Jul 16, 2012

KAK WAN DIUMUM BAKAL TKM P.PINANG 1..!! - ANWAR KEMARUK KUASA GUNA BINI SENDIRI.
Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkemungkinan boleh dilantik sebagai Timbalan Ketua Menteri 1 sekiranya beliau memenangi mana-mana kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) di Pulau Pinang pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
          
Ketua Angkatan Muda Keadilan Pulau Pinang, Amir Md Ghazali berkata, jawatan itu mungkin boleh diberikan kepadanya sekiranya Pakatan Rakyat (PR) kekal memerintah negeri.
          

Katanya, cadangan berkenaan juga boleh dibuat sekiranya tiada calon ternama lain yang sesuai untuk jawatan itu.
          
“Setakat ini PKR negeri belum pernah membincangkan tentang perkara ini namun sekiranya ada peluang dan mengambil kira tiada calon lain yang ternama yang sesuai apa salahnya kita berikan jawatan Timbalan Ketua Menteri 1 kepadanya bagi mewakili PKR,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
          
Bagaimanapun Amir berkata, ia juga bergantung kepada parti sama ada mahu meletakkan Datuk Dr  Wan Azizah bertanding di Pulau Pinang ataupun di negeri lain.
          


 Katanya, AMK memang amat mengalu-alukan bekas Ahli Parlimen Permatang Pauh untuk kembali ke Pulau Pinang dan beliau yakin momentum sokongan rakyat kepada isteri Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim itu masih lagi kuat.
           
Sementara itu Adun Seberang Jaya, Datuk Arif Shah Omar Shah yang mendakwa tindakan Dr Wan Azizah yang mahu bertanding di kerusi Pulau Pinang mempunyai agenda dan kepentingan peribadi 

Katanya lagi, Anwar telah menggunakan Azizah untuk kekal berkuasa dan  bukan mahu berkhidmat kepada masyarakat.


2 comments:

Anonymous said...

peliwat mau nyorok blakang buntut bini pulokk....

Adi Kencana said...

PArti anak beranak... Biar semua pegang jawatan, senang control parti...

SPR AKAN GUNA TAKTIK KOTOR UTK PASTIKAN NURUL IZZAH KALAH DI LEMBAH PANTAI? Baca di sini..

http://apakecoh2.blogspot.com/

Powered by Blogger.