Aug 6, 2012

MESYUARAT T'GEMPAR - MALAYSIAKINI LAPOR DAP UMUM KELUAR PAKATAN..!!








Ini merupakan laporan yang disiarkan menerusi Laman Portal Pro Pembangkang Malaysiakini yang memutuskan keluar dari barisan kerjasama Pembangkang. Mesyuarat Tergempar yang dihadiri kesemua barisan tertinggi Pembangkang pada ketika itu memperlihatkan kekuatan pendirian DAP dalam mempertahankan prinsip  dan enggan menerima Hukum Hudud dilaksanakan malah menolak penguatkuasaan mana2 Sistem Perundangan Islam di Negara ini.





 
Apa yang pasti konsisten PAS diketuai Dato Fadzil Noor yang mengepalai bermesyuarat pada 22 September 2001 bersama pimpinan Barisan Alternatif (BA) menerusi tarikh pada artikel Malaysiakini di atas memperlihatkan perbezaan ketara ideologi yang secara mudah diubah pada ketika ini demi kuasa.






Sikap PAS yang tidak berpendirian tetap dalam mempertahankan Sistem Perundangan Islam sebagai wadah perjuangan paling utama ini jelas memperlihat ketidakikhlasan mereka dalam menambat hati rakyat apatah lagi mengurus Negara.

Malah beberapa pihak dari pimpinan parti tersebut termasuklah Dato Hasan Ali yang lahir sebagai pemimpin ulung pada era kepimpinan Dato Fadzil Noor dicantas gara2 cuba mempertahankan prinsip Negara Islam.

Nyata prinsip tersebut sekadar mainan politik semata2.






Jika 'Negara Islam' yang dipertahankan PAS pada 11 tahun yang lalu mampu diubah atas nama 'Negara Kebajikan', yang hanya merupakan 1% daripada Dokumen Penubuhan sebuah Negara Islam, apa pula pendirian PAS 11 tahun akan datang?

PS : UMNO sejak 1957 tetap konsisten sehingga hari ini memperjuangkan malah mempertahankan Hak Islam dan Melayu menerusi Parti dan memperjuangkan hak rakyat bewarganegara dari kesemua bangsa menerusi kerjasama komponen BN.

13 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

PAS,PKR & DAP .Kawin cina buta

Anonymous said...

apa la... Ni berita lama la... Klu ya pn nak pertahankan BN, cari la berita terkini. Jgn sensasikn blog dgn crita lama. Ini membuagkn blog pro BN nampak rendah mentaliti dari segi perang saraf. Saya juga penyokong BN... Tpi klu ni cara blogger BN sensasikn blog mereka, saya juga turut rasa malu...

Anonymous said...

nh nak menjerat leher sendiri pny blogger!!!!

Anonymous said...

Dari tulisan kamu tu dah tahu kamu bukan penyokong BN , pembohong tul la

Anonymous said...

Tulisan ini adalah realiti 'persahabatan' Pakatan Pembangkang Dulu Kini dan Selamanya.

BN tetap Utuh bersama.

Anonymous said...

Komen-komen anon yang lain tu nampak sgt dari puak-puak bodoh pembangkang.

Xpayah nak psycho penyokong BN. Peristiwa ini akan kembali berlaku selepas ini.

tunggu dan lihat. Sedarla..

Cabai Muda said...

Woi salesman gila! Kalo nak meniaga pergi tempat lain la. Nak promo free je. Apa ingat zaman sekarang semua free ke? Nak kencing pun kena bayar la, duit air.

Anonymous said...

Satu malangsial

Anonymous said...

Ini memang realiti.. Pendirian DAP memang keras.. Tak setuju cakap atau keluar pakatan.. Apa pendirian PAS.. Lembik.. Tak terdaya hendak laWan DAP.. Takut DAP keluar sekali lagi.. PAS dah dilemahkan oleh DAP..

nor rasid said...

tidur 1 katil, 1 selimut dan 1 bantal tapi mimpi lainlah tu....

Anonymous said...

walaupun benci tp kena puji dap kerana pegang prinsipnya..yg sedihnya pas pulak mcm lalang..dek nak ke putrajaya sanggup memperjudikan Islam,melayu dan raja...pkr toksah citerla mmg giler kuasa..sanggup gadai semua sebab nak jd pm tp rendah moral..

abe long said...

Ayuh kita BOIKOT produk keluaran cina...

http://eyeshield21-along.blogspot.com/2012/08/kempen-buy-chinese-last.html

SERTAILAH KEMPEN BUY CHINESE LAST!!

untuk sama-sama kita bantu perniagaan orang ISLAM!!

Powered by Blogger.