Jul 11, 2012

RONNIE LIU KEMBALI HINA ENAKMEN SYARIAH - PAS SELANGOR 'CARI' HASAN ALI..!!
Ronnie Liu dan DAP Selangor dilihat kembali 'berkuasa' dengan lebih 'mutlak' tanpa sebarang halangan susulan penyingkiran Hasan Ali. 

Terbaru Exco Kerajaan Negeri Selangor itu memberi arahan agar membekukan peraturan Majlis Daerah Kuala Selangor yang mengarahkan pasangan Muslim yang belum berkahwin supaya duduk berasingan dalam pawagam berkuatkuasa serta merta.

Alasan yang sama digunapakai ketika arahan MPSA menidakkan penjualan arak di kedai2 serbaguna di Shah Alam. "Keputusan  tersebut tidak pernah dirujuk kepada Kerajaan Negeri." 

Bercakap di lobi bangunan DUN Selangor, Ronnie berkata keputusan tersebut tidak pernah dirujuk kepada kerajaan negeri.

"Tak diberitahu, (saya) hanya mengetahuinya melalui laporan akhbar. Ini bertentang dengan peraturan di seluruh Selangor," tambahnya.


PAS Selangor lantaran itu terpinga2 mencari jaguh yang secara pantas memantau tindakan Ronnie yang sememangnya dilihat menghalang perlaksanaan Enakmen Syariah yang dinyalak oleh PAS sendiri mahu memperkasakannya.

Mungkin mereka terlupa jaguh yang bernama Hasan Ali kini telah tiada dalam PAS. Kepada siapa PAS Selangor hendak merujuk? Mungkin 'mengiyakan' sahaja tindakan tersebut.


"Tak mengapa. Yang penting tawan Putrajaya dulu. Soal ini kita ketepikan dahulu."
  
Teruskan bekerjasama dengan puak sebegini. Sekurang2 nya MCA sendiri tidak pernah menghalang perlaksanaan Enakmen Syariah di dalam mana2 Negeri.

Lagi Artikel Berkaitan (KLIK pada tajuk di bawah untuk baca) :-

2 comments:

Anonymous said...

Isk2..kalau dgn PM korang nak berdebat..Tu dah ada orang nak berdebat..Debat ja lah. Tak payah PM..dengan DHA pon korang kerkencing dalam seluar dah...

Anonymous said...

marilah kita selamatkan malaysia dari puak rosak ini. makin terhakis islam dibawah pimpinan puak rosak ini. haji adi kata pas kuat ... kuat pa ... kuat ikut arahan ronie liu ...

Powered by Blogger.