia tidak akan pernah sama dengan Malaysia, karena Indonesia adalah negara Demokrasi dan Malaysia adalah negara Kerajaan. Sebelum Indonesia merdeka, banyak kerajaan Islam di Indonesia. Sistem negara Kerajaan sudah ditinggalakan oleh rakyat Indonesia, setelah Indonesia merdeka.

Insya Allah, NKRI (negara kesatuan Republik Indonesia) akan berjaya dan berhasil makmur di massa yang akan datang

Jika tidak mungkin NKRI bergabung dengan Malaysia menjadi satu negara ASIA RAYA (MELAYU RAYA), saya mengucapkan TERIMA KASIH tidak bergabung NKRI dengan Malaysia, saya menghormati kehendak anda

Anonymous said...

Kepada HAMBA ALLAH yang terhormat

Panji (bendera) MERAH PUTIH dimulai dari Kerajaan2 Melayu pada waktu itu, bendera (panji) MERAH PUTIH tidak ada hubungan dengan Islam, tetapi ada hubungan dengan sejarah Melayu pada jaman dulu

Malaysia sudah meninggalkan bendera MERAH PUTIH, pada jaman dulu Kerajaan2 Melayu di Malaysia menggunakan bendera MERAH PUTIH dengan gambar bulan bintang atau dengan gambar kris kecil, sekarang rakyat Malaysia telah meninggalkan budaya Melayu, sehingga rakyat Malaysia menggunakan panji (bendera) JALUR GEMILANG.

Saya menghormati bendera (panji) JALUR GEMILANG, saya akan membiarkan rakyat Malaysia memilih panji (bendera) JALUR GEMILANG dengan sengang hati

Saya percaya tidak hanya budaya Melayu akan hilang dari Malaysia, dimulai dengan ditinggalkannya bendera (panji) MERAH PUTIH oleh rakyat Malaysia, tetapi juga bahasa Melayu akan hilang dari Malaysia, karena Kaum India dan Kaum China tidak bisa bahas Melayu di Malaysia

Kaum China di Indonesia tidak bisa bahasa China, Kaum India di Indonesia tidak bisa bahasa India, Kaum Arab di Indonesia tidak bisa bahasa Arab, karena mereka wajib belajar dan bercakap dengan Bahasa Indonesia (bahasa Melayu modern)

Anonymous said...

Kepada MORDECAI KUCAI yang terhormat

Boleh jadi masih banyak kemiskinan, kebodohan dan pengangguran di NKRI (negara kesatuan republik Indonesia), karena RASUAH terlalu besar dimana-mana

Walaupun demikian anak bangsa Indonesia sudah bisa membuat barang2 yang baik dan canggih misalnya

KAPAL TERBANG
http://www.indonesian-aerospace.com

KAPAL LAUT
http://www.palindomarine.com

http://garudamiliter.blogspot.com/search?q=trimaran

SENJATA, SENAPAN dan BOM
http://www.pindad.com

RADAR
http://kabarit.net/2009/05/indra-indonesian-made-maritime-radar

http://alutsista.blogspot.com/search?q=radar

RUDAL (Peluru Kendali) = MISSELE
http://www.lapan.go.id

OBAT UNTUK PENYAKIR KANKER (nuclear medicine for cancer) http://www.batan.go.id

GERBONG KERETA API (passenger train)
http://www.inka.co.id

VACCINE HALAL
http://www.biofarma.co.id

Jika anda orang yang pandai, cobalah tengok Indonesia yang aman dan makmur

http://madeinindonesiapedia.wordpress.com

http://1ndotech.blogspot.com

http://alutsista.blogspot.com

Wasalam
Haji Muhammad Abdullah

Powered by Blogger.