Jul 12, 2012

FATWA ATAS ARAHAN ANWAR - WAJIB CERAI ISTERI SOKONG UMNO!!








Seolah2 menjadi satu budaya. Mana2 isteri yang bersuamikan seorang Penyokong PAS wajib mentaati perjuangan politik suami. Jikalau si isteri menyokong parti lawan apatah lagi UMNO, maka akan diturunkan talak ke atas isteri masing2.

Fatwa sebegini memesongkan. Semua ini gara2 mahu membuktikan kesetiaan penyokong terhadap 'perjuangan' Pakatan pimpinan Anwar yang menimbulkan persepsi terburuk kononnya apa yang disebut mengamalkan pemerintahan ala2 Gaddafi.

Berikut merupakan petikan dari Utusan Online : -

Usia perkahwinan yang menjangkau 14 tahun sepatutnya menjadikan hubungan kasih sayang antara suami isteri semakin erat.

Namun hanya disebabkan perbezaan fahaman politik, perasaan cinta yang terjalin hilang sekelip mata sehingga si suami sanggup menceraikan insan yang menjadi sebahagian daripada hidupnya.

Itulah nasib yang menimpa Che Hasnah Che Ahmad, 61, seorang guru agama di Kampung Chabang Tiga, Chetok, Pasir Mas, apabila suaminya, Yahaya Ibrahim, 78, menganggapnya sebagai sesat kerana  tidak menyokong Pas dan menceraikannya dengan talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Pasir Mas di sini hari ini.

3 comments:

Anonymous said...

ajal maut jodoh pertemuan dan perpisahan ALLAH yang tentukan, jodoh mak cik ni ngan pak cik tu sampai takat tu ja, yang pasal dengan ceramah hassan ali tu sebab kan dunia ja, takpala mak cik tu boleh teruskan berjuang lepas habis edah kelak, elok jugak la mak cik tu bercerai ada hikmahnya, pas la ni semakin sesat, biarlah pak cik tu terus sesat dan hanyut dengan perjuangannya, mak cik tu kena kuatkan semangat, insyaallah ALLAH sentiasa bersama dengan orang yang sabar menghadapi ujianNya

Pemikir said...

ini sebenarnya sengaja dilakukan. maklumlah kebayakan mereka beristeri ramai. hehehe

apa alasan pun boleh jadi. pengikut yang taksub pula mudah je nak dilamar oleh pemimpin.

Author MalaysiaCrisis said...

Inilah yang angkat sumpah ahli pas. mungkin lebih ramai wanita yang mungkin menjad mangsa. Persoalan: Mana hilangnya taring Majlis FAtwa dalam membenarkan hal sedemikian dan dimana hilangnya para ulamak islam umono dan pas dalam mengecam penceraian sepeeti ini. Inilah dikatakan Melayu bergaduh dan yang lain bersorak..malu dibuatnya warga islam dalam hal sedemikian..

Powered by Blogger.