Jul 31, 2012

MAT SABU BERI JAMINAN PADA GUAN ENG - "ISU HUDUD SELESAI SELEPAS NIK AZIZ MATI..!!"
Sejak akhir2 ini Diktator PAS Nik Aziz bermain tarik tali dalam membuat kenyataan berkaitan soal Hukum Hudud. Setakat hari ini sahaja, sudah 4 kali Nik Aziz membuat kenyataan mempertahanan dan kemudiannya menarik semula Perlaksanaan Hukum tersebut.

Namun bagi Puak Parasit2 PAS yang kini dipimpin Mat Sabu, ianya bukan lagi isu besar. Strategi meletakkan Mat Sabu sebagai Pemimpin No. 2 dalam Parti sememangnya kena pada masa dan situasi. Hubungan baik beliau dan Lim Guan Eng yang didakwa seperti adik beradik bakal menyelesaikan kemelut ini.

Mat Sabu yang selangkah lagi untuk menakluki jawatan Presiden PAS telahpun berhubung dengan Lim Guan Eng bagi menyesaikan hal tersebut. 2 alasan yang diberikan Mat Sabu iaitu kenyataan Nik Aziz merupakan propaganda PRU13 bagi mengukuhkan jumlah pengundi Pro PAS di Kelantan. Dan yang kedua, isu Hudud bakal dihentikan serta merta tatkala Nik Aziz menghembuskan nafas terakhir.

Alasan kedua itu dilihat dilihat releven pada pandangan Guan Eng atas faktor usia dan kesihatan Nik Aziz yang kian merosot.

Berhubung pendirian Hadi Awang, ianya tidak perlu dikhuatiri kerana Hadi Awang sentiasa dalam pemerhatian dan kawalan ketat dalam menyatakan pandangan dan pendirian yang tidak sehaluan dengan DAP mahupun PKR. Ianya dikawal sejak persetujuan bersama dalam meletakkan Mat Sabu selaku Timb. Presiden PAS pada Pemilihan Parti tahun lalu,

Strategi Mat Sabu dan Guan Eng ini didakwa telah terbongkar di beberapa peringkat PAS Negeri. Ianya juga didakwa salah satu faktor PAS Kedah dan Penang menolak pencalonan Mat Sabu mewakili mana2 Parlimen dan DUN di kedua2 Negeri tersebut.


2 comments:

Anonymous said...

A'AAA...WUUU...HUH...HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Anonymous said...

bulu mah melekat kat rekung abg mat sabu... huhuhuhuuhuhuhuhuhuhu

Powered by Blogger.