Jul 14, 2012

TAN SRI MUSA HASSAN KRITIK KERAJAAN..!!? - "ORG. POLITIK BANYAK ROSAKKAN NEGARA."








Bekas Ketua Polis Negara (KPN), Tan Sri Musa Hassan menafikan dakwaan presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah, mengenai polis cawangan khas (SB) yang dikatakan hanya memberikan tumpuan memantau aktiviti politik berbanding memerangi jenayah.

“Polis menjaga keamanan dan keselamatan semua dan mana-mana orang yang jaga keselamatan negara, dia perlu memantau.

“That means, pemantauan-pemantauan perlu dibuat bukan sahaja kepada penjenayah-penjenayah, termasuk juga kepada orang-orang politik yang nak merosakkan negara dan yang selalunya merosakkan negara ini orang politiklah” kata bekas KPN itu (gambar) semasa diwawancara oleh The Malaysian Insider semalam.

Dalam sidang akhbar di ibu pejabat PKR baru-baru ini, Dr Wan Azizah turut mempersoalkan tentang mengapa masih belum ada maklumbalas dari menteri dalam negeri tentang persoalan yang beliau bangkitkan minggu lepas.

“Mengapakah pihak SB melebihkan aktiviti mengintai rakyat sendiri daripada mencegah aktiviti jenayah?

“Rakyat dan PKR akan terus menanti jawapan daripada pihak yang bertanggungjawab,” kata Dr Wan Azizah lagi.

Menurut bekas KPN, ahli-ahli politik tidak kebal dari undang-undang baik dari parti kerajaan mahupun pembangkang.

“Tidak betul dakwaan dia (Wan Azizah) itu, polis memantau semua perkara termasuklah ahli-ahli politik sekali.

“Kalau dia (orang politik) buat sesuatu yang menggugat keselamatan negara, kita (polis) perlu bertindak.

“Orang politik tidak kebal dari undang-undang baik dari pembangkang mahupun kerajaan,” kata Musa lagi.


Beri Pandangan Anda menerusi komen dari artikel berkaitan kenyataan terbaru Tan Sri Musa Hassan ini.


7 comments:

Anonymous said...

Klu pemimpin politik tak tau tugas2 polis..lbh baik bersara dri politik..sokong Tan Sri Musa

Tun Teja said...

Wan Azizah hendak memesongkan perhatian orang ramai dengan menunjuk jari kepada pehak polis, dari itu orang ramai boleh lupa akan kelemahan parti pembangkang.

Anonymous said...

Orang politik yang meliwat orang perlu dipenjarakan

Anonymous said...

Wan Azizah ni bodoh betul.....

Anonymous said...

Elok jaga laki kau lebih bagus...

Laki sendiri main pompuan lain pun, diam macam org bodoh...

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

anti bohmau said...

GR,

biasanya ahli politik & pencacai pembangkanglah yg banyak menghalang tugas polis & menyusahkan pihak polis...tian chua GIGIT polis, sivarasah LAWAN polis, pencacai2 demo bersihjijik SEPAK TERAJANG POLIS, BALING OBJEK, INGKAR ARAHAN POLIS & FITNAH pihak polis...macm mana tu?

Powered by Blogger.