Jul 4, 2012

INFO TERBARU.. ANWAR SAH UMUM BERSARA DARI POLITIK!!Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim telah membuat pengumuman di Luar Negara akan bersara dari politik yang diceburinya. 

Beliau menjelaskan persaraan tersebut berkuatkuasa serta merta jika Pakatan gagal menawan Putrajaya pada PRU13.

Nyata 'gimik politik' Anwar pada kali ini agak 'unik'. Malah seakan2 Anwar dilihat cuba mengambil insiden episod tragedi pengumuman Perletakan Jawatan Tun Mahathir pada Perhimpunan Agung UMNO 2002 yang mendapat paparan antarabangsa.Malah Anwar mahu dilihat lebih dari itu membuat pengumuman dalam temubual bersama wartawan Akhbar Luar Negara Financial Times. Menggambarkan dunia bakal digegarkan dengan pengumuman terbaru beliau yang dipaparkan petang tadi.

Anwar melihat dengan kenyataan sebegini sokongan terhadap beliau semakin kuat, sebagaimana kesan pengumuman bekas Bapa Angkat beliau pada masa itu. 

Malah ramai rakan2 PKR DAP dan PAS cuba menghubungi Anwar susulan pengumuman tersebut akan tetapi tidak berjaya. Seolah2 dirancang. Sebenarnya memang dirancang. Anwar sememangnya bijak melakukan gimik2 sebegini. Cuma kali ini agak 'berbeza' dan dilihat 'terdesak'.

PKR mungkin bakal menganjurkan satu perhimpunan besar menyambut kepulangan Anwar ke tanah air di KLIA menggambarkan kononnya pengaruh beliau masih besar dan menidakkan kenyataan beliau tersebut.

Perancangan dan strategi politik basi. Ianya tidak menjadi. Kerana apa? Kerana ianya dirancang. Hendak mengukuh dan menambah sokongan agar impian peribadi yang di kemaruk Anwar sejak sekian lama menjadi PM menjadi realiti.

Sejak bila Anwar benar2 meletakkan kejujuran sebagai prinsip utama dalam politik? Jikalau benar, Anwar tidak mungkin menyertai UMNO pada tahun 1982 malah lasak serta ganas mencantas seorang demi seorang menggunakan 'cable' Mahathir mahu memegang jawatan PM.

 Memang sikap Anwar dari dulu suka dipuja dengan publisiti.

Gimik Politik Murahan!!


16 comments:

tibai said...

..sifat sifat seorang munafiq.. bila berkata dia berbohong.. bila berjanji dia mungkir.. bila diberi amanah dia khianat.. semua sifat2 ini jelas ada pada abg non..

Anonymous said...

Apa yang nak susah-susah sangat tu.
Cara yang paling mudah untuk Anwar menarik sokong rakyat ialah:

1. SUMPAH MUBAHALAH "WALLAHI, WABILLAHI, WATALLAHI, SAYA ANWAR BIN IBRAHIM BERSUMPAH BAHAWASANYA SAYA TIDAK MELIWAT SAIFUL BUKHARI AZLAN DAN SEKIRANYA SAYA BERBOHONG SAYA MOHON ALLAH LAKNAT AKAN DIRI SAYA"

2. SAMAN UMMI HAFILDA MOHD ALI, NALLAKARUPAN, ZULKIFLI NORDIN, ZAHID MD ARIF, EZAM MOHD NOOR, DATO ESKAY, ROSLAN KASIM DAN RAMAI LAGI KERANA MEMFITNAH DIRINYA.

3. SERAHKAN DARAHNYA UNTUK DIUJI DNA.

4. PULANGKAN WANG RAKYAT BERNILAI 3 BILLION DAN SEKIRANYA TAK BENAR SAMAN DATO MURAD DAN UMMI HAFILDA.

5. BUAT UJIAN POLYGRAPH BERSAMA DATO ESKAY SEBAGAIMANA YANG DISARAN OLEH RAKANNYA HUSAM MUSA.

KALAU SEMUA ITU DILAKUKAN, YAKIN DAN PERCAYALAH, RAKYAT AKAN BERBONDONG-BONDONG MENYOKONG ANWAR IBRAHIM UNTUK MENJADI PM MALAYSIA KE TUJUH NANTI.

BAGAIMANA RAKAN DALAM PAKATAN, BOLEHKAH PUJUK ANWAR IBRAHIM MELAKSANAKAN SEMUA YANG DIATAS.

ANWAR IBRAHIM PULA ADA BERANI KE ?????

Anonymous said...

6. Tunjukkan jam Omega

Anonymous said...

hahahhahah

Anonymous said...

Nak raih undi simpati la tu..PIUWWEET! Rakyat Malaysia memang mudah bersimpati pun, silap2 boleh tergadai negara. AWAS! Jangan jadi bodo.

Anonymous said...

7. tunjukkan kote bengkok

cakap2u.info said...

8. mintak tumbukan gaban sekali lagi

musyahir said...

elok la tu ,rambut pun diinai hitam berkilat....haram tau!

musyahir said...

mari ramai -ramai kita bersarakan dia pada PRu13 nanti

NasakTion said...

Wa Caya sama lu bro!...begitulah bunyinyer...

NasakTion said...

Jom...ALLAHUAKBAR! kita UNDI BN! HIDUP UMNO!

Anonymous said...

Apa nak jadi dengan ketua pembangkang yang sangat disanjung tinggi oleh puak2 PAS.Tak tahu hukum ke menghitamkan rambut tu HARAM.

Anonymous said...

SATU LAGI DRAMA ANWAR BERMULA. SATU PERANGKAP MEMINTA SIMPATI SAMA SEPERTI MATA DIA LEBAM DULU.

Anonymous said...

kalau PR kalah bersara----------belum tentu
kalau PR menang jadi PM---------JUGA BELUM TENTU!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

KALAH BERSARA1COGANKATANYA---LAWAN TETAP LAWAN---

INI YG KATA NAK BERSARA.

Anonymous said...

Ini skrip cerita baru:

BN menang PRU 13. Ketua Umum PKR bersara walaupun kemenangan BN tipis. Parti BN kecoh. PM janji bersara awal. Tak sampai masa, tekanan atas PM makin kuat utk bersara lebih awal. Dua tahun lepas PRU 13, YB-YB dari Tanah Dibawah Angin ambil peluang. Bukan sahaja dapat royalti minyak 20%, malah PM baru dari Sabah.

Teori RAHMAN memang tepat, dan berakhirlah pemerintahan UMNO/BN,

MALAYSIA BARU dilahir.

Powered by Blogger.