Jul 29, 2012

ISU HUDUD - HASAN ALI SELAR PARASIT PAS HINA NIK AZIZ..!!Tatkala Nik Aziz mempertahankan Hukum Hudud secara tegas, tiada seorang pun dari kalangan Parasit PAS seperti Khalid Samad, Mat Sabu dan yang lain tampil mempertahankan Pemimpin yang dianggap mulia dalam Parti tersebut.

Hasan Ali yang merupakan Bekas Naib Presiden PAS mendakwa, ini mencerminkan Parasit2 tersebut sememangnya berusaha mencantas perjuangan Hudud tersebut.

Malah sememangnya ada usaha berbentuk ugutan terhadap mana2 puak Pro Ulama PAS yang bakal menjadi mangsa seperti beliau jika tampil berani mempertahankan Hukum tersebut.PAS menerusi Majlis Syura yang turut disertai beliau ketika memegang jawatan Naib Presiden PAS dan AJK PAS Pusat, parti tersebut telah banyak kali mengambil langkah muzakarah dengan parti2 komponen seperti DAP dalam mengabaikan seketika perjuangan asas parti tersebut sejak gabungan Barisan Alternatif hinggalah ke Pakatan Rakyat, akan tetapi DAP langsung tidak menghormati prinsip tersebut malah menyatakan bantahan keras walaupun usaha perlaksanaan Hukum tetsebut mahu dilaksanakan di Kelantan semata2.


Malah jikalau diimbas ketika era Dato Fadzil Noor selaku Presiden, pendirian PAS dilihat kuat dan konsisten sehingga tidak menghadapi masalah dengan pengunduran DAP dari Barisan Alternatif gara2 terlalu benci akan Undang2 berkaitan Islam apatah lagi Hukum Hudud.

Hasan Ali turut mencabar PAS menjelaskan kedudukan dan hala tuju perjuangan sebenar mereka kepada rakyat, memandangkan percanggahan prinsip antara parti komponen Pakatan Rakyat yang lain semakin ketara.

Hasan berkata persefahaman PAS dengan rakan kompenannya yang lain semakin rumit, terutama berkaitan pelaksaan hukum hudud dan penubuhan negara Islam.

"Ustaz Nasrudin Hassan Tantawi memberitahu bahawa Karpal Singh dan DAP telah tunjukkan sifat berlembut dan mula memahami hasrat menubuhkan negara Islam dan melaksanakan Hudud. Tetapi observasi itu disanggah Karpal dengan mengatakan beliau dan DAP tidak pernah bersetuju dengan perjuangan PAS.

"PKR juga kelihatan konsisten tidak bersetuju dengan matlamat penubuhan Negara Islam dan pelaksanaan hudud yang diperjuangkan PAS. Ketua Penerangan PKR, Dr Muhammad Nur Manuty tegaskan baru-baru ini bahawa pelaksanaan hudud tak terdapat dalam buku Jingga. Ketua Angkatan Muda PKR, Shamsul Iskandar secara terbuka bersetuju dengan pandangan Karpal dan DAP,"kata beliau.

Malah satu ketika dahulu kosisten PAS dalam bermuzakarah dengan UMNO tidak dinafikan dek kerana kononnya parti UMNO tidak menerima Hudud. Mengapa konsisten yang sama tidak ditujukan ke atas DAP yang bukan sahaja tidak menerima perjuangan Hukum Hudud, malah menidakkan perlaksanaan Enakmen Syariah sedia ada di peringkat Negeri terutamanya soal penjualan arak dan Kelab2 Malam tanpa berlesen?


Kenyataan Presiden Jalur Tiga (JATI) turut dikeluarkan menerusi laman portal politik yang lain yang diantaranya menyebut, Karpal mendakwa PAS telah menggugurkan sama sekali hasratnya untuk menubuhkan negara Islam dan melaksanakan hukum hudud dalam Muktamar parti itu tahun lalu.

Justeru beliau  mendesak pimpinan tertinggi parti Islam tersebut tampil ke hadapan bagi menjelaskan beberapa perkara iaitu adakah benar dakwaan DAP yang mengatakan PAS tidak lagi memperjuangkan hukum hudud dan menubuhkan negara Islam.

"Itulah bahana ahli PAS memilih barisan pimpinan dari kalangan parasit yang kepala mereka hanya terbayang Putrajaya saja. Ini jugalah harga yang perlu dibayar oleh ahli dan penyokong parti itu. Harga ini bertambah mahal sekiranya keputusan PRU 13 menyebelahi PR.

"Bayangkan apa akan terjadi sekiranya Malaysia menjadi negara yang sekular di bawah telunjuk DAP dan PKR," katanya.

1 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Powered by Blogger.