Sep 11, 2012

HINA AHLI SYURA ULAMA - HADI AWANG DESAK KHALID SAMAD MINTA MAAF USTAZ NASHA..!!
Kejutan besar 'permainan' politik barisan Ulama' PAS Pusat mengenakan Puak2 Parasit menerusi Majlis Syura malam kelmarin membuktikan Ustaz Nasha masih diikhtiraf dan dihormati bersama barisan Ahli Syura untuk membuat keputusan parti. Tindakan mempertahankan Ustaz Nasha membuatkan beberapa pimpinan Parasit PAS yang mengkritik secara terbuka terkedu seketika.

 
 Antara pimpinan Parasit yang lantang termasuklah Timb. Pesuruhjaya PAS Selangor Khalid Samad. Tindakan Khalid yang membuat tanggapan jahat terhadap tindakan Ustaz Nasha mengkritik Pengerusi DAP Karpal Singh jelas mengaibkan anggota Majlis Syura yang dianggotai golongan yang dipandang tinggi dalam parti.

Malah lebih hina apabila tindakan Khalid Samad itu dilihat sanggup menghina anggota Majlis Syura demi membela Karpal atas nama persahabatan Pakatan 

Beberapa pimpinan Ulama PAS telah mendesak Khalid Samad dirujuk semula ke jawatankuasa tertinggi parti kerana mengeluar satu persepsi dan tanggapan buruk terhadap anggota Majlis Syura Ulama PAS.

Khalid Samad merupakan pimpinan yang membawa suara kuasa Parasit PAS dalam memastikan strategi menyingkirkan Pro Ulama PAS disingkirkan dari sebagai pengaruh jawatan di peringkat tertinggi.


Adakah Khalid Samad hanya berdiam diri? Atau merelakan dirinya digelar Pembela Karpal? Mungkin hendak lepas gian berperang dengan Hasan Ali. Akan tetapi Khalid Samad status jawatan Ustaz Nasha.


6 comments:

Anonymous said...

Khalid Gereja ni Kaduk naik junjung baru sepenggal dah jadi ahli parlimen dah rasa diri tu hebat sangat, kau tunggulah nasib kau pada PRU13 nanati pasti orang Shah Alam akan humban kau ka longkang. Kau Ingat sikit kau menang hri tu pun sebab faktor orang sakit kat Pak lah jadi mereka protes bukan kerana kekuatan kekuatan PAS.

Anonymous said...

sokong 600%....

tokgaru said...

Jika Pas bertindak menghapuskan parasit2 dalam parti yang menjadi duri dalam daging. Insyallah Pas akan dilihat sebagai sebuah parti yang boleh menggantikan Umno untuk memberikan perlindungan kepada orang melayu dan agama islam.

Tapi dalam keadaan sekarang, Pas dilihat hanya menjadi alat untuk menjatuhkan Umno.

Yang berhajat sangat nak jatuhkan Umno bukan lah Pas, tetapi adalah DAP. Tanpa bantuan Pas percayalah DAP tak akan berjaya menggugat kedudukan Umno.

Hal ini harus disedari oleh orang2 melayu Pas. Melayu Umno tak ada masalah nak bersatu dengan melayu Pas tapi yang jadi masalah adalah Pas nak kena minta restu daripada DAP terlebih dahulu sebelum nak bersetuju bersatu dengan Umno.

Anonymous said...

Parasit PAS ini amat suka menyalahkan sesama Islam dalam apa jua isu. Sikap PRO puak kafir amat ketara sejak menjadi Ahli Parlimen Shah Alam. Dalam setiap ceramah mesti ada prasangka buruk kepada UMNO, sikit sikit salahkan UMNO walaupun ianya ternyata salah PR sendiri. Penduduk Shah Alam yang muak sikap pemimpin ini tidak akan mengundi lagi pemimpin parasit PAS seperti Khalid Samad.

Anonymous said...

JIka pas berhasrat untuk menghapuskan parasit didalam parti PAS berkemungkinan pas sendiri akan terkubur sebab pas adalah parasit dan parasit adalah pas .

Anonymous said...

Kepala parasit dlm pas tu ialah dato kj.khalid sekadar spokeman je...parasit yg sebenar ialah anwar.menjadi parasit dlm umno, dan hantar parasit dlm pas...hanya sekadar...'kalu sya perdana menteri m'sia....'

Powered by Blogger.